Bahar Düğünlerinde Ne Giyilmeli?

Günümüz yaşam koşullarına yılın her mevsimi düğünler yapılsa da daha çok bahar ve yaz aylarında düğün sayıları artış gösteriyor. Sizin de mutlaka katılmanız gereken bir düğün vardır, davetlisinizdir. Ancak bahar düğünleri söz konusu olduğunda ne giyileceği, düğüne nasıl gidileceği telaşı da herkesi sarıyor. Zaman zaman soğuk ve serin hava, zaman zaman da sıcak havanın hakim olduğu bahar dünlerinde doyasıya eğlenmek ama havanın azizliğine uğramamak da oldukça önemlidir. İşte bahar düğünlerinde ne giyilmeli sorsunun cevabı.

Bahar Düğünlerinde Ne Giyilir?

Aslında düğünlerde ne giyeceğinize karar verirken dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunuyor. Bahar düğünlerinde renk uyumu, mevsimin özellikleri, düğünün yapılacağı yer gibi pek çok faktör kıyafet seçiminizi etkiler.

Bahar Elbisesi

Bahar ayı düğünlerinde ne giyeceğine karar verirken etkili olan konular şunlardır;

  • Düğününü yakınlık derecesi önemlidir. Yani bir yakın akraba, kuzen ya da kardeş düğünü ile komşu ya da iş arkadaşının düğünü için seçilecek kıyafetler farklılık gösterir.
  • Düğünün yeri ve düğün alanının özelliği de mutlaka önemlidir. Bir kır düğünü ya da salon düğünü, otel ve tekne düğünleri gibi pek çok faklı almalarda yapılan düğünün yerine göre bir kombin yapmalısınız.
  • Düğün tarihindeki hava durumu da kıyafet seçiminizi etkileyecektir.
  • Düğünün açık hava ya da kapalı ortama göre oluşu kıyafet seçiminde etkilidir.
  • Düğün merasimi için davet geldiğinde ilk önce bu konulara bakmak ve ona göre kıyafet seçimi yapmak sizi her açıdan rahat ettirecektir.

Düğün Kıyafetleri Seçimi

Herkes katıldığı düğünlerde en şık ve en gözde olma yarışında, özellikle kadınlar arasında daha fazla özen gösterilen düğün kıyafet seçimi neredeyse günler ve haftalar öncesinden başlar. Katıldığınız düğünlerde nasıl bir kıyafet giyeceğiniz ve nasıl bir kombin yapacağınız önemlidir. Peki bahar düğünlerinde ne giyilmeli?

Düğün kıyafetleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralanabilir;

  • Düğün sahibinin yakınlık derecesi kıyafet seçimini etkiler, daha yakın akraba ya da aile düğünleri için daha abartılı kıyafetler tercih edilebilir.
  • Düğün merasiminin kapsamı, davetlilerin özellikleri ve kimlerin katılacağı da önemlidir.
  • Düğününün resmi ya da aile için bir etkinlik olup olmadığı da kıyafet tercihinizi değiştirir.
  • Düğün nerede yapılacak ve günün hangi saati yapılacak bu da önemli. Bir akşam düğünü ile gündüz düğün kıyafetleri birbirinden farklı olabilir.
  • Düğün ve bahar düğünleri için elbette en son trend olanlar, moda renkler ve uygun tasarımlar tercih edilmelidir.

Düğünlerde Ne Giyilir?

Düğünlerde giymek için bir elbise seçerken, vücut tipinize de mutlaka dikkat etmelisiniz. Mağaza vitrinlerinde gördüğünüz ve çok beğendiğiniz elbisenin vücut tipinize uygun olmaması moralinizi oldukça bozar. Bahar akşamlarında göz kamaştırıcı bir abiye ve en şık kombilerle takı çeşitleri ve çanta kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz elbisenin vücut tipinize uygun olması, üstünüze tam uyması, boy ve kilo özelliklerinizle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca düğünler için elbisenizi denerken de eğer üzerinde delikler varsa elbisenin renginin teninize uygun olmasına dikkat edin.

Hangi Düğünde Ne Giyilir?

Günümüzde çok çeşitli konseptlerde düğünler yapılıyor, gideceğiniz düğünün konseptini mutlaka inçlerin ve ona göre elbise tercihinde bulunun. Açık hava kır düğünü ile lüks bir otel düğünü için seçeceğiniz kıyafetler aynı olmayabilir.

Düğün Elbisesi

Otel düğünleri, düğün salonları, kır düğünleri, hatta tekne düğünleri gibi pek çok çeşit ve tarzda yapılan düğünlere ve mekanlara göre kıyafet seçin. Davet edildiğiniz düğünde ne giyeceğinizi düşünürken mekan türünü göz önünde bulundurun. Bu kurallara göre kıyafet ve aksesuar seçimi yaparak diğer misafirlerin karşısına en başından itibaren çıkmış olursunuz.

Bahar Düğününde Renk Uyumu

Bahar aylarında katılacağınız düğünler için kıyafet seçimi herkes tarafından olduğu kadar özellikle de kadınlar tarafından çokça önemsenir. Eğer bir ilkbahar düğününe gidecekseniz uzun süren kış aylarından sonra belki de ilk kez böyle özel bir programa katılacaksınız. Kış aylarını geride bırakmanın mutluluğu ile özel kıyafetler seçerek düğüne gitmek herkese iyi gelecektir.

Eğer bir sonbahar düğünü için davetliyseniz eşsiz pastel sonbahar tonlarını tercih listesinin başına yerleştirebilirsiniz. Doğanın hızlı ve ışıltılı değişimler yaşadığı sonbahar aylarında kıyafet seçerken mümkün olduğunca doğal tonlara odaklanabilirsiniz. Bordo ve lacivert gibi koyu renkler de sonbahar düğünü için ideal olabilir. İlk bahar aylarında ise daha rengarenk, daha canlı ve cıvıl cıvıl renkler tercih ediliyor. Son yıllarda daha moda olan desenli ve çizgili elbiseler de bahar düğünleri için ideal olabiliri.

Uzun, zarif desenli bir elbiseyi düz renk ayakkabılar ve nispeten sade tasarımlı bir çanta ile tamamlayarak göz kamaştırıcı şıklığın adresi olabilirsiniz. Düğün gün içinde casual bir tarzda yapılacaksa, şık topuklu ayakkabılarla tamamlayabileceğiniz diz üstü çiçek desenli bir elbise bile giyebilirsiniz.

Bahar Düğün Kıyafetleri

Kış bitti ve bahar geldi bu tarihten sonra davet edileceğiniz düğün sayıları da elbette artacak ve birçok düğünde mutlu zamanlar geçireceksiniz.

Bahar düğünleri için aralarında seçim yapabileceğiniz kıyafetlerin görünümü ve çok çeşitli stillerde yapabileceğiniz kombinlerdir. Bahar aylarında gerçekleşen düğünler size şık modeller, danteller, payetler, kolyeler, şifon ve daha birçok modeli rahatlıkla giyebileceğiniz bir ortam vadediyor. Bu zamanda, günün hangi saatinde ve nasıl bir düğün düzenlendiğini bilmek ve seçim yaparken bu faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Mevsimlik Elbise

Gündüz düzenlenen resmi bir düğün için nispeten klasik kesimli, zarif ve çoğu zaman kısa bir elbise tercih edilebilir. Düğün davetiyesi eğlence konsepti ile tanımlanmışsa dantel ve ışıltılı detayları kullanmaktan çekinmeyin. Biraz daha hareketli ve şık görünmek istiyorsanız daha canlı modelleri de düşünebilirsiniz.

Elbisenizi topuklu ayakkabılar, şık çantalar ve takılarla cesur tasarımlarla tamamlayabilirsiniz. Davet edildiğiniz düğün iç mekanda ve şık bir şekilde organize edilmişse bordo, erik, haki, lacivert veya siyah gibi koyu renklerde iddialı kesimlere sahip uzun elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Bu dönemde derin boyun ve sırt dekolteleri, zarif takılar ve taşlı takılar stilin dostları olacaktır. Pencereli elbiseler olarak da adlandırılan oyuk tarzda tasarlanan elbiseler de bu sonbaharın düğün modası için uygun bir seçim olabilir. Vücudunu saran, kendinden emin bir oyma elbise ile göz alıcı görünebilir, en şık düğün konuğu olarak hatırlanabilirsin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu