Çanta ve Ayakkabı Kombinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sürekli kendini yenileyen tekstil sektörünün ana damarlarından olan çanta ve ayakkabı sektörü moda tasarımlarında iyi bir çift olmakta ve bütün olacak kombinlerin tamamlayıcı unsurudurlar. Çanta ve ayakkabı kombini birbirini tamamlayan iki önemli aksesuardır. O yüzden kombin yapılırken bu iki detaya dikkat etmek gerekir.

Tamamlanacak kombinde çanta ile ayakkabının bir biri ile uyumu sağlanmalıdır. Modern tasarımlarda çanta ve ayakkabı uyumunu görmek mümkün olup bu uyumu sağlamanın detaylarını bilmek gerekir. Bilgilendirme amaçlı Moda duayenlerinin çanta ve ayakkabı kombinleri hakkındaki görüşleri yazı içeriğinde yer almaktadır.

Renk Uyumu

Renkler gökkuşağının her bir ara rengi kadar çok olarak tekstil alanında kullanılır. Renk kartelasında yer alan renkler soğuk tonlardan sıcak tonlara doğru akar. Ara, ana ve neon renklerden elde edilen boyalar ile ayakkabı ve çanta sektörü renklendiririlir. İmalat olarak genelde çanta ve ayakkabı aynı anda ve aynı fabrikalarda üretilir. Hem çanta hem de ayakkabı üretim aşamaları zahmetli olup çanta ve ayakkabılar farklı markalar adı altında satışa sunulur.

Tüm renklerde üretilen ayakkabı ve çantalar birlikte kombin edilecek ise;

  • Renklerin aynı olması
  • Tonsilton renklerde seçilmesi
  • Zıt renklerle iyi snobe edilmesi
  • Uyumsuzluğun uyumunu sağlayacak ayakkabı ve çanta renkleri farklılık yaratabilir.
  • Gidilecek yer ve giyilecek kıyafete göre açık veya koyu renkler seçilmelidir.
  • Sıcak renkler ile soğuk renklerin bir arada kullanılmaması gerekir.

Model Uyumu

Kombinlenecek kıyafete uygun olmakla birlikte çanta ve ayakkabının da birbiri içerisinde ahenkli olması gerekir. Mesela iş görüşmesine gidilirken giyilecek bir ayakkabı modeli ve çantası bir plaja giderken giyilecek bir ayakkabı ve çanta modeli aynı kategoride olmalıdır.

çanta ve ayakkabı uyumu

Hasır çantalar hasır ayakkabı ve terliklerle kullanılmalı, stiletto az veya yüksek topuklu ayakkabı modelleri klaç veya klasik çantalarla birlikte kullanılmalıdır. Yine spor bir ayakkabı giyilirken muhakkak spor bir çanta kullanmak gerektiği unutulmamalıdır. Abiye çantalar abiye gurubuna giren ayakkabılar ile kombinlenmelidir.

Mevsimine ve Diğer Şartlara göre

Tekstilin her bir parçası ihtiyaç olmaktan çıktığından beri modern, şık ve zerafet yaratmak adına modanın trendlerini oluşturmaya başlamıştır. Tekstil ürünleri içerisinde yer alan ayakkabı ve çantalarda her dönem kendi içerisinde trendler yaratarak beğeniye sunulmaktadır.

Ayakkabı ve çantalar kadınların tutkusu haline dönüşmüş ve ortalama her kadının en az 10 ayakkabı ve çantası bulunmaktadır. Mevsim ve şartlar göz önüne alınarak ayakkabı ve çanta kullanımı yine göze hoş gelecek şekilde kombinlenmelidir. Bir davete giderken sıradan bir terlikle ve çarşı pazar çantası ile gidilmemelidir.

Aksesuarların Uyumu

Çanta ve ayakkabı kombin uyumları hakkındaki yazı içeriğinden de anlaşılacağı üzere kombin çok önemli bir imaj sunuyor. Kişiliğin, karakterin yansıtıldığı kıyafet ayakkabı ve çanta kombinlerinde karşıya kendinizi tanıtırsınız. Ayrıca şık ve zerafet ile etkilenecek çevre içerisinde bu ikili kombinle özgüveniniz tavan yapacaktır.

aksesuar uyumu

Ayakkabı ve çantalarda kullanılan aksesuarlar da kombinlerin şık yada sıradan oluşunu etkiler. Ayakkabıda zincir aksesuarları kullanılmış ise ufak ta olsa bir zincir detayı çanta da da yer almalıdır. Bohem çanta ile stiletto bir ayakkabı birlikte kullanılamaz. Çünkü bohem çanta işlemeli ve bol renkli olur.

Zerafeti yakalamanın püf noktası çanta ve ayakkabı kombinlerinin uyumu ile sağlanır. Desenli bir ayakkabı desenli çanta ile bu detayı yakalayabilir. Yine ufak bir çizgi yada toka aksesuar detayına uyumlu ayakkabı ve çanta kombinlemek uygun olacaktır.

Ebatlar

Çantalar ebatlarına göre farklılık göstermekte iken ayakkabılar genellikle giyilecek ayak numarası ile sabitiir. O nedenle çantanın boyutu ayakkabı ile oranlanamaz . Ancak renk desen, model, kullanılan aksesuarlar ile doğru kombinlenmesi yeterli olacaktır.

Reklam Ve Tanıtımda Çanta ve Ayakkabı Kombinleri

Ünlü markalar ürün kataloglarını sezon başında yenilirken çanta ve ayakkabı kombinlerini beraber sergiler. Şık kombinler için ünlü markaların kataloglarının replikalarını aynı şekilde kombinlemek şık kombinler yaratmanızı sağlayacaktır. Moda dergileri ve internet sitelerindeki kombinlenen çanta ve ayakkabı modeller ve görselleri fikir edinmenize katkı sağlayacaktır.

Mükemmel Çanta ve Ayakkabı Kombinleri

Zerafet, rahatlık, şıklık için çanta ve ayakkabı kombinleri için dikkat edilmesi gereken;

  • Renklerin bir biri ile uyumu
  • Model olarak ayakkabı ve çantanın uyumu
  • Mevsimsel ve diğer şartlar dikkate alınarak ayakkabı ve çanta kombinleri yapılması
  • Ayakkabı ve çantalarda benzer yada benzere yakın aksesuaların kullanımı dikkate alınmalıdır. Aksi halde şık bir kombin yaparken rüküş duruma düşülür.

Garantili Kombin

Her hangi bir çanta ayakkabı kombini için önerilen en iyi sonuç çanta ve ayakkabı kombininde nü ayakkabı seçimine gitmek olur.

Çanta ve ayakkabı kombininde en garantili kombin olarak nü ayakkabı ile her hangi bir renk ve modelde çantayı kombinlemek şıklığınızı daim kılacaktır. Her renk ve model nü ayakkabılar spor çanta hariç klasik, modern, klaç, örgü ve hasır çantalar ile rahatlıkla kombinlenir.

Fiyat

Ayakkabı ve çanta kombinleri vitrinlerde , ilgili internet sitelerinde aynı stand da yer alır. Bu iki ürün ayrı ayrı satılabildiği gibi kombin şeklinde de satılır. Çanta ve ayakkabı kombin fiyatları ayakkabının özelliğine, modeline ve üretilen markaya göre değişkenlik gösterir. Her bütçeye uygun ayakkabı çanta kombini bulmak mümkün olur.

Dış giyimde kalite ve şıklığı tamamlayıcı ögeler olan ayakkabı ve çanta imalatında deri, suni deri, plastik, ağaç, kumaş, hasır gibi doğal ve kimyevi maddeler kullanılır. Bu ana malzemelerin bir birleri ile uyumu ile elde edilen çanta ayakkabı kombini saç, kıyafet ve makyaj gibi diğer kombinlerle desteklenir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu