Bohem Kıyafetler Nasıl Olur?

Bohem kelimesi Fransızcadan Türkçeye aktarılan bir kelimedir. Bohem tarz denildiğinde ise daha çok özgür ve hippi giyim stili aklımıza geliyor. Bohem tarz kıyafetler daha çok özgür bir görünümü ifade eden tarzda tasarlanıyorlar ve kombinleniyorlar. Bu yazımızda bohem kıyafetleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Bohem Tarz Nasıldır?

Bohem tarz, 200 yıldan uzun bir süreyi kapsayan ve benimsenin bir tarzdır diyebiliriz. Bu bağlamda bohem tarz daha çok işlemeli, desenli ve salaş formlarda kıyafetlerden oluşuyor. Bohem tarzın en önemli iki özelliği doğallık ve rahatlık olarak nitelendiriliyor. Aksesuar kullanımı bol ve etnik bir tarzdır. Bohem tarza olan ilgi günümüzde gittikçe artıyor. Durum böyle olunca bohem tarzın uygulandığı farklı kombinler ile sıkça karşılaşılabiliyor.

Bohem Tarz Kıyafetlerin Özellikleri Nelerdir?

Bohem tarz kıyafetler daha çok salaş, çok fazla desenli, doğal görünüme sahip ve ikonik parçalardır. Bohem stili giyimine uygulayan bir kişi farklı şekillerde bunu yapabiliyor.

Kadın Bohem Giyim Nedir?

Günümüzde Boho Chic stili olarak nitelendirilen ve modern giyim tarzı ile bohem tarzı buluşturan kombinler çok daha fazla tercih edilebiliyor. Kombinlerdeki aksesuar kullanımı maksimalist zevklerden yana oluyor. Büyük ve detaylı aksesuarlar kullanılıyor. Renk seçiminde geniş bir yelpaze sunan bohem tarzda çiçekli, etnik ve eklektik desenler ile de sıkça karşılaşılıyor.

Bohem Tarzda Kıyafetler İle Nasıl Kombinler Oluşturulabilir?

Bohem tarzda oluşturulan kombinlere ayakkabı seçimi ile başlanacak olursa, bu tarzda süet botlar ve kovboy botların karakteristik bir yeri bulunuyor. Bot kullanımı etekler ve elbiseler ile daha mistik bir hava katıyor. Uzun etekler bu tarz kombinler için oldukça ideal bir görünüm sağlıyor. Ceket ve botlarda bulunan püskül detayları bohem tarzı daha belirgin hale getiren detayları oluşturuyor. Elbise kombinlerinde daha çok bol ve salaş formlar tercih ediliyor. Kaftan tarzındaki elbiseler çeşitli desenlerdeki fularlar ve renkli takılar kullanılarak bohem stil tamamlanabiliyor.

Bohem Stilde Renk Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bohem stilin uygulandığı kombinlerde her şey sadece aksesuar kullanımı ve desenler ile bitmiyor. Renklerin doğru kullanımı ile ifade edilmesi istenen kombin daha çok uyuşuyor. Bohem stilde renk seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor, şu şekilde sıralanabilir;

  • Gardırobunuza ekleyeceğiniz bohem tarz kıyafetleri sıcak ve soğuk renkler olarak ikiye ayrılmalıdır.
  • Kombinlerde renk geçişlerini birbirine yakın tonlardan yana kullanmaya çalışılabilir. Bunun aksine zıt tonlar da sıcak ve soğuk olarak bir arada kullanılabilir.
  • Çok yönlü bir görüntü oluşturması için renk uyumuna dikkat edilmelidir.
  • Özgün bir tarz oluşturmak açısından organik ve el yapımı ürün tercihleri renkli baskılar ile çeşitlendirilebilir.

Bohem Giyim

Bu öneriler ışığında bohem ve mistik bir görünüm elde edilebilir. Bohem tarzı özgün bir hale getirmek diğer giyim tarzlarına göre daha kolay olmasının yanında, doğru uygulandığında istenilen etkiyi yansıtabilme özelliğindedir diyebiliriz.

Bohem Elbiselerde Hangi Özellikler Aranır?

Bohem elbiseler; rahat ve bol bir duruş, karışık ve desenli baskılar, trompet ve psikopos tarzı kol yapısı, yarım kol, üççeyrek uzunluk kollu, düşük omuzlu ve geniş bisiklet yaka gibi özelliklerde olabilirler. Bunlardan kişinin kendine en uygun tarzı benimsemesi gerekiyor.

Bohem Tarzda Aksesuar Kullanımı Nasıl Olur?

Bohem tarzda aksesuar kullanımını abartmanın pek sakıncası olmuyor. Aksesuar seçimleri daha çok maksimalist bir görünümü destekler niteliklere sahip oluyorlar. Püsküllü, büyük taşlı veya çok taşlı birçok aksesuar bohem tarz tercihlerinde yerini alıyor. Aplik, nakış, delikli ögeler, pon pon detayları ve etnik takılar aksesuarlar oldukça sık kullanılıyor.

Bohem Tarz Kıyafetler İle Zamansız Şıklığı Yakalayın

Bohem tarz kıyafetler, trendlerin dışında benimsenen bir tarzı yansıtmalarından dolayı zamansız parçalardan oluşabiliyorlar. Bunun yanı sıra modern parçalar ile daha etnik parçaları kombinleyerek de zamanın dışında bir stil ortaya koymak mümkün olabiliyor.

Bohem Tarz Kıyafetlerde Kumaş Seçimi Ve Yapısı Nasıldır?

Bu stile hitap eden kumaş tarzları ve dokuları aslında bu tarzı oluşturan ana etmelerdir. Süet detaylar bohem tarzın olmazsa olmazıdır diyebiliriz. Bunun yanı sıra keten pantolonlar ve gömlekler, şifon, ipek, kot ve pamuk parçalar da bohem tarzı yansıtan kumaş türleri arasında yerini alıyor. Çok katmanlı dokular ile maksimalist yaklaşımlar yapılabiliyor.

Kadın Bohem Modelleri

Bohem Tarzı Tamamlayan Çantaların Özellikleri Nelerdir?

Bohem stile hizmet eden çantalar saçak, hasır, etnik desenli, nakışlı ve aplikli, suni deri, hakiki deri, süet, dantelli, püsküllü ve işlemeli olmak üzere birçok farklı detaya sahip olabilirler. Çanta seçimi de diğer kombin parçalarında olduğu gibi oldukça özgür bir alana sahip oluyor.

Bohem Stil Hangi Yaş Grubunu Kapsar?

Bohem stilin belli bir yaş grubunu kapsaması gibi bir kısıtlama söz konusu değildir. Standartların dışında ve özgürlüğün ön planda olduğu bu giyim tarzında her beden ve her yaş grubu için uygulanabilir kombinler bulunuyor. Bu yönüyle bazı trendlerin kısıtlayıcı olduğu giyim tarzlarını geride bırakarak özgünlüğünü ortaya koyabiliyor.

Bohem Tarzda Kıyafetlerin Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Rahatlıktan yana olanlar için en avantajlı yanı oldukça rahat bir giyim tazı olmasıdır. Bu yönüyle kısıtlayıcı trendlere karşı oldukça şık ve doğal bir şekilde özgün bir tarz oluşturulabiliyor. Her bedende uygulanabilir olması nedeniyle farklı vücut tiplerindeki kişiler için uygun çözümler üreten bir stil olarak nitelendiriliyor.

Maksimalist birçok genin bir arada kullanılmasına imkan tanıması açısından uyumlu bir görünümü şık bir biçimde ortaya koyuyor. Renk kullanmayı seven kişiler için sunduğu geniş renk yelpazesi ile istenilen her görünüm günlük yaşama kolay bir şekilde taşınabiliyor. Eski birçok parçanın yeniden kullanılarak değerlendirilmesi yönüyle de içinde bulunulan zaman ile geçmiş harmanlanabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu