Şıklığımızın Tamamlayıcıları Kemerler

Şıklığımızın Tamamlayıcıları Kemerler

Hem erkek hem kadın için önemli aksesuarlardan bir tanesi olan kemerler her zaman geniş kullanım alanları sunar. Farklı tarz yakalamak isteyenler kadar rahatlık ve konfor isteyenlerin de sıklıkla kullandıkları parçalardan bir tanesi olması nedeniyle kemer için her zaman dolaplarda ayrılan yerler bulunur. Kadınların elbise veya tarz gömleklerinde kendine yer edinirken erkeklerin ayakkabı, saat ve kemer üçlemesinde vardır.

Şıklık için bazen ihtiyacınız olan sadece kemer olabilir. Eksikliği şıklık söz konusu olduğunda hemen fark edileceğinden dolabınızın ve moda anlayışınızın bir kısmında mutlaka bulunmasına özen göstermelisiniz. Kadın ve erkek için moda akımlarında yer alan kemerler bu nedenden dolayı sayısız çeşit ve model ile dikkatleri üzerine çeker. Şıklığımızın tamamlayıcıları kemerler için kullanım alanı bulmak da kolaydır.

Şıklık Yarışında Kemer Kullanımı

Kemerler sadece pantolonlarda kullanılarak işlevsel şekilde hayatınızda yer almak zorunda değildir. Aksine tarzınızı dışarıya yansıtmak için kadın ver erkek olmanız fark etmeksizin kullanımı gerekir. Bunun için:

  • Gömlek tasarımlarınızı kemerlerle zengin ve tarz hale getirebilirsiniz,
  • Taytlarınızın üzerine giydiğiniz salaş veya basic tercihleri farklı kılabilirsiniz,
  • Elbiselerinizin tasarımını değiştirmek adına kullanabilirsiniz,
  • Klasik giyinmeniz gereken ortamlarda pantolonlarınıza tarz parçalardan oluşan kemerler takabilirsiniz.

Görüldüğü üzere kullanım konusunda sınırlama olmamasının yanında aynı zamanda farklı alanlarda kullanılması da mümkündür. Çok yönlü ve şıklık konusunda yardımcı olacak parçalardan bir tanesi olduğu unutulmamalıdır. Moda anlayışınızın içinde yer almaması şıklığınızın bir parça eksilmesine neden olabilir.

Şıklığımızın tamamlayıcıları kemerler

Kemer Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kemer diyerek basite almak seçimlerinizin yanlış tarzlarla birleşmesine neden olacağından mümkün olduğunca dikkatli seçimlerde bulunmak adına çaba gösterilmelidir. Kemer kullanımı için en temel durum hangi kumaştan yapılan kemerle hangi kombinlerin uyumlu olacağıdır. Deri ve tarzı olan kemerlerin daha sade kombinlerde dikkat çekmek için kullanımına sık rastlanır. Aynı zamanda kemerlerin belinize uygun ve yeterli uzunlukta olmasına da önem verilmelidir. Aksi durumda kullanımı zorlaşacağından istediğiniz şekilde kullanmak mümkün olmaz.

Kemerlerin Seçimi

İnce, kalın, kumaş, deri, zincirli, sade, renkli, tasarım veya farklı şekillerde adlandırılabilen sayısız kemerden bahsetmek olasıdır. Kemerlerin seçimi konusunda ilk olarak yapılması gereken dolabınızda ne tarz kombinlerin olduğudur. Klasik giyinmeyi seven bir erkek ve kadın için siyah, orta kalınlıkta ve sade tasarımlı bir kemer olmazsa olmazdır. Kadınlar elbise kombinlerinde kullanmak için daha ince ve şık tasarımlar tercih edebilir. Bunun için kemer kullanımlarında büyük oranda tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza ağırlık verirken şıklığınızdan ödün vermemeye de önem verilmelidir.

Kemerle Gelen Şıklık

Kemerler her zaman sadece gerekli olduğunda kombinlerde kullanılmak için bekletilmemelidir. Aksine kemer tasarımları sade bir gömleği tarz bir yapıya kavuşturabilir. Gömleğinizin omuz kısmını açıkta bırakan bir şekilde tam göğüs kafesinizin altından kemerle birleştirmek sade, basit ve hayat kurtaran bir tasarım olmasına neden olabilir. Elbiselerinizin kusurlarınızı kapatmasını istediğinizde bel kısmınızın üstünden kemerle denge sağlama yoluna gidebilirsiniz. Bu sayede kemer belinizin daha ince görünmesine olanak tanıyacaktır.

Kemerin Doğru Kullanımı

Kullanım konusunda geniş alanları olan kemerlerin standart kullanımları kadar tarza göre ayarlanması da önemlidir. Kemerlerin zengin çeşitli modellerinin bulunması kemer kullanımında daha çok belirleyici olur. Kemerlerin doğru kullanılması için kumaşının ne olduğuna bakılmalıdır. Kumaş yapısı daha kışlık, tüylü veya yapılı olanlar kış parçalarınızın vazgeçilmezleri arasında bulunur. Mevsimi olmayan siyah ve klasik kemerler için dolabınızda bir veya iki tane yer ayırmalısınız.

Kemerli Kombinlerin Oluşturulması

Erkeklerin kemerleri pantolon dışında bir yerde kullanımı son derece sınırlı olmasına karşılık kadınlar için aynı durum söz konusu değildir. Kadın kombinlerinde çoğu zaman gideceğiniz yerin ve olmasını istediğiniz tarzın durumu belirleyicidir. Taytınızın üzerine giydiğiniz salaş bir kazağı şık ve gösterişli bir kemer ile dışarıya çıkacak kadar etkileyici bir hale getirmeniz mümkün olur. Altına topuklu ayakkabı giyerek daha şık olmasına katkıda bulunmak mümkündür. Spor giyimde kullanmak istediğinizde ise kemerin bunu kaldıracak spor kesimlere ve tasarıma hakim olduğundan emin olmalısınız. Çünkü klasik bir tasarımı spor çizgiler ile şıklıktan ziyade kafa karışıklığına dönüştürmeniz mümkündür.

Kemerin Kullanım Alanları

Tasarım ve marka konusunda diğer aksesuarlar kadar geniş olanaklara sahip olan kemerler kullanım alanları sınırlanmaması gereken parçalar arasında bulunur. Çünkü belin ince gösterilmesinden başlayan ve aynı parçalardan farklı kombinler yapmaya kadar uzanan yararlı bir aksesuardan bahsedilir. Pantolonlarınız dışında tayt, gömlek, elbise, tunik gibi parçaların vazgeçilmezlerinden bir tanesi olduğu unutulmamalıdır. Kullanırken hem rahatlık hem de şıklık ön planda olmalıdır.

Kemerle Alakalı Detaylar

Bir kemer almak istediğinizde sadece rengini veya başka bir özelliğini beğenmiş olmanız yeterli değildir. Aksine kemerle alakalı tüm özelliklere hakim olunması gerekir. Kemerin kumaşı kalitesini ve kıyafetlerinize renk verip vermeyeceğini bile belirler. Kaç tane kemer deliği olduğu uzunluğa bağlı olarak avantaj şeklinde yorumlanabilir. Kısa kemer almak kıyafetinizin fazlasıyla sıkılmış gibi durmasına neden olacağından daha uzun ve kemer delikleri yeterli olan tarzlara yönelmek en doğru seçim olacaktır.

Kemer Uzunluğunun Şıklığa Katkısı

Kemerin özellikle de uzun boylu olanlar için yeterli uzunlukta olması gerekli şekilde kullanılmasında büyük etkiye sahip olur. Belinizden aşağıya doğru sarkan ve zincirleri olan bir tasarımın genel anlamda daha tarz ve farklı olacağı kesindir. Ama delik bulmakta zorlandığınız ve uzunluğu konusunda yeterli olmadığını düşündüğünüz bir tasarım kıyafetinizin tarzını bozabileceği gibi fazlaca sıkarak rahatsız olmanıza da neden olabilir.

Bundan dolayı mutlaka kemerlerin uzunluğu ölçülerek ve deneme yapılarak satın alınmalıdır. Maliyet seçenekleri de fazla olduğundan istediğiniz tarzı yakalamanız oldukça kolay olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu