Yazlık Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilecekler Neler?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tesettürlü bayanlar tarafından dolapları yenilenmeye başlar. Dolapların vazgeçilmez ürünleri arasında ise tesettür elbiseler yer alır. Ancak kıyafet yenilemek için alışverişe çıkan kadınların yazlık tesettür elbise seçiminde dikkat etmeleri ve kendileri için en uygun elbiseyi satın almaları gerekir.

Vücut Tipine Uygun Tesettür Elbise Nasıl Seçilir?

Yaz sezonu için elbise satın almak isteyen kişilerin seçim esnasında vücut tiplerini dikkate almaları gerekir. Vücut tipine uygun olmayarak alınan elbiselerin şık durması mümkün olmaz. Ayrıca daha kilolu görünmeye neden olur. Bu nedenle seçim yapmadan önce vücut tipini öğrenmek gerekir.

Vücut tiplerinin özelliklerinin araştırılmasıyla vücut tipinin armut, elma, dikdörtgen ve ters üçgen olduğu anlaşılır. Böylelikle bu vücuda uygun modeller tercih edilir. Basen, omuzlar, bel ve göğüs bölümleri her vücut tipinde farklı olduğu için tercih edilecek tesettür elbisenin belirlenmesi kolaylaşır.

Hangi Tesettür Elbise Modeli Size Uygun?

Vücut tipinizi belirlediyseniz elbise modeli seçimine başlayabilirsiniz.

Vücut tipine uygun olarak kullanabileceğiniz elbiselerle ilgili detaylar şunlardır;

  • Armut vücut tipi üst bedenin dar alt bedenin bol göründüğü vücuttur. Bu vücuda sahipseniz yarasa, çan ve balon kol tesettür elbise modelleri size uygundur. Böylelikle geniş olan alt bölümden ilgiyi üst bölüme çekebilirsiniz.
  • Ters üçgen vücut tipi üst kısmı geniş alt kısmı dar vücuttur. Bu vücut tipine sahipseniz a kesim, balık kesim ve fırfırlı tesettür elbise modellerini tercih etmelisiniz.
  • Dikdörtgen vücut tipi üst ve alt bölümün dengeli göründüğü vücuttur. Bu vücut tipine sahipseniz asimetrik kesim, geniş kesim, yarasa kollu ve kemerli tesettür elbiseler tercih etmelisiniz.
  • Elma vücut tipi yuvarlak hatlara sahip olan vücut tipidir. Bu vücut tipinde bacaklar ve kalça inceyken bel kısmı geniştir. Elma vücuda sahipseniz v yaka, dikey çizgili ve desenli tesettür elbiseler satın almalısınız.
  • Kum saati vücut tipi ince belli, kalça ve göğüs ölçülerinin orantılı olduğu vücut tipidir. Bu vücut tipi aynı zamanda en ideal vücudu oluşturur ve kıyafet seçimi konusunda zorluk yaşatmaz. Kum saati vücut tipiniz varsa tercih edebileceğiniz tesettür elbiseler pileli, kemerli ve v yaka elbiselerdir.

Tesettür elbiselerin hangilerinin size uygun olduğunu anladıktan sonra alışverişinizi kolaylıkla yapabilir ve sizi güzel gösterecek elbiselere sahip olabilirsiniz. Modeli belirledikten sonra beden, renk ve tasarım detaylarını kişisel zevklerinize göre belirleyebilirsiniz.

Yazlık Tesettür Elbise

Doğru Kumaş Seçimi Yaptığınızdan Emin Olun

Yazlık tesettür elbiseleri belirlerken doğru kumaş seçimi yaptığınızdan emin olmalısınız. Yaz mevsimine uygun olmayan kumaşta bir elbise aldığınızda 3 ay boyunca rahatça kullanamazsınız. Ayrıca mevsime uygun olmadığı için cilt rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz. Bunun için alacağınız elbiselerin kumaşının hava aldığından ve ince yapıda olduğundan emin olmalısınız.

Yaz mevsimi için saten tesettür elbise modellerini satın alabilirsiniz. Saten kumaş ince yapıya sahiptir ve buna bağlı olarak vücudun terlemesini engeller. Ayrıca saten kumaş opak görüntüye sahiptir ve ince olmasına rağmen içinizi göstermez. Parlak görünüşte olduğu için de özellikle özel günlerde tercih edilebilen elbise modellerine sahiptir.

Yaz mevsimi için şifon tesettür elbise satın alabilirsiniz. Şifon kumaş hafif yapıya sahiptir. Bu nedenle de terlemeden korur. Ayrıca bu kumaşın uçuş uçuş olma özelliği vardır. Bu sayede düğünler için şık görünüşlü modellerde şifon tesettür elbiseler satın alabilirsiniz. Ayrıca şifon kumaş vücuda yapışmadığı için vücut hatlarının belli olmasını engeller.

Yaz mevsiminde kullanabileceğiniz modeller arasında keten tesettür elbise modelleri bulunur. Keten kumaş iri gözeneklere sahip olduğu için hava alan bir kumaştır. Böylelikle yaz aylarında kullandığınızda vücudunuzun hava alarak terlememesini sağlar. Ayrıca vücudunuzun serin kalması konusunda etkilidir.

Yaz mevsimi için uygun modeller arasında kot tesettür elbise çeşitlerini bulmak mümkündür. Özellikle ince kot kumaştan tasarlanan elbiseleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ayrıca dayanıklı oldukları için uzun süre kullanabilirsiniz.

Tesettür elbiseler için öncelikli olarak bu kumaşları tercih etmelisiniz. Seçim esnasında ise sizi rahatlık sağlayacak kumaşları seçtiğinizden emin olmalısınız.

Tesettür Elbise Alırken Size Yakışan Rengi Nasıl Seçersiniz?

Yaz mevsiminde kullanmak için tesettür elbise seçiminde renk önemli bir etkendir. Renk belirlerken zevkinize güvenebilirsiniz. Ancak ten renginize uygun olmayan bir renk seçtiğinizde yakışmadığını düşünmeniz kaçınılmaz olur.

Bu nedenle renk belirlerken ten renginizi dikkate almalısınız. Beyaz ten rengine sahipseniz yeşil, mavi, gri, bordo ve kahverengi tonlarında tesettür giyim elbiseleri tercih etmelisiniz.

Esmer ten rengine sahipseniz tesettür elbiseleriniz ağırlıklı olarak siyah, beyaz, pembe, krem, turkuaz, somon rengi ve lacivert gibi renklerde olmalıdır. Buğday ten rengine sahipseniz elbise seçiminizi mavi, pembe, açık mavi ve lila gibi renklerden yana yapmalısınız.

Yazlık Tesettür Elbise

Tesettür Elbise Alırken Kalitenin Önemi

Yaz aylarında kullanmak için tesettür elbise alırken renk, kumaş ve model seçiminin dışında kaliteye önem vermelisiniz. Kaliteli kumaştan üretilen tesettür elbiseyi satın almanız kullanım süresinin uzamasına yardımcı olur.

Bu da yeni elbise ihtiyacını ortadan kaldırır. Kaliteli modelde elbise satın aldığınızda farklı parçalarla kombin yapma oranı artar. Böyle aynı ürünü farklı modellerde farklı ortamlarda giyebilirsiniz. Kaliteli tesettür elbise modelleri yıkama, ütüleme ve yoğun kullanım karşısında dayanıklılık gösterir.

Böylelikle tek sefer kullanım sonrasında elbiseye veda etmenizi engeller. Ayrıca kaliteli elbiselerde kırışma veya yıpranma riski az olduğu için gün boyu kullanımlarda elbisenin yapısının bozulması gibi durumlar yaşamazsınız. Böylelikle giydiğiniz elbiseyle günü şık şekilde bitirme imkanı verir.

Sonuç

Yazlık tesettür elbiselerin seçiminde edindiğiniz bilgiler eşliğinde https://www.meliketatar.com/ adresinden alışveriş yapabilirsiniz. Bu adreste yaz mevsimine uygun kaliteli tesettür elbiseleri bulabilirsiniz. Renk ve model yelpazesi geniş olan ürünler sayesinde kendinizi yaz sezonuna rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Yazlık tesettür elbiselerde geniş ürün skalasının bulunması sayesinde her ortama uygun parçayı bulup yeni sezon giyim dolabınızı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca siteden elbiseyle kombin yapabileceğiniz çanta, şapka, şal, ayakkabı, takı ve kemer gibi aksesuarları satın alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu