Kış Ayları İçin Kaşe Kaban Nasıl Tercih Edilmelidir?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte kışlık kıyafet hazırlıkları başladı. Modası hiç geçmeyen ve kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan kaşe kabanlarda dolaplardan dışarı çıktı. Kaşe kaban uzun yıllar kullanılabilen bir parçadır. Yeni kaşe kaban alacaklar nasıl bir kaşe kaban tercih etmeliyim diye düşünebilir. Kaşe kaban tercihini akıllıca yapmak uzun vadede yeni bir kabana ihtiyaç duymamak anlamına gelir. Akıllıca yapılmayan seçimlerde kaşe kabanlar bir kenara atılabilir.

Kısa Kaşe Kabanlar

Kaşe kaban tercihlerinde sıklıkla tercih edilen modellerden bir tanesi kısa kaşe kabanlardır. Kısa kaşe kabanlar hem erkek hem de bayanlar tarafından tercih edilmektedir.

Kaşe Kaban Modelleri

Kısa kaşe kabanlar pantolon üzerine yakışan modellerden bir tanesidir. Özellikle kısa boylu insanların bacak boyunu kesmediği için uzun gösterir. Pantolon atına giyilen yüksek topuk bir ayakkabı ve kısa bir kaşe kaban kadını olduğundan çok daha uzun gösterebilir.

Uzun Kaşe Kabanlar

Uzun boy kaşe kabanlar etek ve elbise ile çok rahat kullanılan parçalardan bir tanesidir. Erkeklerin ender olarak tercih ettiği uzun kaşe kabanları daha çok bayanlar tercih etmektedir. Kış aylarında da etek ve elbisen vazgeçmem diyenler uzun kaşe kabanları tercih edebilirler. Uzun kaşe kabanlar hem şık durur hem de kış aylarında sıcak tutar. Sıcaktan vazgeçmem ama havalıda bir kaşe kabanım olsun diyenler için tercih sebebidir. Uzun kaşe kabanlar kısa boylu insanlar için pek tercih edilebilir bir boy değildir.

Diz Boyu Kaşe Kaban Modelleri

Diz boyu kaşe kabanlar hem erkekler hem de bayanlar tarafından en sık tercih edilen modellerden bir tanesidir. Uzun ve kısa boylu her insana diz boyu kaşe kabanlar olur. Bayanlar etek ve elbise üzerine diz boyu kaşe kabanı da tercih edebilirler. Elbise veya pantolon fark etmeden her türlü kıyafetle kullanılabilir. Kısa kaşe kabana göre kış aylarında daha sıcak tutmaktadır. Sıcak tutma özelliklerinden dolayı erkeklerde sıklıkla diz boyu modelleri tercih etmektedir.

Ekose Desenli Kaşe Kaban Modelleri

Ekose desenli kaşe kabanlar uzun yıllardır var olmaya devam ediyor. Birkaç yıl hiç görmesek bile bir sonraki yıl yeniden moda akımına dahil olup karşımıza çıkabilmektedir. Ekose desenli kaşe kabanlar genellikle bayanlar tercih etmektedir. Ekose desenli bir kaşe kaban tercih edilecekse çok karmaşık renkleri olmayan sade bir renk tercih edilebilir. Birkaç yıl sonra modası geçse bile ekose kaşe kabanlar atılmamalıdır. Modası geçtiği zannedilen ekose kaşeler kısa sürede mutlaka geri dönmektedir.

Düz Renk Kaşe Kabanlar

Sadelik ve şıklıktan vazgeçmeyenler için düz renk kaşe kabanlar idealdir. Farklı renklerde kaşe kabanlar mevcuttur. Son zamanlarda açık renk kaşe kabanlara ise rağbet artmaktadır. Erkekler klasik renklerden yana tercih yaparken kadınlar biraz daha renk konusunda cesur davranabilmektedir. Her türlü kıyafetle giymek istiyorum diyenler düz renk kaşe kabandan yana tercihini kullanmalıdır. Spor bir kıyafetle de klasik bir kıyafetle de uygun olur.

Dar Kalıp Kaşe Kaban Tercihleri

Dar kalıp kaşe kabanlar ceket gibi duracağı için sıklıkla tercih edilen modellerdendir.

  • Dar kalıp kabanlar kişiyi olduğundan daha zayıf göstermektedir.
  • Erkeklerin sıklıkla tercih ettiği dar kalıp kaşeleri bayanlarda sevmektedir.
  • Dar kalıp kaşelerin tek sorunu kalın kıyafet ile kullanılamamasıdır.
  • Çok soğuk havalarda kalın bir kazak üzerine giyilemeyebilir.

Alternatif başka bir kaşe kabanın dolapta bulunmasında fayda vardır.

Standart Kalıp Kaşe Kaban

Kaban dediğimiz biraz bol olmalı diyenlerin en çok tercih ettiği kalıptır. Kalın ve ince kıyafetin her ikisine de uygundur. Kabanını ceket gibi dar sevmeyenler için ideal bir tercihtir.

Belden Bağlamalı Kaşe Kaban Tercihleri

Belden bağlamalı kuşaklı kaşe kabanlar en şık duran ve kullanışlı modeller arasında yer almaktadır. Erkek veya bayan herkes tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kış Kaban Modelleri

Belden bağlamalı kaşe kaban, içine giyilen kıyafete göre genişliği ayarlanabilir. Bu modellerin tercih edilme sebeplerinin başında da bu ayarlama ayrıcalığı yer almaktadır. Bol kesim bir kaşe kaban bile olsa kuşağı sayesinde dar bir hale getirilebilir. Duruma göre kuşağı bağlamadan bohem bir model olarak kullanılabilir.

Astarsız Kaşe Kaban Tercihleri

Astarsız kaşe kabanlar daha spor tarz kullanan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Kadın modellerinde astarsız kaşa kabanlara daha sık rastlanır. Astarsız kaşe kaban kimi zaman bir hırka gibi durmaktadır. Kış ayları için sıcak tutması düşüktür.

Özellikle gençlerin tercih ettiği astarsız kaşe kabanlar klasik bir kıyafet ile tercih edilmemelidir. Diğer kabanlara alternatif olarak tercih edilebilir. Tek bir kaşe kabanı olacak birisi tercihini astarlı ve daha şık duran bir modelden yana kullanabilir.

Kruvaze yaka Kaşe Kaban Tercihleri

Kruvaze yaka modeller hem erkekte hem de kadında oldukça şık duran bir modeldir. Gömlek üzerinde veya boğazlı kazakla kullanıldığı zaman çok havalı durmaktadır. Kruvaze yaka modeller kış soğuklarında yaka açıklığından dolayı üşütebilir. Bu durumda kalın bir şal tercih edilebilir. Kruvaze yakanın asaletine alışkın insanlar kapalı yaka kaban kullanamamaktadır.

Dik Yaka Kaşe Kabanlar

Dik yaka kaşe kabanlar erkeklerden sonra kadınlarda sık sık görülmeye başlandı. Dik yaka kaşe kabanlar tam bir kış kabanıdır. Kışın soğuğundan ve rüzgarından korunmak isteyenler dik yaka kaşe kabanları tercih edebilirler.

İlave bir atkı ya da şal kullanmaya gerek kalmadan kullanılabilir. Dik yaka kaşe kaban tercihi yaparken bu kabanların boylarının genellikle diz boyu ya da kısa olduğuna dikkat etmekte fayda vardır. Uzun kaşe kaban modellerinde dik yaka çok ender çalışılmaktadır. Bunun sebebi uzun kaşe kabanın dik yaka olması fazla kapalı bir kaban olacağındandır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu