Kemer Nasıl Kullanılır? Doğru Kemer Kullanmanın Püf Noktaları

Kemer Nasıl Kullanılır?

Kombinlerimizi aksesuarlarla tamamlamaya en az kıyafetlerimize verdiğimiz önem ve özeni gösteririz. Kıyafetlere bir kemerin eklenmesi eksik kalan bir yapbozun son parçasını tamamlamak gibi bir şey diyebiliriz. Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan kemerleri nasıl kullanmalıyız? Öncelikle kemer kombinlerinizde belinizin daha ince görünmesini sağlarken hem de şık görünmenize yardımcı olur. Aslında kemerleri önceden daha çok pantolonlarda kullansak da son zamanlarda çok daha farklı modelleri tasarlanan aksesuarlardan olan kemerleri elbise, uzun tunik ve gömleklerle kullanarak hoş bir görüntü elde edebiliyoruz. Kadınların çoğu kemeri tam olarak bel çevresinde kullanmaktan yana olsa da bu belirgin ve kesin bir kural olmamıştır. Kemerin tam olarak nerede konumlandırılacağı kullanan kişinin isteğine bağlı olmuştur.

Doğru Kemer Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kıyafetinize Uygun Kemer Seçin

Gerçekten kemer seçiminizi doğru yaparsanız kemerinizle birlikte kıyafetinizin görünümü bambaşka bir boyuta taşınacak çok hoş bir görüntüye kavuşacaksınız. Peki kıyafetimize göre doğru kemeri nasıl seçebiliriz?

İlk olarak kullanacağınızın kemerin kıyafetinize ve kendi tarzınıza uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Kıyafetiniz ve kemeriniz farklı tarzda olduğunda pek hoş bir görüntü ortaya çıkmayacaktır. Kendi tarzınıza uygun kemerleri düşünebilir veya kullanacağınız kıyafetle bütünleşebilecek olan kemerleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Kemerinizin ayakkabınızla uyum içerisinde olmasına özen gösterin.

Kemer Nasıl Kullanılır Doğru Kemer Kullanmanın Püf Noktaları

Kemerleriniz Arasında Doğru Genişlikte Olanı Bulun

Kalın kemerler uzun gövdeye sahip olan kadınlarda oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkartabiliyor. Kemerler gövdeyi kısaltarak vücudun daha orantılı görünmesine yardımcı oluyor. Elbiselerde, tuniklerde, gömleklerde ve eteklerde kalın kemerler kullanarak kum saati vücut tipi görünümünü sağlayabilirsiniz. Kısa bele sahip olan kadınlar ince kemerleri kullandığında daha hoş görünüyor bu yüzden kısa gövdeye sahipseniz ince kemerler arasında seçim yapmak daha doğru olacaktır. İnce kemerlerle belinizin görüntüsünü ön plana çıkarıp yüksek belli pantolonlarla, elbiselerle ve eteklerle kullanabilirsiniz. Özellikle yüksek belli pantolonlarla ince kemerleri tercih ederseniz şıklığınızı yansıtabilirsiniz. Belinizin en ince bulduğunuz noktasına kemer takarak kum saati vücut görünümünü elde edebilirsiniz.

Kemerleriniz Arasında Doğru Uzunlukta Olanı Bulun

Kemer kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bir tanesi doğru uzunluğu yakalayın. Her zaman sizin için en ideal olan kemerin ortasındaki deliği kullanmanızdır. Daha kısa kemerler tercih ederseniz size küçük gelmiş gibi bir görüntü ortaya çıkabilir. Daha uzun kemerleri kullandığınızda ise sabit durmayabilir, olduğu yerden çıkarak sizi rahatsız edebilir. Doğru uzunlukta olanı seçin ve şıklığınızdan ödün vermeyin.

Hangi Kıyafetlerde Kemer Kullanabileceğinizi Bilin

Kemer yeri bulunmayan pantolonlarınızda kemer kullanmamanız daha iyi olacaktır. Aksi halde kemer yerinde durmayacak rahatsız olmanıza neden olacaktır. Kemerleri elbiselerle belinizi ortaya çıkarmak için kullanabilir, hoş bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Yüksek belli eteklerle kemer kullandığınızda muhteşem görünebilirsiniz. Eteğinizin belinize tam oturduğundan emin olarak tarzınıza uygun olan kemeri kullanın.  Eğer paltolarınızın kendi kemeri mevcutsa mutlaka kullanmaya özen gösterin.

Kemer Yeri Bulunmayan Kıyafetlerde Kemer Takmayı Tercih Etmeyin

Bazı kıyafetlerde kemer yeri olmamasına rağmen kemer kullanıldığını görüyoruz. Özellikle pantolonlarda kemer deliği bulunmayan kıyafetlerinizde kemer kullanmamanız daha iyi olacaktır. Tabii elbiseler buna dahil olmayabilir. Kemer deliği bulunmayan kıyafetlerde kemeriniz kayarak sizi rahatsız edecek sürekli kayacağı için pek hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Kemerinizin Başrol Olmasına İzin Verin

Kemeriniz rengiyle, tokasıyla ve taşlarıyla dikkat çekiciyse veya geniş bir kemerse diğer aksesuarlarınızın sade olmasına özen gösterin. Göze çarpan bir kemerle kalabalık ve büyük aksesuarları birlikte kullanmak pek doğru olmayacaktır. Kemeriniz ve takılarınız arasındaki dengeyi sağlayın.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu