Tesettür Giyimde Bonenin Önemi

Tesettür giyimde kullanılan şal ve eşarpların altına kullanılan boneler oldukça kullanışlı yapıya sahiptir. Bonelerin tek kullanımına uygun olarak tasarlanan kadife boneler de tek başına oldukça şık görünüme sahip olup, eşarp kullanımına alternatif olarak tercih ediliyor. Birbirinden şık ve kaliteli bone çeşitleri, tesettür giyimine özen gösteren kadınların farklı renklerde kullanımıyla yoğun talep görüyor. İster eşarp renginde ister farklı renklerde kullanılarak şık bir detay sağlayan boneler kaymayı önleyen yapısıyla saçları sihirli bir dokunuşla toparlıyor. Peki, tesettür giyimde bonenin önemi nedir?

Bone Çeşitleri Nelerdir?

Bonelerin en trend ürünler arasında olması ile her mevsime özel kumaşlarla bone üretiliyor. Birbirinden farklı tasarımlarla üretilen fiyonk modellerde kadife kumaş kullanılarak şık bir etki yaratıyor. Her tesettür kıyafetine uyumlu modele sahip olan kadife boneler elbiselerin üzerinde oldukça şık duruyor. İstediğiniz renk kombinine uyumlu boneler kullanabilir, farklı renkleri kullanarak ton sür ton geçişleri en estetik haliyle uygulayabilirsiniz.

Bone çeşitleri;

  • Haki yeşil Kadife Bone
  • Lacivert Kadife Bone
  • Antrasit Kadife Bone
  • Bordo Kadife Bone

Bone tercihinizi yaparken eşarp altına mı yoksa tek olarak mı kullanacağınızı belirlemelisiniz. İster şalınızın içerisinde ister en şık eşarbınıza uyumlu olarak tercih yapabilirsiniz. Kıyafetinize göre kombin yaparken öncelikle parçaları belirlemeniz, bone seçiminizde önemli olacaktır. Sonbahar ve kış aylarında kullanacağınız kadife kumaşa sahip boneler ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız.

Tesettür Giyimde Bonenin Önemi

Eşarp İçin Bone Önerileri

Eşarplarınızı kullanırken kıyafet bütünlüğünü korumanız konusunda ne denli titiz olduğunuzu biliyoruz. Tamamen uyumlu bir görüntü elde ederken tüm parçaların makyajınıza aksesuarlarınıza uyumlu olmasında hassasiyet gösteriyor olabilirsiniz. Bone seçiminizi, eşarp renginizin açık tonlarından tercih edebileceğiniz gibi tam tersi yönde de tercih yapabilirsiniz.

Şal İçin Bone Önerileri

Şal, eşarba alternatif olarak farklı ebatlarda kullanabileceğiniz en şık aksesuarlardır. Şal seçiminizde kullandığınız renklerin içerisinde çıkan saçlarınız sizi rahatsız edebilir. Saçlarınızı toparlamak ve şalınızın kayıp düşmesini engellemek adına içerisinde farklı bone modellerine yer verebilirsiniz. Başınızı tamamen kavrayan boneleri günlük kullanımda tercih edebilirsiniz.

Özel Davetlerde Bone Önerileri

Düğün, davet ya da özel günlerde tek parça bone seçimi yapabilir, kıyafetinize ayrı bir duruş katabilirsiniz. Trend modeller arasında yer alan boneler tek başına kadınların zarafetini ön plana çıkartıyor. Kıyafetinize uyumlu renk tonlarında tercih edeceğiniz boneleri seçerken ten renginize uyumlu olmasını unutmayın. Tek başına oldukça şık görünen boneler için fazla makyaj yapmanıza gerek kalmayacak. Doğal güzelliğinizi en iyi şekilde ortaya çıkaracaksınız.

Elbiselerde Bone Önerileri

Elbise kullanımının tek parçadan oluşması uyumlu eşarplar ya da boneler kullanmanızla daha güçlü hale geliyor. Elbisenizi tamamlayan boneleri tercih ederken desenli elbiselerde tek renk ve sade bone kullanmaya özen göstermelisiniz. Kumaş kalitesi ve niteliği abartılı olmamak adına dikkat etmeniz gereken detaylardır. Bonelerin her bir rengi tarzınızı ön plana çıkaracağınız kadar iddialıdır.

Takımlarda Bone Önerileri

Takım kıyafetlerde tercih edeceğiniz eşarpların içerisine ister eşarp renginde isterseniz takımınızda yer alan tonlara uygun renklerde bone kullanabilirsiniz. Her mevsime özel kumaşlara sahip tek parça boneler ise kullanması oldukça kolay aksesuarlardır.

Tek Parça Taşlı Şal Detaylı Boneler

Tek parça boneler kullanışlı aksesuar olup, aynı renk ve desende kullanılan fular ya da şal ile kombinlendiğinde tarz yaratmanıza destek oluyor. Taşlı modellerin yer aldığı bonelerde fiyonk ya da papyon detaylarına da özen gösteriliyor. Her renk ve kumaştan tasarlanan boneler tesettür giyim dışında da tercih edilen, kadınlar tarafından beğenilen modeller arasındadır. Taş detaylarının kullanıldığı boneler abiye kıyafetler ile bütünleşiyor.

Şal Bone Modelleri

Şifon, saten, ipek, tafta ve daha birçok kumaştan üretilen boneler tercih edilen tasarımlar arasındadır. Eşarp kullanımını anımsatan uzun şal bölümleri ile ensenin kapanmasına destek oluyor. Açık bölgelerin daha zarif bir şekilde kapanmasına katkı sağlayan şal bone modeller her renk ve desenden oluşuyor.

Tesettür Giyimde Bonenin Önemi

Boyunluklu Bone Modelleri

Boynun tamamen kapanmasına yardımcı olan boyunluklu boneler, tesettür kullanımına en uygun bone modelleri arasındadır. Düz renklerin tercih edildiği boyunluklu bonelerde desenli ve çeşitli renkler de kullanılabiliyor. Tek seferde hazır boyunluk ve bonenin başınıza yerleşmesi ile zamandan tasarruf yapabiliyorsunuz. Bone ve eşarbın ayrı kullanımı nedeniyle kendinizi rahatsız hissetmeyecek istediğiniz yere giderken hızlıca hazırlanacaksınız.

Abiye Bone Modelleri

Abiye kıyafetlerin pırıltılı görüntüsüne özel olarak kullanacağınız bonelerin şık olmasına dikkat etmelisiniz. Şık bir görünüm sağlamak için taşlı, parlak, kadife, desenli ya da ipek kumaşlar tercih edebilirsiniz. Bu taleplerinizde abiye kıyafetinize uygun tasarımlara yer vermelisiniz. Abiye modeller içerisinde ister tek renk ister desenli modeller var. Taşların kullanıldığı ve kendiliğinden parlak kumaşlarla gözlere hitap eden detayların bulunduğu bonelerle zarif bir duruşa sahip oluyorsunuz.

Üç Bantlı Bone Modelleri

Eski dönemlerde bone ve eşarplarda bant oluşturmak oldukça zorlayıcı işlemler arasındaydı. Artık hazır bone modellerinde yer alan üç bant tasarımların iğnesiz olarak özel kullanımını sağlıyor. Hazır olan bonenizi hemen takabilir ve zamanınızı sevdiklerinizle geçirebilirsiniz. En şık bonelerin kıyafetinize nasıl şıklık kattığına inanamayacaksınız.

Sosyete Bonesi Nedir?

En iddialı desenlerin, kaliteli ve trend renklerin kullanıldığı sosyete bonesinde; zebralar, leoparlar ya da geometrik desenlere yer alıyor. İddialı renklerin, bantların, dikimlerin ve tasarımların kullanıldığı boneler tek başına star parça olarak tabir edilebilir. Düz bir kıyafete dahi kullanılarak göz alıcı bir etki bırakacağınız, yılın gözlük modasıyla tamamlayacaksınız. Kombin yapacağınız, zarif mi zarif boneler sizleri bekliyor. Yaz aylarına özel canlı ve çiçekli desenlerin yanı sıra etnik ya da şal desenlerle tarzınızı konuşturacak, beğeni toplayacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu