Sonbahar Kombinlerinde En Çok Tercih Edilen Renkler Nelerdir?

Sonbahar mevsim özelliğinden dolayı ağaç yapraklarının renk değiştirerek döküldüğü ve eşsiz bir güzelliğin ortaya çıktığı bir mevsim olarak biliniyor. Her mevsimin kendine ait renkler moda, dekorasyon ve farklı alanlarda kullanıldığını görüyoruz. Sonbahar mevsiminde tercih edilen renkler ise bir başka olmaktadır. Sonbahar kombinlerinde sıcak tonlardan parlak renklere kadar birçok renk kombinasyonları bulunuyor.

Sonbahar kombinlerinde en çok tercih edilen renkleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Klasik mavi
  • Çarpıcı fuşya
  • Kurtarıcı yeşil
  • Ateş kırmızı
  • Çikolata kahverengi
  • Nötr gri
  • Hareketli turuncu
  • Aydınlatıcı sarı
  • Kusursuz beyaz
  • Etkileyici mor

Her mevsimin kendi özelliğine uygun olarak kullanılan renkler kullanılıyor. Yaz aylarında daha çok açık renkler kullanırken sonbahar mevsiminde ise koyu renklerin tercih edildiğini görüyoruz.

Klasik Mavi

Deniz dalgalarının rengi olan mavi ve tonları sonbahar kombinlerinde en çok kullanılan renk olarak ön plana çıkıyor. Özellikle sonbahar aylarında tek renkli olarak mavinin kullanılması oldukça yerinde bir karar oluyor.

Sonbahar Kombin Önerileri

Deri ceket ve tulum gibi giyim tarzlarına oldukça uyumlu olduğu gibi aynı zaman rahat bir kullanımı bulunuyor. Mavi tonlarda bulunan lacivert rengi ise zarif ve güçlü bir yönü bulunuyor. Doğru kumaş ve renklerle bir araya gelen lacivert sonbaharda en çok tercih edilen kombinler arasında yer alıyor.

Çarpıcı Fuşya

Günümüzde en çok tercih edilen renkler arasında yer fuşya sonbahar mevsimini canlandırıyor. Fuşyayı tercih edenler eğlenceli bir sonbahar geçirebilirler. Herhangi bir kombin fuşya ile canlandırarak feminem bir tarz yakalanabilir. Pembe tonlarıyla beraber kullanılacak fuşya rengi aynı zamanda gri ve koyu renklerle de tamamlanabilir. Ayrıca beyaz ve siyah renklerle fuşyanın kullanılması durumunda da farklı görülmesine olanak sunar.

Ateş Kırmızı

Sonbahar mevsimi ağaç yapraklarının yeşil renkten turuncu renge dönüşmesinden dolayı kırmız rengi için bir ortam oluşmaktadır. Durum böyle olunca kırmızı artık her zaman kaşımıza çıkan bir renk oluyor. Yoğun kırmızı rengi hemen hemen her mevsimde insanların tercih ettiği bir renk türüdür. Bununla beraber sonbahar atmosferi ile birleşmesi halinde en çok tercih edilen popüler ren haline geliyor. Klasik kırmızı rengi olmak üzere tüm kırmız tonları bu mevsimde sorunsuz bir şekilde uyum gösteriyor.

Çikolata Kahverengi

Çikolata rengi yani kahverengi sonbaharda insanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında insanların gözü daha çok kahverengiyi arıyor. Herkes tarafından beğenilen ve sıcak bir renk olan kahverengi sonbaharın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sonbahar aylarında kaban, deri ceket ve kazaklarda kahverenginin kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca sonbaharın tempolu aylarında ideal renk olan kahverengiyi kot pantolonlarla kombin yapabilirsiniz.

Nötr Gri

Sonbahar kombinlerinde kullanılacak bir diğer ren ise gir olmaktadır. Sonbahar renkleri arasında yer alan gri daha çok bulutlu ve yağışlı havalarda tercih ediliyor. Güzel bir şekilde kombin yapılan gri rengi her mevsimde şıklığın adresi oluyor. Dünyanın neresinde olursa olsun sonbahar aylarında nötr gri her zaman moda olmaktadır. Sonbahar aylarından kullanılan rengiyle kombinlerin daha tarz olması için gümüş tasarım metalikler kullanılıyor.

Kurtarıcı Yeşil

Sonbahar mevsiminin bir diğer favori rengi olan yeşil her zaman sonbahar trend renkleri arasında kendine yer buluyor. Yeşil ve yeşil tonlarıyla oluşturulan kombinler sayesinde her zaman şık olabilirsiniz.

Sonbaharda Ceket Önerileri

Haki rengini tercih ederek tarzınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Hemen hemen her elbiseye yakışan yeşil renk aynı zamanda zor bir renk türüdür. Kazaklarda, eteklerde ve kabanlarda gönül rahatlığı ile bu rengi kullanabilirsiniz.

Hareketli Turuncu

Sonbahar mevsimiyle oldukça uyumlu olan turuncu rengi çiçeklerin ve yaprakların solan rengini anımsatmaktadır. Turuncu dışa dönük, heyecanlı ve mutluluk verici bir renk olarak bilinir. Manevi zenginliği temsi eden turuncu sonbaharın gözde renkleri arasındadır. Soğuk sonbahar aylarında insanlarının içini ısıtan bir özelliği bulunuyor. İç ısıtıcı olması güneş renginin tonlarından gelmesinden kaynaklandığı söylenilmektedir. Turuncunun yanın en çok yakışan renk ise turuncunun başkan tonları ile toprak tonları olmaktadır. Turuncu renkleriyle oluşturulan yumuşak geçişler kombinlerde daha çok ortaya çıkıyor.

Aydınlatıcı Sarı

Sonbahar mevsiminde her bir ağacın dökülen yaprağındaki renk ayrı bir güzelliği bulunuyor. Dökülen yaprakların sarı renkli olması oldukça hoş bir ortam sağlıyor. Sonbahar mevsimin getirdiği güzellikler ile yaprak sarısı insanların hayatına farklı anlamlar katıyor. Sarı rengi ile yapılan kombinler rahatlıkla her mevsimde kullanılabilecek bir özelliği bulunuyor. Sarı renginin yanına yeşil, turuncu ve mor renkler kullanarak her alanda tarz alabilirsiniz. Aynı zaman atkı, şal gibi aksesuarlarda da sarı rengi kullanılabilir. Her mevsimde olduğu gibi sonbaharda da başarılı bir kombin yapılması renklerin uyumu oldukça önemlidir.

Kusursuz Beyaz

Beyaz her mevsim tercih edilecek bir renk olma özelliğine sahiptir. Her mevsime kolay uyum sağlayan beyaz rengi sonbahar mevsiminde sıklıkla kullanılmaktadır. Gurur verici bir özelliği olması yanında beyaz aynı zamanda bir derinliğe de bulunuyor. Beyazın krem rengi ve kirli beyaz sonbahar mevsiminde tercih edilen kombinlerde sıklıkla yer alıyor. Krem kumaş pantolonlar veya bu kombinlere uyumlu bir kemer kullanılması halinde oldukça şık bir oluşturacaktır. Daha uyumlu olması için koyu renklerle beraber beyaz rengi kullanılabilir.

Etkileyici Mor

Sonbahar mevsimi geldiğinde daha çok sıcak tutan ve şık gösteren kıyafetler daha çok tercih ediliyor. Kıyafetler tercih edilirken renklerin uyumu da göz önünde bulundurulması önemli bir husustur. Her giysi ile farklı kombinler yapılabilir ancak şık olmak her zaman kolay olmuyor. Etkileyici bir yapısı olan mor ve tonları özellikle kış aylarında şıklık oluşturulmak için sanki vardır. Mor rengi kırmızı ve pembe tonlarının karışımından oluştuğu için oldukça lüks bir yapısı bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu