Beyaz Pantolon Nasıl Giyilmelidir?

Beyaz pantolon, yaz aylarının olmazsa olmazıdır. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle kombinlere de renk ve canlılık gelmeye başladı. Kadın giyimde özellikle oldukça fazla giyim türü ve kombin seçeneği vardır. Önemli olan bu parçaları kullanmak değil, doğru şekilde kombinleyebilmektir. Beyaz pantolon da bu kombin parçalarından biridir.

Her parçanın nasıl giyileceği ve kombinleneceği elbette önemlidir ancak beyaz pantolon daha önemli parçalardan biridir. Bu yazımızda beyaz pantolon nasıl giyinmelidir? Hangi parçalar ne renkte kullanılmalıdır? Gibi sorularınızın yanıt bulmasını sağlayacağız.

Beyaz Pantolon Kullanımı

Beyaz pantolon renk açısından oldukça zor kombinlenen ve sıklıkla da yanlış kombinlenen bir parçadır. Özellikle bazı durumlarda oldukça göz yorucu ve çirkin görüntüler ortaya çıkabiliyor. Bunları önlemek içinse dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır.

Bunlar:

  • Pantolonun kumaşı
  • Pantolonun inceliği
  • Pantolonun üzerinde kullanılan parçaların uyumu ve modeli
  • Pantolonun yapısı

Gibi konular oldukça önem taşır. Bunlara dikkat ettiğinizde şık ve havalı kombinler yapabilirken, dikkat etmeyip yanlış kombinler yaptığınızda da bir o kadar rüküş bir görünüm elde edersiniz.

Beyaz Pantolon Kumaşı ve Bedeni

Beyaz pantolon kullanımında ilk önemli olan şey kumaşıdır diyebiliriz. İnce kumaş beyaz pantolonlar daha kalitesiz görünür. Bu yüzden penye gibi ince kumaşlar tercih edilmemelidir. Keten ve jean gibi kalın kumaşlar tercih edilmelidir. Hem daha derli toplu görünür hem de iç gösterme gibi olumsuz durumlara sebep olmaz.

Aynı zamanda doğru beden kullanımı da çok önemlidir. Olduğundan daha dar modeller hem görüntü olarak rahatsız gösterecek hem de sizi çok sıkacağı için özellikle oturup kalkmanızı zorlaştıracaktır. Olduğundan büyük modeller ise vücuda uyumsuz olduğu için yine görüntü bozukluğuna ve potluğa sebep olacaktır.

Beyaz Pantolon Hangi Renklerle Kombinlenmeli?

Beyaz pantolon deyince aklınıza ilk olarak jean modeller gelebilir. Ancak ispanyol paça, yırtmaçlı paça, dalgıç kumaş beyaz pantolonlar gibi birçok model ve türü vardır. Ayrıca normal bir beyaz pantolon, çeşitli işleme ve detaylarla da farklı bir model haline getirilebilir. Örneğin paçaları dantel detaylı ya da kenarları taş ya da inci işlemeli beyaz pantolonlar da piyasada mevcuttur.

Bu beyaz pantolonlara en çok yakışan renkler siyah, saks mavisi, zümrüt yeşili, bordo gibi koyu renklerdir. Ancak elbette kesin kural değildir. Dilerseniz sarı da kullanabilirsiniz. Fakat biz beyaz zaten en açık renk olduğu için yeniden açık bir renkle kombin önermiyoruz. Örneğin gri, beyazla uyum sağlamayacaktır. Ancak beyaz pantolonu yine beyaz şık bir parçayla kombinleyebilirsiniz. Bu tek renk kombinler son dönemlerde de oldukça modadır.

Beyaz Pantolon – Gömlek Kombini

Beyaz pantolonları en çok gördüğümüz kombin parçası gömlektir. Oduncu bir gömlekle kombinlenerek spor bir görünüm elde edilebilirken, saten gömleklerle daha şık ve havalı görünümler elde edilebilir.

Bunların dışında da çeşitli gömlek kullanımları elbette yapılabilir. Ancak önemli olan spor ya da günlük kombinlerde parçaların uyumlu olması ve şık bir kombinde parçaların uyumlu olmasıdır. Spor bir jeanla, abiye bir parçayı bir araya getirmeniz stil karmaşasına sebep olur.

Beyaz Pantolon – Tshirt Kombini

Beyaz pantolon ve tshirt kombini en kolay yapılan günlük kombindir. Tshirtleri normal baskılı ya da düz basic olarak tercih edebilirsiniz.

Biraz daha salaş ya da oversize bir tshirt tercih edecekseniz aşağıdan ya da yandan bağlayarak farklı bir hava da katabilirsiniz. Konser, cafe, alışveriş merkezi gibi ortamlarda rahat olunacak yerlerde kullanılabilecek alternatif bir kombindir.

Beyaz Pantolon – Ceket Kombini

Beyaz pantolonlar ceketle kombinlendiğinde şık da olabilir, spor da olabilir. Örneğin bir jean ceketle kombinlendiğinde harika bir spor şık görünüm elde edebilirsiniz.

Mavi, beyaz ya da siyah jeanleri kullanabilirsiniz. Ya da skiny bir beyaz pantolonla uzun ceket modellerini kombinleyip topuklu ayakkabı kullanırsanız da oldukça şık olursunuz. Bunu da bir yemek ya da davette kullanabilirsiniz.

Beyaz Pantolon – Ayakkabı Kombini

Beyaz pantolonlar için belki de en geniş seçenek ayakkabılardadır. Topuklu ayakkabılar, sandaletler, sneaker ve converseler gibi birçok ayakkabı beyaz pantolon kombinlerinize uyum sağlayacaktır.

Kombin türünüze uygun olan ayakkabıyı tercih ederek görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Ancak tabi ki uyumsuz parçalar da oldukça olumsuz görünüm yaratabilir. Bu yüzden kombinlerken tüm parçalarınızı göz önüne alarak karar vermelisiniz. Yalnızca beyaz pantolonla uyumuna bakarak doğru kombin yapamayabilirsiniz.

Beyaz Pantolon – Aksesuar Kullanımı

Beyaz pantolon kombinlerinizde birçok aksesuar kullanımı yapabilirsiniz. Örneğin spor bir kombininize şapka takabilirsiniz, kemer kullanabilirsiniz.

Fular gibi parçaları kemer niyetine kullanarak spor şık bir görünüm yaratabilir aynı zamanda da farklı görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda küpe ve kolye gibi göz alıcı parçalarla da kombinlenerek farklı ve tarz bir görünüm elde edilebilir.

Beyaz Pantolon – Çanta Kombini

Beyaz pantolonlar yapılan kombine göre çanta ile de uyum sağlar. Spor kombinlerinize çapraz çantalar ya da bel çantalarını kullanabilirsiniz. Şık kombinlerinizde ise el çantaları kullanabilirsiniz. Diğer tüm parçalarda da olduğu gibi bunda da yalnızca çanta ve pantolon uyumuna değil kombinin tümüne göre çanta seçimi yapmalısınız.

Beyaz Pantolon Nasıl Kombinlenmemeli

Beyaz pantolonla ilgili her ne kadar birçok kombin önerisi versek de buna rağmen oldukça fazla yanlış kombinlerle karşılaşabilmekteyiz. Bu hem bilinçsizlikten kaynaklanıyor hem de sabırsızlıktan. Bazen alınan yeni parçalar hemen kullanılmak istendiğinde uygun parça yoksa bile bir şeyle illa ki kombinlenmeye çalışılıyor.

Bu durumda yanlış bir görünüm ve rüküşlük ortaya çıkıyor. Aynı zamanda birden fazla renk kullanımı da görünüm karmaşasına sebep olabilir. Farklı bir üst, farklı renkte ayakkabı, farklı renkte çanta ve aksesuarların hepsinin de çok dikkat çekici ve hareketli parçalardan seçilmesi göz yorabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu