Dar Kesim Pantolon Kombini Nasıl Yapılır?

Pantolonlar, üreticiler tarafından kesimlerine göre isimlendirilebilir. Halk tarafından da pantolon kesimleri artık bu ürünlerin dikim modelleri şeklinde algılanır ve öyle alınır. Kesimine göre model adı oluşmuş olan pantolon seçeneklerinden bir tanesi de dar kesim olan pantolonlardır.

Dar Kesim Pantolon Kombinleri

Bu modelin; kalça kısmı ile üst bacak, alt bacak ve bilek kısmı uyumlu olarak aynı orantıda bir darlığa sahiptir. Modelin yapısı itibariyle tüm alt vücuda yapışıyor olduğu ve hatları ortaya çıkardığı görülecektir. Fizik açısından kendisine bu pantolonları yakıştıran veya kombin oluşturarak bu pantolonları giyecek olanların; dar kesim pantolon kombini nasıl yapılır? Bu kombinler için gereken diğer giyim parçaları neler olabilir, kombin hataları ve kadınlarla erkeklerde ayrı ayrı ne şekilde kombin yapılacağı, bilinmelidir.

Dar Kesim Pantolon Kombini İçin Gereken Parçalar Nelerdir?

Vücudun sergilenmek istenmesi veya saklanma amacı olmasına karşın dar kesim giyilmesi durumlarında ayrı ayrı pantolon kombini yapılmalıdır.

Bununla beraber dar kesim olan pantolon kombini için:

  • Bol olan ve yarım kol şeklinde tasarlanmış tişört
  • Kapüşon içeren ve kalın olan bir kazak
  • Tesettür giyimde tuniklerin yazlık veya kışlık modelleri
  • Vücuda oturan gömlek
  • Askılı ve aynı darlığa sahip bir badi
  • Vücuda oturan, çok hafif bol olsa da dar tanımlamasına uygun tişört

Gibi giyim parçaları seçilebilir.

Dar Kesim Pantolon Kombini Kadınlarda Nasıl Yapılır?

Dar kesim olan pantolon modellerini hem şık, hem klasik, hem de spor şeklinde kombin etmek isteyen kadınlar olabilir. Öncelikle spor olunmak istendiği zaman kesinlikle kapüşon içeren bol ve uzun kazaklar ile standart bedenleri olan yarım kollu tişörtlerin çok uyumlu olacağı bilinmelidir. Yaza ve kışa uygun olan, hem sevimli hem de spor hava oluşturan bu kombin içeriği dar kesim ile en sık kullanılan kombin içeriğidir.

Kadın Dar Kesim Pantolon Modelleri

Şık olunacağındaysa dar kesim pantolon içerisine hafif bol bir gömlek koyularak veya yarım bir üst giyildikten sonra ceket alınarak hazır olunabilir. Ayrıca klasik olunacağında mutlaka kumaş dar kesim olan modeller ile yine kumaş gölekler veya düz tişört ile kazaklar kullanılmalıdır. Şıklık ve sporluk duruma göre kombine ek aksesuarlar da kullanılabilir.

Dar Kesim Pantolon Kombini Hataları

Dar kesim pantolonlar, ayak bileklerine kadar uzanan pantolon çeşitlerindendir. Özellikle kot olan bu modellerle birlikte halhal şeklinde aksesuarların veya çeşitli ayak süslerinin kullanılması halinde ne spor olunabilir ne de şık olunabilir.

Ortada kalmış bir kombin oluşmaması için bu tür kombin hatalarına düşülmemelidir. Ayrıca dar kesim pantolonlar hem yaz hem de kış giyilebilen pantolonlardandır. Yaz aylarında havanın sıcak olması nedeniyle terleme ve pantolondan rahatsız olma sorunu yaşamamak için; keten gibi hava geçirgenliği olan, terin emilmesini sağlayan pamuk miktarına sahip veya doğrudan renkleri soğurmadan yansıtan özelliklerde dar kesim pantolon seçilmelidir. Yazın en sıcak dilimlerinde kot dar kesim pantolon giymek böylelikle hata kabul edilir.

Dar Kesim Pantolon Kombini Aksesuarları

Dar kesim olan pantolonların üzerine alınacak üst giyimler ve girilecek olan ortamın özü bakımından kombin için aksesuar seçimi yapılmalıdır. Hafif bol olan tişörtler seçildiği zaman kat kat zincirler içeren veya bir tane ancak salaş olan zinciri bulunan kolyeler kullanılabilir.

Ayrıca metal renkli olan bilekliler her dönemde moda olan, ayrıca spor hava katan aksesuarlar olduğu için yaz aylarında yapılan dar kesim pantolon kombini için seçilebilir. Şık ortamlardaysa kısa zinciri olan ve zarif bir ucu olan kolye aksesuarı ile birkaç tane uyumlu yüzüğün kullanılmasıyla dar kesim pantolon kombini aksesuar bakımından tamamlanır.

Dar Kesim Pantolon Kombini İçin Ayakkabı Seçimi

Dar kesimler, bacakları ve hatları ortaya döken giyimlerdendir. Ayrıca ayaklar da tamamıyla bileklerinden itibaren öne çıkacağı için ayakkabı seçimiyle kombin beğenisi aynı orantıya göre şekil alacaktır. Öncelikle yazlık olan ve bol üstler içeren spor kombin tamamlamalarında ayakkabı tabanının geniş olması ve bağcıklı olan sporlardan seçilmesi gerekir.

Kumaş dar kesimlerde kadınlar için çivi ve orta boyda olan topuk içeren, mümkünse tek şerit halinde tasarlanan topuklu ayakkabılar tamamlayıcı olmalıdır. Erkekler içinse kundura da denilen ve ağırlık katıcı bir ayakkabı şarttır.

Dar Kesim Pantolon Kombini Püf Noktaları

Dar kesim pantolonlar kış mevsiminde kot olan modellerin ve en sıkı yapılı olanların seçimiyle kombine edilse avantaj sağlayacaktır. Kışın sert yapısına rağmen sıkı dokunan kumaş sayesinde ısının içerde kalması ve bacakların üşümesi önlenir. Yaz dönemlerindeyse bu durumun dersi uygulanarak mevsime göre adaptasyon ile kombin tamamlanır.

Dar Kesim Pantolon Önerileri

Ayrıca beden yapısı beğenilmediği ve fazla kilolar olduğu zaman mutlaka standart kalıp bol bir tişört kullanılmalıdır. Her insana yakışan ve tuhaf bir şekilde kilolu olanların daha ince tutan, zayıflarıysa daha kalıplı ve ihtişamlı gösteren bu parça dar kesim pantolonlarla birlikte harika bir kombin uyumu sunacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu