2023 İlkbahar Tesettür Giyim Önerileri

Baharın gelmesiyle birlikte, canlı renklerde ve hafif kumaşlarda güzel bahar tesettür giyim elbiseleri giymek harika bir seçim olabilir. Uzun elbiseler ya da diz altı boyundaki elbiseler tercihe konu olabilir. Çiçek desenli ya da ince çizgili elbiseler tercih edilerek bahar havası yansıtılabilir.

Bahar aylarında hava sıcaklıkları gündüz ve gece arasında oynaklık gösterebilir. Bu nedenle, açık renkli hırkalar ya da ceketler giymek bu değişimlere karşı kişileri koruyabilir. İnce bir örgü hırka, kot ceket ya da şık bir blazer ile ilkbahar tarzı tamamlanabilir.

Hafif kumaşlardan yapılmış bol paça pantolonlar, bahar aylarında oldukça şık görünüme sahip olunmasına sebep olur. Canlı renklerde veya pastel tonlarda olan pantolonlar ile giyim tarzına renk getirilebilir. Bahar aylarında giyebilecek olan şık bir eşarp ise tesettür giyim için harika bir seçenek olabilir. Bahar aylarında açık renkli spor ayakkabılar ya da sandaletler tercih edilebilir.

Sezonun Renklerine Uyum Sağlayın

Sezonun renklerine uyum sağlamak için kişilere bazı araştırma yükümlülükleri düşer. Bir kişi hem modaya uygun hem de şık giyinmek istiyorsa internet üzerinden bazı araştırmalar yapmalı ve modaya uygun trendleri takip etmelidir.

Bu konuda yapılacak olan araştırma adımları arasında:

  • Trend Renklerinin Araştırılması: Her sezonun trend renkleri vardır. Moda dergilerini, stil bloglarını ve moda sitelerini takip ederek sezonun en popüler renklerini öğrenebilirsiniz.
  • Gardırobun Gözden Geçirilmesi: Gardırop içerisindeki kıyafetlerin gözden geçirilmesi ve sezonun renklerine uygun kıyafetlerden hangilerine sahip olduğuna bakılması gerekir. Bu şekilde, gardırobun tamamen yenilenmesi yerine, mevcut kıyafetlerden kullanımlar yapılarak sezonun trendlerine uyum sağlayabilir.
  • Renkli Aksesuar Kullanımı: Sezonun renklerine uyum sağlanabilmesi için kıyafetler ile uyumlu olan aksesuarlar kullanabilir.
  • Kendi Stilin Korunması: Sezonun trend renklerine uyum sağlamak önemli olsa da, kendi stilin korunması da oldukça önemlidir.

Sezonun renklerine uyum sağlanabilmesi için trendlerin takip edilmesi oldukça hayatidir. Aksi halde diğer adımların kusursuz bir şekilde gerçekleştirildiği durumlarda bile modaya uygun ve trendler ile uyumlu bir giyim tarzına ulaşmak mümkün olmaz.

Sezonun Renklerine Uyum Sağlayın

Aksesuar Seçimleri Nasıl Yapılmalı?

Aksesuarlar, bir kıyafetin tarzını tamamlayan ve onu öne çıkaran unsurlardır. Doğru aksesuar seçimleri yapılarak, basit bir kıyafet bile şık ve göz alıcı hale getirebilir. Aksesuar seçimleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar vardır.

Aksesuar seçiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında:

  • Kıyafetle Uyumlu Aksesuar Seçimi: Aksesuar seçimlerinde öncelikle, aksesuarın kıyafet ile uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Kıyafetin rengine, desenine ve tarzına uygun aksesuarlar seçilerek, uyumlu bir görünüm elde edilebilir.
  • Aksesuarın Sade Olması: Aksesuar seçimlerinde, sade görünmek, az ve öz olmak çok önemlidir. Fazla aksesuar kullanmak yerine, tek bir aksesuarla bile şık bir görünüm elde edilebilir. Örneğin, büyük bir kolye kullanımı yapıldığı durumlarda küçük küpeler ya da küçük bilezikler tercih edilebilir.
  • Tarza Uygun Aksesuar Seçimi: Aksesuar seçimlerinde, tarza uygun seçimler yapılmalıdır. Örneğin, bohem tarzda bir kıyafet giyilmek isteniyor ise büyük ve renkli aksesuarlar kullanılarak giyim tarzı tamamlayabilir.
  • Aksesuarların Kalitesine Dikkat Edilmesi: Kaliteli ve dayanıklı aksesuarlar seçmek önemlidir. Kalitesiz ve çabuk bozulan aksesuarlar, kişiyi zor durumda bırakabilir.
  • Mevsime ve Uygun Aksesuar Seçimi: Aksesuar seçimlerinde, mevsime uygun seçimler yapılması da oldukça önemlidir. Örneğin, yazın hafif ve renkli aksesuarlar tercih edilmesi gerekir. Kışın, daha ağır ve koyu renkli aksesuarlar kullanılabilir.

Aksesuar seçimi yapılırken yukarıda yer alan kriterlerden ne kadar çok sayıda husus yerine getirilir ise kusursuz bir görünüm elde etmek bir o kadar mümkün olur.

İlkbahar Trendleri Nelerdir?

Her ilkbahar olduğu gibi bu sezonun ilkbaharında da pastel tonlar trend halindedir. Bu tonlar, kıyafetlerde, ayakkabılarda ve aksesuarlarda sık görülür. Dar paça pantolonların yerini bu sezon bol paça pantolonlar almıştır.

İlkbahar aylarında genel olarak desenli elbiseler tercih edilir. Bu sezonun en popüler desenleri arasında; çiçek desenleri, doğal desenler ve grafik desenler yer alıyor. Bu sezonun aksesuarları ise büyük ve renkli aksesuarlardır. Büyük küpeler, büyük kolyeler ve renkli çantalar gibi aksesuarlar, kıyafetlerdeki sadelikle birlikte kullanılarak ilgi çekici bir görünüme izin verir.

İlkbahar aylarında hava henüz tam olarak ısınmadığı için ceketler oldukça kullanışlı ürünler haline gelir. Bu sezonun trend ceketleri arasında; oversize ceketler, blazer ceketler ve deri ceketler yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu