Tesettür Abiye Elbiselerde Şık Ayakkabı Seçimi

Tesettür Abiye Elbiselerde Şık Ayakkabı Seçimi

Kutlama, davet veya düğün gibi günlerde tesettür abiye elbiseyi giymeyi tercih edebilirsiniz. Ancak şıklık sadece tesettür abiye elbise ile sağlanmaz. Şıklık için abiye elbise ile uyumlu ayakkabı ve aksesuarları kullanmanız gerekir. Böylelikle kalabalık ortama tesettür abiyeyle girdiğinizde baştan aşağıya şık bir görünüm sergileyerek dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Tesettür abiye elbiselerde şık ayakkabı seçimi yapmak istiyorsanız şu önerileri dikkate almanız gerekir. Böylelikle ortamın en şık bayanı olmanız mümkün olur.

Seçim yapabileceğiniz şık ayakkabı modelleri;

  • Dolgu topuklu şık ayakkabılar
  • Şık stiletto ayakkabılar
  • Platform topuklu şık ayakkabılar
  • Bantlı şık ayakkabılar
  • Dantelli şık ayakkabılar
  • Kalın topuklu şık ayakkabılar
  • Taşlı şık ayakkabılar
  • Süet şık ayakkabılar

Babet ayakkabı

Bu türdeki ayakkabıları seçerken abiyeniz yanı sıra ayak numaranızı da göz önüne almalısınız. Ayağınıza uygun olmayan bir ayakkabıyı seçmeniz size aradığınız şıklıktan uzaklaştıracak durumlarla baş başa bırakabilir.

Dolgu Topuklu Şık Ayakkabılar

Tesettür abiye elbiseniz için seçeceğiniz şık ayakkabı dolgu topuklu ayakkabı olabilir. Düğünde, nikahta veya kına gecesinde giyeceğiniz abiye çok uzun ise simli, taşlı veya pullu dolgu topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Böylelikle ayakkabınızın görünmesini sağlayabilirsiniz. Dolgu topuklu ayakkabınızı elbisenizle aynı renkte veya zıt renkte tercih ederek farklı kombinler oluşturabilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz ortamda ayakkabınız ve abiyeniz ile uyum sağlayabilirsiniz. Abiyenizin rengine göre siyah, gri, beyaz, gümüş, kırmızı ve krem renklerindeki dolgu topuklu ayakkabıları seçebilirsiniz.

Şık Stiletto Ayakkabılar

Tesettür abiyeniz için satın alacağınız şık ayakkabı stiletto model ayakkabı olabilir. Stiletto ayakkabılar şık tasarımları ve sahip oldukları çizgiler sayesinde farklı abiyelerde kullanıma uygundurlar. Bu sayede aldığınız stilettoyu birden fazla abiye ile birlikte kullanabilirsiniz. Alacağınız ayakkabıdaki renk tercihiniz klasik renklerden yana olursa birden fazla abiyeyle kullanabilme oranınız daha da artar. Stilettolar ince ve uzun topukları sayesinde kısa boyluların daha uzun görünmesine yardımcı olurlar. Eğer boy sorununuz varsa abiyeniz için şık stiletto ayakkabı satın alabilirsiniz.

Platform Topuklu Şık Ayakkabılar

Katılacağınız organizasyonda giyeceğiniz abiye için şık ayakkabı seçimini platform topuklu ayakkabıları inceleyerek yapabilirsiniz. Platform topuklu ayakkabılar kalıpları ve tarzları ile abiyeyle birlikte şıklık oluşturmaya yardımcı olur. Boyunuz kısaysa giyeceğiniz abiye için platform topuklu tercih ederek boy dezavantajını ortadan kaldırabilirsiniz.

Platform topuklu ayakkabı seçiminde bantlı, bantsız, şeffaf ve çift bantlı modelleri inceleyebilir ve size hitap eden modeli seçebilirsiniz. Seçtiğiniz modelin rengini de abiyenizin rengine bakarak karar verebilirsiniz. Abiyeleriniz için siyah, beyaz, gri ve gümüş gibi düz renkli platform ayakkabılar seçebileceğiniz gibi simli platform ayakkabıları da seçebilirsiniz.

Bantlı Şık Ayakkabılar

Abiyeleriniz ile uyumlu olacak şık ayakkabı arayışınızı bantlı ayakkabılar sayesinde ortadan kaldırabilirsiniz. Piyasada farklı tarzlarda üretilmiş çok sayıda bantlı ayakkabı vardır. Bu bantlar bilekten veya bilek üstünden takılacak şekildedir. Bantlı ayakkabılarda bant sayısı tek olabileceği gibi çiftte olabilmektedir. Bantlar sayesinde ayakkabıları kolaylıkla giyip çıkarabilirsiniz. Ayrıca ayakkabılarda bulunan simler, şeffaf bantlar, aynalar ve taşlar dikkatlerin ayağınıza çekilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra bantlı ayakkabıları abiyenize uygun renkte seçerek kombin yapabilirsiniz.

Dantelli Şık Ayakkabılar

Tesettür tarzındaki abiye elbiseler için seçebileceğiniz şık ayakkabılar arasında dantelli ayakkabılar da vardır. Bu ayakkabılar özellikle nikah veya nişan törenlerinde giyeceğiniz abiye elbiselere uygundurlar. Genellikle beyaz tercih edilen danteller sayesinde beyaz veya siyah renkli abiyelerle uyumlu olarak kullanılabilirler. Dantelli ayakkabıları platform topuk, yüksek topuk, stiletto, dolgu topuklu olarak seçebilirsiniz. Ayrıca seçiminizi dantelli ve tokalı ayakkabılardan yana kullanarak rahat giyebileceğiniz bir ayakkabıya sahip olabilirsiniz.

Kalın Topuklu Şık Ayakkabılar

Şık ayakkabı seçiminizi kalın topuklu ayakkabılardan yana kullanmanız da mümkündür. Kalın topuklu ayakkabılar size daha kolay yürüyüş imkanı sağlar. Bu sayede sürekli ayakta kalmanız gereken bir düğünde bulunacaksanız zorlanmadan hareket edebilir ve uzun saatler ayakta kalabilirsiniz.

Kalın topuklu ayakkabılar aynı zamanda sahip oldukları renkler ve tasarım özellikleri sayesinde abiyenizin rengiyle uyum sağlar. Renk uyumu için seçimi abiyenize karar verdikten sonra yapmanız gerekir. Böylelikle sizi rüküş göstermeyecek renge sahip ayakkabıyı satın alarak tesettür abiyenizle birlikte kullanabilirsiniz.

Taşlı Şık Ayakkabılar

Tesettür abiyeleriniz için satın alabileceğiniz şık ayakkabılar arasında taşlı ayakkabılarda vardır. Bu ayakkabılar sahip oldukları taş detayları sayesinde abiyeyle uyum yakalar. Böylelikle girdiğiniz ortamda ayakkabılarınız ve abiyenizle dikkat çekebilirsiniz. Buna ek olarak yapacağınız eşarbı da abiye ve ayakkabınızla uygun belirlediğinizde tam bir kombin oluşturabilirsiniz. Düğün veya kına esnasında piste çıktığınızda tüm dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Özellikle giyeceğiniz abiye sade detaylara sahipse büyük taşlı ve gösterişli taşlı ayakkabı modellerinden seçim yapabilirsiniz.

Süet Şık Ayakkabılar

Şık ayakkabı seçiminizi süet ayakkabıları satın alarak yapmanız mümkündür. Bu ayakkabılar yaygın olarak günlük kullanımda tercih edilse de abiyelerle uyumlu olacak modelleri bulmanız da mümkündür. Özellikle abiye elbiseyi kır düğünü gibi ortamlarda giymeniz gerekiyorsa süet ideal tercihiniz olacaktır. Süet ayakkabıları topuklu veya sandalet türünde seçmeniz de mümkündür. Abiyenizle uyumlu olması içinde tarz ve renk uyumunu dikkate alabilirsiniz.

Şık Ayakkabılar İçin Tercih Edilebilecek Renkler

Şık ayakkabı seçiminde ayakkabı türü yanı sıra rengin de önemi büyüktür. Bir ayakkabının söz konusu abiye ile uyumlu olmaması ortaya çirkin görüntünün çıkmasına neden olur. Bu da kadınların bulundukları kalabalık ortamlarda kendilerini çirkin ve kötü hissetmelerine neden olur.

Tesettür abiye giyen kişilerin tercih edebilecekleri şık ayakkabı renkleri arasında şunlara rastlanabilir;

  • Siyah
  • Ekru
  • Beyaz
  • Gold
  • Pudra
  • Bronz
  • Mavi
  • Kırmızı
  • Yeşil
  • Gri

Tesettür abiyenizin tarzını ve giyeceğiniz ortamı dikkate alarak bu renkleri şık ayakkabı seçerken göz önünde bulundurabilirsiniz. Ayrıca şık ayakkabı seçerken ayakkabıyı rahatlıkla kullanıp kullanamayacağınıza ve ayak numaranıza uygun olmasına özen göstermelisiniz. Şık ayakkabı renk ve modelleri için Melike Tatar web sitesini inceleyerek ayakkabılarınız satın alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu