Kapüşonlu Trençkotlar Farklı Renk Seçimleriyle

Trençkotlar, mevsim geçişleri başta olmak üzere çok farklı tarzlarda kombinlenebiliyor. Kurtarıcı parçalar arasında gösterebileceğimiz trençkotlar, farklı renk ve farklı uzunluk seçenekleri ile her vücut tipine uygun kullanılabilme olanağını sunuyor.

Havaların ısınmaya veya soğumaya başladığı ilkbahar/sonbahar dönemlerinde trençkotlar en fazla tercih edilen dış giyim ürünleri arasında yerini alıyor. Bu dönemlerde tarzınıza, renk seçenekleri ile kapüşonlu trençkotlar kullanarak spor görünen bir şıklık katabilirsiniz.

Trençkotlar İle Nasıl Kombinler Yapılabilir?

Trençkotlar, her kadının gardırobunda yerini alması gereken dış giyim ürünlerinden biridir. Şık ya da spor, hangi görünüm elde edilmek isteniyorsa trençkotlar ile bunu gerçekleştirmek çok da kolay oluyor. Spor kombinler yapılmak istendiğinde, trençkotların günlük giyim için de çok uygun olduğu fikri akla gelmelidir. Kapüşon detaylı trençler ile kot pantolon ve sweatshirt kullanarak yaptığınız bir kombinde spor ayakkabı kullanarak spor bir kombin ortaya çıkarabilirsiniz.

Kadın Trençkot Modelleri

Spor kombinler için tercihinizi yalnızca sweatshirtlerden değil, trikolar ve gömlekler kullanarak da yapabilirsiniz. Klasik ve şık bir görünüm elde etmek istiyorsanız ya da ofis stilinizi trençkotlar ile birleştirmek istiyorsanız, acata dış giyimde farklı trençler tercih etmeniz çok doğru olur. Cigaratte pantolon üzerine saten ya da şifon bluzlar kullanılarak yapılan trençkot kombinleri klasik ve şık görünmenizi sağlar.

Trençkotlar Hangi Mevsimde Giyilmelidir?

Trençkotların hangi mevsimde giyilmesi gerektiği konusunda kesin yargılar bulunmuyor. İklim koşularının izin verdiği ve rahatsız etmediği her durumda trençkotlar kullanılabilir. İlkbahar ve sonbahar modasının zamansız parçası trençkotlar, genellikle bu mevsimlerde tercih edilse de zamansız ve mevsimsiz olarak nitelendirilebilir.

Trençkot Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Trençkotlar, diğer giyim ürünlerinde olduğu gibi vücut tipi iyi bir şekilde analiz edilerek alınmalıdır. Yanlış ölçülerde ve tarzlarda alınan trençler, vücudun iyi bir şekilde kendini yansıtamamasına ve hoş bir görünüm olmamasına sebebiyet verebilir.

Trençkot alınırken dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Tarzınıza uygun rengi belirlemelisiniz. En çok tercih edilen renkler bej ve krem rengidir.
  • Beden ölçülerinize uygun trençkot seçimi yapmak için beden ölçülerinizi belirlemelisiniz.
  • Şık ya da spor, nasıl görünmek istediğinizi iyi belirleyin. Tarzınızı en iyi yansıtacak modeli seçmelisiniz.
  • Kilolu kişiler için kısa trençkotlardan uzak durmak gerekir. Kilolu kişilerde uzun modeller seçilmeye dikkat edilmelidir.

Bu öneriler doğrultusunda trençkot seçerek istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Gardırobunuzda en az bir tane trençkot bulundurarak hem zamansız hem de mevsimsiz bir parçaya sahip olabilirsiniz.

Trençkot Kemerleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Trençkotların bazılarında kemer detayı bulunmazken bazı trençkotlar kemerlidir. Kemerler klasik bir görünümü desteklemeye daha yatkın olan aksesuarlar olarak değerlendirilebilir. Bu bağlamda değerlendirildiğinde kemer bağlama biçimi de detaylandırılan durumlar arasındadır.

Trençkot kemeri klasik görünümler için sabit şekilde bağlanabilirken, gündelik ve spor görünümlerde isteğe bağlı olarak hiç bağlanmayabilir ya da kurdele şeklinde bağlanabilir. Kemersiz trençkotlarda isteğe bağlı olarak deri ya da farklı zincir kemerler de kullanılabilir.

Trençkotlar İle Kullanılan Aksesuarlar

Trençkotlar; fular, kemer, şapka, çeşitli broş vb. aksesuarlar kullanılarak farklı boyutlara taşınabilir. Fular kullanımı son derece özgün bir stilin yansımasıdır. Aynı şekilde sonbahar döneminde kullanılan şapkalar da trençkotları tamamlar. Trençkotlar üzerine sabitlenen çeşitli broşlar ile de özgün tarzınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Trençkotların Kot Pantolonlar İle Olan Uyumu

Trençkotlar, kombin yapabilme yelpazesi geniş parçalardır. Kot pantolonlar kullanılarak yapılan kombinlerde harika bir uyum yakalarlar.

Kadın Trençkot

Özellikle bej, krem, kum beji ve kahverengi renklerde kullanılan trençkotlar, kot pantolonlar ile yüksek uyum sağlar. Jean pantolonlar ile kullanılan siyah ve lacivert renklerdeki trençkotlar da modern ve şık bir görünüm ortaya çıkarır.

Kıvrımlı Vücut Hatlarına Sahip Kişiler Nasıl Bir Trençkot Tercih Etmeli?

Göz simetrisinin ve estetik duruşun bozulmaması adına kıvrımlı vücut hattına sahip kişiler uzun boy trençkotlardan uzak durmalıdır. Orta boy trençkotlar bu vücut tipine sahip kişiler için oldukça ideal bir seçim olur. Vücut hatlarını daha iyi gösterebilirken aynı şekilde estetik görünümü de korumaya yardımcı olur.

Trençkot Alırken Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Trençkot renk tercihleri kişisel zevklere göre şekillenir. Her ne kadar bej, krem rengi, kahverengi ve siyah çok fazla tercih edilen renkler olsa da farklı renkler ile farklı kombinler yapılabilir. Bordo, yeşil, haki ve lacivert gibi renkler ile hem şık hem de spor kombinler yapılabilir. Renk seçimi özgün olarak belirlenebilir bir detaydır.

Trençkotlar İle Özgün Bir Stil Oluşturun

Trençkotlar, stil sahibi görünmenin en kolay yollarından biridir. Dış giyimde çok farklı bir yere sahip olan trençkotlar ile özgün stilinizi yansıtabilirsiniz. Klasik görünümlerin süregelen kalıplarını trençkotlar kullanarak değiştirebilirsiniz. Klasik renk seçimlerinin dışına çıkarak pembe, mor, sarı, kırmızı ve turuncu gibi farklı renklerde tercihler ile özgün tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Trençkot Kombin Önerileri

Trençkotlar Hangi Kıyafetlerle Kombinlenmemelidir?

Her ne kadar kurtarıcı bir parça olsa da trençkotlar her kıyafet ile iyi görünmeyebilir. Uzun elbiseler ile trençkot kullanılması estetik görünmeyeceği için çok fazla önerilmez. Aynı şekilde bol pantolonlar, wide leg jeanler ya da maksi boy etekler de trençkotlar ile kombinlenmemesi gereken parçalar arasındadır. Gömlekler ile kullanıldığında çift yaka görünümünün önüne geçmek için boyuna fular ya da şal bağlanabilir.

Böylelikle karmaşık görünümün önüne geçilir. Tarzınızla uyumlu trençkot seçimi, göz simetrisinin sürdürülmesi bakımından önemlidir. Kendi başına değerlendirildiğinde oldukça iddialı olan bu parça, yanlış bir kullanım ile geride kalabilir. Bu nedenle beden ölçüleri, renk seçimi, tarz seçimi, kombinde kullanılan diğer parçalar, uzunluk seçimi ve aksesuar seçimi titizlik ile yapılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu