Şal ve Eşarp Kombinasyonları: Kıyafetinize Uygun Seçimler

Kıyafete uygun şal ve eşarp seçimi tesettürlü kadınların zaman harcadıkları bir konudur. Bunun nedeni kıyafetlerle uyumlu olacak başörtülerini kullanmaları şık görünmelerine ve giyim tarzlarını yansıtmalarını sağlar. Renk ve desen uyumunu aramak kıyafete uygun olacak şal ve eşarp modelleri seçmeyi kolaylaştırır.

Şal Bağlama Modelleri

Kıyafetlerle kombin oluşturmak için kullanılabilecek ok sayıda tesettür şal modelleri vardır. Modeller şal kumaşı, deseni, rengi ve kullanım amacına bağlı olarak belirlenmiştir. Modeller arasında ipek, tafta, bürümcük, penye, bambu, desenli, keten ve pamuklu şal modellerini bulmak mümkündür.

Tesettür kıyafete uygun renk ve desende şalın seçimiyle kombin tamamlanmış olmaz. Şalın bağlama şeklinin kıyafet ve girilecek ortamla uyumlu olması gerekir. Bu nedenle şal bağlama modelleri incelenerek en uygun modelin seçilmesi gerekir. Kıyafete bağlı olarak kat kat, boynu açık, Endonezya stili, iğnesiz, düşük topuzlu, arkadan bağlamalı, rahat ve modern bağlama modelleri tercih edilebilir.

Tesettür giyimi benimseyen kadınlar tarafından şal bağlamak zaman kaybı yaratan bir durumdur. Ayrıca şalın düzgün şekilde yapılamaması kişilerin mutsuz olmasına neden olur. Bunun ortadan kalkması için hazır şal modelleri üretilmiştir. Bu modeller bağlama ihtiyacı olmadan kafaya geçirilerek kullanılır.

Tesettür modasında son yıllarda hazır bone şal kullanımı yaygındır. Bu ürünler genellikle boynu açık şal kullanmak isteyen kişilere uygun ürünlerdir. İğne kullanımına gerek kalmayan bu ürünler dış ortamlarda ve evde rahatlık sağlarlar. Üstelik sahip oldukları modeller ve renkler sayesinde her tarz tesettür kıyafetle uyumlu olarak kullanılırlar.

Penye Şal Hangi Kombinlerde Kullanılmalı

Tesettürlü kadınlar son dönemde penye şal kullanımı artmıştır. Renk ve stil çeşitliliğine sahip olan bu şallar kadınların kendilerini şık hissetmelerine ve zorluk yaşamadan başlarını kapatmalarına yardımcı olan ürünlerdir.

Penye şal modelleri tek renk, bone, ince, abiye, simli, hazır ve desenli modellerden oluşur. Her modelin kendine ait renk seçeneği vardır.

Tesettürlü kadınların son dönemde ilgi gösterdikleri penye şal özellikleri şunlardır;

  • Penye şalların üretim malzemesi pamuktur.
  • Pamuk yapılı olması sayesinde nefes alır ve yaz aylarında rahat kullanım sağlar.
  • Terletmediği için yaz aylarında en çok tercih edilen şallar arasında bulunur.
  • Ayrıca bu şallar bütün yüz tiplerine uyumlu olduğu için tesettürlü tüm bayanlar tarafından kullanılır.

Penye şallarda geniş renk seçenekleri vardır. 2023 yılında bu şallarda en fazla görülen renkler şunlardır; yeşil, pembe, siyah, bordo, lacivert, beyaz, gri, mavi, turuncu, kahverengi, bej, fuşya ve krem renkleridir.

Penye şallar günlük ve spor kombinlerinde kullanılabileceği ifade edilen ürünlerdir. Desensiz ve rahat yapıları sayesinde spor kıyafetleriyle, günlük kot ve gömlek ürünleriyle birlikte kullanılırlar.

Penye şalları kullanacak kişilerin kullanım ömrünü artırmak için yıkama kullanım tavsiyeleri hakkında bilgi almaları gerekir. Bu şalların makinelerde yıkanması önerilmez ancak zorunlu hallerde makinelerin hassas programlarının yıkama için tercih edilmesi önerilir.

Penye şalları elde yıkamak da mümkündür. Bunun için kullanılacak suyun kireçsiz ve klorsuz olduğundan emin olmak gerekir. Ayrıca makine veya elle yıkamada kesinlikle sıkma işlemi yapılmamalıdır.

Şal Ve Eşarp Kombinasyonları

İpek Şal Kullanımı ve Kombin Önerileri

Tesettür giyim ürünleri ile kombin yapmak için en çok kullanılan şal çeşitleri arasında ipek şal yer alır. Bu şal modellerinin kırışma oranı az olduğu için kadınların yeniden şal yapma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu da gün boyu kadınlara rahatlık sağlar.

Tesettür kıyafetlerle birlikte tercih edilebilecek ipek şal kullanım tavsiyeleri ve kullanılabilecek kombin bilgileri şunlardır;

  • İpek şallar narin kumaş yapısına sahip ürünlerdir. Bu nedenle şallardaki yıkama şekli elde yıkama olmalıdır.
  • İpek şallar elde yıkanacaksa kesinlikle deterjan kullanılmaması gerekir.
  • İpek şallar elde yıkandığında parlak ve pürüzsüz görüntüsünü kaybedebilir. Bu nedenle kuru temizleme de önerilir.
  • İpek şallar elde yıkanmışsa sıkılmamalı ancak su hafifçe giderilmelidir.
  • Şalların kırışma özelliği olmadığından ütülenmesine gerek yoktur.
  • İpek şallar için çene altından, çift katlı, monogram, cacharel, dolamalı ve uçları arkaya atılan bağlama teknikleri kullanılır.
  • İpek şallar parlak yapılı oldukları için tesettürlü müşteriler için abiye kombinlerde kullanılabilirler.
  • Abiye kullanım dışında klasik giyimde kullanılabileceğini bilmek gerekir.
  • Tesettür giyimi tercih edenler dışında açık müşteriler için de fular veya elbiseleri ile kullanabileceği bilinmelidir.

Bu tavsiyelere ve bağlama tekniği önerilerine dikkat edildiğinde ipek şalların istenilen pürüzsüz görünüme sahip olması mümkün olur. Bunun dışında kombin yapılırken kıyafet kumaşı, tarzı ve rengi dikkate alınmalıdır.

Desenli Şal ile Nasıl Kombin Yapılır?

Tesettür giyimli kadınlar desenli şal modelleri kullanmayı tercih ederler. Bu desenler genellikle çiçek, dal, yaprak, geometrik şekiller, çizgiler ve semboller gibi desenleri içerir.

Desenli şallar ile elbisedeki renk uyumu kombin yapmak için dikkate alınması gereken en önemli detaylıdır. Desenli şal rengi ile elbisenin rengi aynı olmalıdır. Böylelikle bütünlük elde edilir.

Baştan aşağıya aynı renk giyinmek istenmediğinde ise birbirini tamamlayıcı renkler tercih edilmelidir. Örneğin desenli şalın rengi koyu renk ise elbisenin açık olması tercih edilmelidir. Bunun dışında sıcak-soğuk ve ana-ara renk uyumuna bakılmalıdır. Böylelikle güzel bir kombin oluşturularak desenli şaldan oluşan tesettür giyimle dışarıya çıkılabilir.

Desenli şal bağlama teknikleri genel olarak salaş şekilde tercih edilir. Böylelikle spor ve günlük giyimde elbiselerle uyum sağlanır. Desenli şalda kullanılabilecek diğer bağlama teknikleri ise iğnesiz, Endonezya stili, topuzsuz, şal uçlarını arkaya atma, sarma, düğüm ve bandana teknikleridir.

Şal Ve Eşarp Kombinasyonları

Yaz Aylarında Hangi Şal Tercih Edilmeli

Yaz aylarında tesettürlü kadınlar sıcak havaya karşılık şal seçiminde önlem almalıdır. Bunun için şal seçimini nefes alan şal modelleri üzerinden yapmaları gerekir. Böylelikle terlemeyecekleri ve gün boyu sıkıntı yaşamayacakları şalları kullanabilirler.

Tesettürlü kadınların yaz aylarında kullanabilecekler şal çeşitleri şunlardır;

  • Krep şal
  • Pamuklu şal
  • Penye şal
  • Keten şal
  • İpek şal
  • Medine ipeği şal
  • Keten pamuklu şal
  • Bambu şal
  • Ayrobin şal

Bu şal modelleri gömlek, etek, pantolon ve diğer giyim ürünleriyle uygun renkleri tercih edilerek kombin yapılması mümkündür. Bu şallar yazın sıcağında terle yapmamalarının dışında kayma yapmadıkları için de tercih edilirler.

Sonuç

Tesettür giyimde şal ve türban modelleri kıyafetlerin tamamlayıcısı olarak kullanılırlar. Bu nedenle ortama göre giyilecek kıyafete uygun olmaları gerekir. Bu uygunluk kumaş, tarz ve renk uygunluğu olarak belirtilebilir. Her açıdan kıyafetle uygun bir eşarbın seçilmesi kişinin karşıdan uyumlu giyindiğinin düşünülmesine yardımcı olur. Bunun dışında şıklık kazandırır.

Şal modelleri çeşitliliğinin bulunması kombin konusunda kadınların kararsızlık yaşamalarına neden olur. Ancak şal modellerinin tanınması ve giyim türlerine uygunluğunun bilinmesi ile kombin yapmak kolaylaşır.

https://www.meliketatar.com/ olarak eşarp ve şal modellerinin kıyafetlerle nasıl kombin yapılacağını anlatmaya çalıştık. Ayrıca şal bağlama tekniklerine değindik ve sizlere şal kullanımı konusunda fayda sağlamaya çalıştık. Özellikle tesettüre yeni girdiyseniz bu bilgiler sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu