Minimalist Giyim Tarzı

Kendi gardırobunuzu en son ne vakit kontrol ettiniz? Peki ya ayakkabılarını, çantalarını, kıyafet ve aksesuarlarını? Ne süredir giymediğin hatta neredeyse satın aldığını bile unuttuğun kaç tane giysin var?

Devamlı şekilde hızlı tüketime daha fazla odaklandığımız zaman çağdaş dünya yaşamında kıtlık bilincine çok fazla adapte olmuş bir durumdayız ki neye ne kadar sahip olduğumuz açısından karar verme yeteneğimizi de kaybettik; çeşitlilik, bolluk arayışı, bu da alınsın anlayışında kaybolduk.

Bu anlamda da artık yeni bir arayış gerekiyor. İşte tam da bu sırada Minimalist giyim öne çıkıyor.

Minimalist Giyim Tarzı Nedir?

Minimalizm demek, tüketim çılgınlığı her ne derecede tanınırlığını sürdürse de gizli adımlarla derin biçimde etkilerini göstermeye başlıyor. 1960’lı senelerde sanat çerçevesi içinde bir akım şeklinde ortaya çıkmış olan minimalizm kavramı, zaman geçtikçe daha farklı alanlarda da kendine yer buldu.

Bu anlamda da bir süre sonra tasarım dünyasında da kendine yer edindi. Bu şekilde, fazlalıkların atıldığı, sadeleşmenin verdiği özgürlük hissiyatına geçiş başlandı. Tasarımın hayat tarzımıza etki eden önemli bir tarafı olan moda sektöründe de minimalizm ilgi görmeye başladı.

Abartıdan uzak, yalın ve sadeliği esas alan minimalist şıklık, kıyafet ve aksesuar tasarımlarında tercih edilir bir konuma yükseldi. Bu anlamda tesettür giyim de dahil olmak üzere pek çok giyim tarzında bu akım kendine yer buluyor.

İlk bakışta kısıtlayıcı ve durağan özellikler gösteriyor gibi görünse de esas olarak minimalist giyim stili; gün içerisinde dolabın karşısında ‘bugün ne giysem’ ikilemine yaratıcı bir hız kazandırıyor.

Zaman içerisinde dolabını minimalist kıyafet akımına uygun şekilde düzenlediğinde esas olarak kombin oluşturmanın ne kadar kolaylaştığını birebir tecrübe ediyor olacaksınız. Bu anlamda tesettür giyim tarzını tercih eden bir kadınsanız bu tarzı tercih edebilirsiniz.

Minimalist Giyim Tarzı Nedir?

Minimalist Tarzının Olmazsa Olmaz Parçaları

Minimalist giyim tarzı dendiği zaman modern tesettür giyim akla geliyor. Birçok kişi de tesettür giyen kişiler minimalist giyim tarzını yakalayamayacağını savunsa da aslında bu doğru bir şey değil.

Peki minimalist giyim tarzının olmazsa olmaz parçaları nelerdir? İşte bunları bu listemizde sizler için sıraladık;

  • Siyah maksi elbise
  • Siyah süveter/ hırka
  • Beyaz basic tişört
  • Siyah ete
  • Siyah jean ceket
  • Beyaz oversize gömlek
  • Jean pantolon
  • Slip dress
  • Denim etek
  • Siyah jean pantolon
  • Beyaz elbise
  • Gri yumuşak dokulu kazak

Yukarıda yer alan ürünler minimalist giyim tarzı dendiği zaman akla gelen ilk ürünler arasında yer alır. Minimalist giyim dendiği zaman da tesettür giyimde de benzer ürünler akla geliyor. Bu anlamda yukarıda yer alan ürünler aynı zamanda tesettür giyinen bayanlar için de tercih nedeni olabilir.

Minimalist Giyim Tarzının Renkleri

Minimalist giyinen tesettürlü kadınlar genel olarak belli başlı renkleri tercih etmelidir. Bu renkler minimalist giyim tarzını yansıtan renkler olmalıdır. Bu anlamda yazlık tesettür giyim ürünlerinin renkleri de büyük önem arz ediyor.

Tesettürlü kadınlar minimalist kombinler meydana getirmek isterlerse, ilk olarak desenli kumaşlardan uzak durması öneriliyor. Desen kullanmayı arzu ediyorsanız da daha çok minimal desenleri tercih etmeniz önerilenler arasındadır. Aynı şekilde abartılı takı ya da aksesuarların yerine daha küçük ve sade olan taşlı takıları kullanmak önerilebilir.

Bu gibi öneriler size şıklığın yanı sıra ayrıca da doğallık sunar. Minimalist giyim stili ile birlikte, sadelik arzu eden kadınlar için oldukça tanınan ve tercih edilen bir giyim tarzıdır. Gözü yoran, canlı ve neon renkleri kullanmak yerine daha çok krem, beyaz, vizon, siyah, siyah, gri, kahve tonları ya da pastel renklerdeki giysiler bu tarzı daha iyi yansıtabilir.

Bu anlamda pek çok farklı minimalist tesettür giyim kombini yapılabilir. Örnek vermek gerekirse üste beyaz bir pardesü ve alta da vizon bir pantolon iyi gidebilir. Bunun haricinde eğer ki minimalist tasarım istiyorsanız düz desenli ya da desensiz kumaşlı giysilerin tercih edilmesi gerekir.

Baskılı, aşırı renkli bir giysi seçilmesi minimalist giyim tarzına aykırı bir durum olup genel olarak bu giyim tarzını benimsemiş kişiler tarafından tercih edilmez. Bu anlamda minimalist giyim tarzını tercih edecekseniz bu tür aşırı renklerden, logolardan, baskılardan kurtulmanız gerekir. Bu durum tesettür minimalist giyim tarzı için de aynı biçimde geçerli bir durumdur. Bu ve bunun gibi pek çok kombin önerisi için yapılması gereken şey ünlü tesettür markalarının sitelerini ziyaret etmek.

Minimalist Giyim Tarzının Renkleri

Melike Tatar Minimalist Giyim Modelleri

Tesettür giyim dendiği zaman akla gelen ilk markalarda bir tanesi de Melike Tatar’dır. Modacı Melike Tatar tarafından tasarlanan tesettür giyim ürünleri kendi internet sitesi üzerinde yer buluyor. Diğer giyim tarzlarında olduğu gibi tesettür giyim tarzında da pek çok kaliteli ürün sunan marka bu anlamda pek çok avantajı ile de diğer markalarda ayrılıyor.

Tesettür giyimde müşterilerine toptan fiyatına alışveriş sağlamak için yola çıkan Melike Tatar bu anlamda müşterilerine en kaliteli ve en iyi şekilde tasarlanmış olan tesettür giyim ürünlerini sunuyor. En kaliteli kumaşları kullanarak tesettürlü kadınlar için özellikle de minimalist çizgilerde ürünler çıkarmaya çalışan Melike Tatar bu anlamda başarılı bir marka.

Markadan alışveriş yapmak için yapılması gereken şey ise internet sitesini ziyaret etmek. Bundan sonra burada hesap oluşturmak gerekiyor. Bu işlemden sonra istediğiniz giysileri ya da diğer ürünleri seçerek sepete ekleyebilirsiniz.

Bundan sonra da sepete gelerek ve buradan bir ödeme yöntemi ekleyerek ürünlerinizi sipariş verebilirsiniz. Siparişleriniz kısa zaman içerisinde sizlere ulaştırılacak ve teslim edilecektir. Bu anlamda sipariş verdikten kısa bir süre sonra ürünleriniz sizlere ulaştırılır.

Daha fazla içerik için https://blog.meliketatar.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu