Ton Sür Ton Giyim Nasıl Yapılır?

Ton sür ton giyim her dönem tercih edilen ve estetik bir duruş kazandıran renk geçişleridir. Kıyafetler, aksesuarlar, dış giyim, şal ve eşarplarla birlikte birbiriyle en uyumlu renkler ton sür ton kullanımıdır. Bu renk tonunu ortaya çıkarmak adına tek rengin farklı tonları kullanılır.

Bu hem aynı tonların kullanımında oluşan sert geçişi ortadan kaldırır hem de birbirine uyumlu renklerin yumuşak geçişini sağlar. Peki, ton sür ton giyim nasıl yapılır? Ton sür ton giyim bir bütün olarak uygulanması gereken renk geçişidir. Her kıyafet ürününde ayrı olarak kullanılan renk tonunun koyudan açığa ya da açıktan koyuya kullanılması önemlidir.

Ton Sür Ton Kıyafet Çeşitleri

Kıyafet denildiğinde birçok parçadan oluşan eşyalar yer alır. Renklerin tercih edilirken bu parçaların detayları ön plana çıkıyor. Hem sade hem de uyumlu bir duruş oluşturmanız için kullanacağınız parçaları modaya uygun tercih etmelisiniz.

Kıyafet çeşitleri;

  • Elbise
  • Takım
  • Üst giyim
  • Alt giyim
  • Dış giyim
  • Aksesuar
  • Şal
  • Kombin

Kıyafet çeşitleri içerisinde elbiseler dışında alt ve üst parçaların kullanımı yaygındır. Bluz, gömlek, etek, pantolon gibi birçok üründe ton sür ton geçişler kullanılabilir. Ten renginize göre kombin yaparken size yakışan tek bir renk belirleyebilir ve o rengin farklı tonlarını kullanabilirsiniz.

Elbiselerde Ton Sür Ton Kullanımı

Elbiseler, tesettür kullanımında en sevilen parçalar arasındadır. Tek parça olarak bir bütünlük sağlayan elbiselerin desenli olması halinde desenlerin içerisinde yer alan minimal kullanılan renklerde eşarp kullanarak ton sür ton geçişini sağlayabilirsiniz. Elbise üzerine kullanacağınız dış giyim var ise eşarp ve ayakkabı seçiminizi de bu geçişe uygun olarak kombinlemeniz gerekir. Elbisenizin desenli ya da düz olması yapacağınız seçimlerde belirleyeceğiniz renkleri oluşturmanızı sağlar.

Takımlarda Ton Sür Ton Kullanımı

Takım kolay bir kombin yapmak adına hazır üretilen kıyafetler arasındadır. Tesettür giyimler arasında eşofman, tulum, ikili takımlar olarak kullanılan tasarımlar yer alıyor. Takımların en avantajlı yanı birbiriyle uyumlu olarak üretilmeleridir. Bu renklere uygun olarak eşarp ile ton sür ton oluşturabilirsiniz. Ceketli ve etekli takımlar da kendi içerisinde uyumlu bir renk geçişi sağlanabilir.

Ton Sür Ton Giyim Nasıl Yapılır?

Üst Giyimde Ton Sür Ton Kullanımı

Üst giyim; gömlek, sweat, tunik olarak kullanılan parçalardır. Üst giyimde kullanılan bu parçaların altına kullanılan eşofman, pantolon ya da eteklerin renklerini üst giyim parçasının rengine uygun olarak oluşturulur. Desenli üst parçalarda yapılacak renk geçişleri konusunda çoğu zaman zorlanabilirsiniz. Bu durumda desen içerisinde yer alan yoğun renklerden tercih ettiğiniz ve en yoğun kullanılan renk tonunun alt tonlarını diğer parçalarda kullanmalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da tek bir koyu ton kullanılmasıdır. Diğer renklerin daha açık tonlarıyla geçiş yapılmalıdır.

Alt Giyimde Ton Sür Ton Kullanımı

Alt giyim; etek ve pantolondan oluşan parçalardır. En fazla parçanın kullanıldığı kombinlerde alt giyim, üst giyim, eşarp ile kullanılan bir kombin parçasıdır. Alt giyimin bulunduğu bir pantolonun ya da eteğin üst giyimle aynı tonlarda olması ya da aynı renkte olması diğer parçaların aynı rengin tonları arasında olmalıdır.

Dış Giyim Ton Sür Ton Kullanımı

Dış giyim olarak kullanacağınız ürünler, kombin yaparken en önemli detaydır. Her mevsime uygun kumaş yapısına sahip dış giyim için tercih edeceğiniz renk koyu ise daha açık tonlarını iç giyimde kullanmalısınız. Eşarbı da açık renk olarak kullanmalısınız.

Dış giyim çeşitleri;

  • Trençkot
  • Yağmurluk
  • Yelek
  • Ceket
  • Kap

Dış giyim olarak kullanılan yağmurluk ve trençkot modaya uyumu ile tercih edilen ürünlerdir. Bahar aylarında ya da yaz aylarında kullanacağınız yelekler de kolların gözüktüğü parçalar arasındadır. Kap modelleri içerisinde bulunan kapüşonlu ve kimono tasarımları ton sür ton kullanımında tercihler arasındadır.

Aksesuar Ton Sür Ton Kullanımı

Çanta ve kemer kullanımı kıyafeti tamamlamak adına önemli aksesuarlardır. Giyim için önemli olan aksesuarların renklerini de ton sür ton kullanmanız gerekir. Bir bütünlük sağlamanız adına kemer rengini koyu renklerde tercih edebilirsiniz. Bu şekilde diğer parçaları aşamalı olarak daha açık ton geçişleriyle sağlayabilirsiniz.

Şal Ton Sür Ton Kullanımı

Tesettür giyiminizi tamamlayacağınız parçalardan olan şal, kıyafetlerinizde bütün olarak kullanabilirsiniz. Ton sür ton geçiş için ne kadar fazla parça kullanırsanız o denli şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Tek parça bir elbisede de şal, eşarp, ayakkabı, kemer, aksesuar ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Şal tasarımlarında farklı tonlarla yer alıyor.

Ton Sür Ton Giyim Nasıl Yapılır?

Kombinlerde Ton Sür Ton Kullanımı

Hazır kombinlerim kadınlara yardımcı olan her giyim tarzına uyumludur. Kombin kullanımı ile özel olarak tasarlanmış parçalar bir araya getirilmiştir. Bu şekilde hem kombin yapma sıkıntısından kurtulabilirsiniz hem de farklı parçalarla yeni kombinlerinizde kullanabilirsiniz. Spor ya da günlük kullanım için oluşturulan ton sür ton kombinler oldukça talep görüyor.

Ton Sür Ton Kullanımı Nasıl Yapılmalıdır?

Birçok kişinin aynı renk ile karıştırdığı ton sür ton geçmiş dönemlerde kullanılan aynı renkleri ifade etmiyor. Kullanılan renklerde ana tek renk seçilir. Bu rengin gri olduğunu düşünelim. Grinin koyu ve açık tonları yer alır. Kıyafetlerinize uyarlarken kullanmanız gereken renkler sadece gri ve tonları olmalıdır. Örnek olarak verdiğimiz bu renk dışında birçok rengin kendi tonlarını kullanabilirsiniz. Geçişleri yaparken farklı geçişler kullanılıyor.

Baştan koyu olarak başlayan tonlar ayağa kadar açığa doğru kullanılabilir. Tam tersinin de kullanılması mümkün olabilir. Geçişlerin kullanımında tonların geçişleri karışık olarak parçalarda yer alabilir. Açık renk bir eşarp, bir koyu tonu üst, koyu alt giyim ve en açık tonda ayakkabı tercih ederek ton sür ton geçişi sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu