Klasik Ceketli Takım Nerelerde Giyilir?

Sıklıkla kullanılmasa bile gardıropların bir köşesinde bir tane de olsa bulunan klasik ceketli takımlar her an gerekli olabilir. Ani bir toplantı veya düğün dernek işlerinde ihtiyaç duyulabilir. Klasik ceketli takım denildiği zaman akla ilk gelen erkek takımlarındır. Klasik ceketli takımlar sıklıkla erkeklerin üzerinde görülse de kadınlar tarafından da kullanılır. Birçok marka tarafından üretilen kadın klasik ceketli takımlar oldukça da hoş durmaktadır. Kadına oldukça ciddi ve şık bir hava vermektedir.

İş Toplantılarında

Klasik takım denildiği zaman akla her daim ciddi ortamlar gelmektedir. Bu ortamların başında iş toplantıları yer alır. İş toplantılarında kadın ya da erkek fark etmeden klasik ceketli takım kullanabilir. Holding gibi büyük şirketlerin toplantılarında erkeklerin klasik ceketli takım giymesi mecburi gibi bir durumdur.

İş Yemeklerinde

İşin devamı niteliğinde olan iş yemekleri şık restoranlarda akşam saatlerinde olabilir. Bu tip ortamlar patronların, ortakların ve yöneticilerin bir araya geldiği ortamlardır. Bir iş toplantısı olduğu için yine özellikle erkeklerin klasik ceketli takım giymesi beklenir. Kadınlar için aynı beklenti yoktur. Klasik ceketli takım giyip giymemeleri fazla göze batmaz.

Klasik Ceketli Takım Modelleri

Dışarıda Akşam Yemeklerinde

Aile ile özel bir gün kutlanırken ya da dışarıda akşam yemeğinde misafir ağırlanırken klasik ceketli takım tercih edilebilir. Bu gibi ortamların çok ciddi olması beklenmez ama önem de verilmesi gerekir. Klasik ceketli takımlar ortama ve ortamdaki insanlara önem verildiğini belli eden bir kıyafettir. Bu gibi yemeklerde klasik ceketli takımla birlikte kravat takılmasa da olur. Kravat takıp takmamak kişinin kendi tercihidir.

Özel Günlerde Aile Ziyaretlerinde

Özel günlerde aile ziyaretlerinde klasik ceketli takım bir saygı göstergesidir. Özellikle bayram günlerinde aile büyüklerini ziyaret ederken klasik ceketli bir takım giymek saygının ve günün öneminin göstergesi olur. Bu gibi günler sene de birkaç defa olduğundan dolayı klasik giyinmek ve günlük kıyafetlerden sıyrılmak en iyisidir. Ayrıca bu gibi günlerde klasik takım giymek çocuklara da güzel bir örnek teşkil eder.

Düğün Nişan Organizasyonlarında

Günümüzde bir nişan ya da düğün organizasyonuna davetli olan erkeklerin klasik ceketli takım giymemesine sıklıkla rastlanmaktadır. Bu durum görgü kurallarına uygun bir davranış değildir. Önem verilip davet edilen bir ortama giden kişinin de saygı göstergesi olarak klasik takım giyerek gitmesi gerekir. Klasik takım elbise davet eden gelin ve damada saygı göstergesi olur. Diğer türlü giyinmek sanki alış verişe giderken uğramış gibi bir his bırakabilir.

Mezuniyet Baloları

Mezuniyet törenleri her insanın başına bir defa gelen önemi bir törendir. Bölümdeki tüm öğrencilerin en şık halleri ile katıldıkları ve doyasıya eğlendikleri balolardır. Bu ortamlar da okulun belirlediği smokin giyme zorunluluğu yoksa mutlaka klasik ceketli bir takım elbise ile katılmak gerekir. Spor bir kıyafet ile katılmak onca insanın içinde göze batar ve hoş durmaz. Dans ederken, arkadaşlarla fotoğraf çektirirken okula gider gibi giyinmek ortamın ciddiyetine aykırı bir durum olur.

Diploma Törenlerinde

Diploma törenleri de tıpkı mezuniyet törenleri gibidir. Okulun çatısı altında yapılan, tüm hocaların, dekanın ve aile bireylerinin tanıklık ettiği bir ortamdır. Birçok okul öğrencilerine klasik giyinmeleri için direktif verir. Eğer okulun böyle bir isteği yoksa mezun olan öğrencinin mutlaka klasik ceketli bir takım giymesi gerekir. Hayatta bir defa giyilecek mezuniyet cüppesinin içinde bir gömlek ya da tişört ile görünmek hoş olmaz. Burada çektirilen fotoğraflar ileride çocuklara kalacak bir mirastır. Bu mirasta iyi bir örnek teşkil etmek gerekir.

İş Görüşmelerinde

İş görüşmelerine klasik takım giymeden giden biri baştan bir adım geri de başlamış demektir. Klasik takım iş görüşmelerinde muhakkak kullanılması gereken bir parçadır. Burada kullanılan klasik ceket iş yerine ve işe duyulan saygıdır. İş yerlerinde ilk bakılan şey çalışanın dış görünüşüdür. Dış görünüşü ile sınavı geçmek içinde prezantabl olmak gerekir. Bu ise bir tişört ya da bir gömlek ile olmaz.

Ceketli Takım Modelleri

Öğretmenler Tarafından Okullarda

Milli eğitim bakanlığının öğretmenler için uyguladığı kılık kıyafet yönetmeliği vardır. Bazı öğretmenler bu kurallara uymasa da örnek bir öğretmenin öğrencilerinin karşısına derli toplu çıkması gerekir.

  • Öğrenciler öğretmenlerini örnek alırlar.
  • Bu sadece öğretmenlerin hal ve davranışları için değil kılık kıyafetleri için de geçerlidir.
  • Öğretmenlerin klasik ceketli takım giymesi hem ortamın ciddiyetine saygıdır hem de öğrenciye örnektir.

Hayatında hiç klasik ceket giyen birini ya da kravat takan birini görmemiş bir çocuk olabilir. Bu çocuk bu kıyafeti ilk defa öğretmeninde görünce onu örnek alacaktır.

Yönetici Pozisyonunda Çalışanlar

Bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışan, altında çalışan bir kadro bulunan biri klasik ceketli takım elbise kullanmalıdır. Bu şekilde giyinmek çalışanlarından duruşa saygı alacağının garantisidir. İşler kötü de gitse ya da aksiliklerde yaşansa klasik ceketli takım yönetici ile çalışanlar arasındaki mesafeyi her zaman korur. Ciddiyetin sembolü olur. Ayrıca yöneticiler sıklıkla toplantılara giden insanlardır. Sırf bu sebepten dolayı da klasik ceketli takım kullanmaları gerekir.

Klasik Ceket ve Pantolon Kombinlerinde Püf Noktalar > https://blog.meliketatar.com/klasik-ceket-ve-kot-pantolon-kombinlerinde-puf-noktalar/

Devlet Dairelerinde Çalışanlar

Bazı devlet dairelerinde çalışanların kılık kıyafet yönetmelikleri nettir ve bu yönetmeliğin dışında hareket edemezler. Bu kişiler klasik ceketli takım elbise giymek ve kravat kullanmak zorundadırlar. Klasik ceketli takım elbise ciddiyetin sembolüdür. Resmi bir kurumda çalışan bir çalışan devleti temsil eder. Bu çalışanın yerine ve makamına göre giyinmesi gerekir. Resmi bir kurumda yönetici pozisyonunda çalışan bir memur özellikle klasik ceketli takımı tercih etmelidir. Bir kaymakam ya da bir valiyi klasik ceketli takım giymeden makamında hayal etmek olası bile olmamalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu