Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Beden ölçüsü, vücudun birçok yönü dikkate alınarak hesaplanır. İlgili kıyafetlerin vücuda uyumlu olarak seçilmesi süreçlerinde göğüs bölgesinin yanı sıra bel ve basenlere de dikkat verilir. Her biri özelinde göz önüne alınması gereken şey, en geniş kısımlardan ölçümlerin yapılmasıdır.

Ölçümler esnasında kişiler tamamen sabit bir şekilde ve vücutlarının farklı bir konuma getirmeden beklemelidirler. Ölçüm aleti hiçbir şekilde yanlış tutulmadan doğru bir istikamette yerleştirilmelidir. Akabinde ise gerekli işlemler yerine getirilmelidir.

Genellikle giysileri seçerken belirlenen ölçüleri çok fazla geçmeyecek bir biçimde birkaç cm büyük seçmek gerekir. Elbiselerin çok sıkmaması için bunu dikkate almak faydalıdır.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

İnsanlarda bel bölgeleri, onların boy uzunlukları ve kilo gibi çeşitli faktörlerine bağlı olarak birtakım değişkenlikler gösterir. Bu kişiler için herhangi bir kıyafetin seçilmesi aşamalarında bel bölümlerinin daima en doğru şekilde ölçümlerini almak gerekir.

Elbisenin genel olarak bel bölgesinde kendisini taşımasından ötürü buradaki ölçüme iyi bir dikkat verilmelidir. 32, 34 veya 36 beden bel ölçüsü alırken, göbek deliğine dikkat verilmelidir. Çünkü burası doğru bir belirlemenin yapılması için ideal olan yerdir.

Ölçüm aletini göbek deliğine hizaladıktan sonra arka taraftan dolaştırılmalıdır. Ancak bu işlemi yaparken olası ölçünün kayması gibi durumların oluşmamasına dikkat edilmelidir. Bu işlem tek başına yapılıyorsa bir aynadan yardım alınmalıdır. Fakat en doğru beden ölçüsü alma işlemi için birisiyle koordinasyon halinde bunu gerçekleştirmek gerekir.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır

Kol Boyu Nasıl Ölçülür?

Konforlu ve vücuda tam uyumlu bir giysinin seçilmesi noktasında kol kısımlarına dair ölçüleri de iyi bir doğrulukla almak önemlidir. Diğer ölçümlerde olduğu gibi bu işlemi gerçekleştirirken de bazı önemli hususlara dikkat edilmelidir.

Kolun tam bir doğru istikamette kırmadan uzatılması gerekir. Dirsek kısmı tam düz tutulursa kolayca başarılı bir şekilde kol boyu ölçüm işlemi yapılır. Kayda değer bir başka önemli konu ise her zaman kol boyunun ölçümlerinde kişinin omzunun en yüksek kısmına dikkatin verilmesidir.

Ölçüm aleti buradan bilek kısmına kadar tam düz şekilde uzatılmalıdır. Bilek başlangıcı, durulması gereken yer olarak akılda yer etmelidir. Omzun ortası veya diğer başka herhangi bir yerden alınacak ölçümler çok sağlıklı sonuçları ortaya çıkarmaz. Bundan dolayı kol beden ölçüsü işlemi bu doğrultuda yerine getirilmelidir.

Bacak Boyu Nasıl Ölçülür?

Tam uygun bir kıyafeti seçme noktasında önem arz eden bölümlerden biri de bacak boyu ve onun ölçüsüdür. İlgili giysinin vücutta yeterince şık bir görünüm oluşturması açısından insanlar kendi bacak boylarına göre en uygun ürünü bulmalıdırlar.

Elbise için bacak boyu ölçüsü, leğen kemiği kısmından alınmalı ve bu işlem bilek kemiği kısmına kadar sürdürülmelidir. Yine bu işlemi gerçekleştirirken de herhangi bir şekilde dizleri kırmak veya ölçüyü yanlış konumlandırmak gibi hatalar yapılmamalıdır.

Bacak tamamen uygun bir düzlemde tutulmalı ve akabinde ise ölçü, ideal kabul edilen leğen kemiğinden alınmaya başlanmalıdır. Eğer tek kişi ölçüm almak istiyorsa bunu kademeli olarak da gerçekleştirebilir. Öncelikle diz kısmına ve daha sonra ise ayak bileğine kadar inerek işlemi tamamlar.

Basen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Vücuda tam uygun, konforlu ve rahat hissettiren giysileri seçme noktasında basen ölçülerinin doğru almak da yine önemli bir konudur. Elbisenin genel olarak en çok basınç yaptığı yer burası olduğundan rahat bir giysinin seçilmesi aşamasında doğru ölçüyü almak önem taşır.

Basen ölçümlerinde baz alınacak yer basenlerin genel olarak en kalın olduğu kısımlardır. Çünkü elbisenin sıkıp sıkmamasında bu kısımlar önemli bir rol üstlenir. Bu işlem yaparken ölçümde herhangi bir bariz yanlışlık olmaması adına ayakları ideal şekilde yan yana olacak biçimde kapatmak gerekir.

Ardından ise dik bir duruş halindeyken basen ölçüsünün alınması işlemi gerçekleştirilmelidir. Basen bölümü, belin aşağısında kalça kemiğinin bulunduğu bölümdür. Baseni tam olarak kalça şeklinde nitelemek doğru ölçümler için uygun değildir. Çünkü o kalçadan biraz daha yukarıda kalır.

Basen Ölçüsü Nasıl Alınır

Standart Beden Ölçüsü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru giysiyi seçmek için insanların her zaman beden ölçüsü nasıl alınır bunu tüm detaylarıyla iyi olarak bilmeleri gereklidir. Çünkü aksi halde daha sonradan ürünü kullanırken rahat etmek açısından birtakım sorunlar kendisini ortaya çıkarıyor.

Bundan dolayı ilgili unsurlara dikkat ederek her bir farklı tasarım elbise özelinde insanlar doğru bir beden ölçüsü ile ürünleri temin etmelidirler.

Alt veya üst olmak üzere elbiseler birbirinden değişik konseptlerde üretilirler. Buna bağlı olarak da beden ölçüsü tablosu kullanılır ve uygun ürünün kişi için seçilmesi sağlanır.

Çoğu zaman kişiler için beden ölçüsü alınırken sıkça yapılan hatalardan biri, ölçüm aletinin tamamen yanlış tutulmasıdır. Bu işlemi gerçekleştirirken olabildiğince belirlenen ölçünün kaymamasına dikkat edilmelidir. Kişi vücudunu tamamen normal bir rahat konumda tutmalıdır.

Bel, basen ve göğüs ölçümlerinde en geniş vücut kısımları baz alınarak ilgili ölçümler yapılmalıdır. Bu işlem bittikten sonra değerler bir kenara not edilmeli ve teyit amaçlı olarak tekrardan pratik bir ölçü daha yapılmalıdır. Böylelikle kişi nezdinde beden ölçüsü kapsamında net bir fikir elde edilmiş olur.

Mezura ile Beden Ölçüsü Nasıl Yapılır?

Mezurayla beden ölçüsü alma işlemi rahat bir şekilde duruş halindeyken, çok fazla nefes almış veya vermiş olmadan, alttaki kaburga kemiğiyle kalça kemiğinin arasından ölçümle gerçekleştirilir.

Kıyafette Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kıyafette beden ölçüsü hesaplama işleminde ayakta iken bacaklar birbirlerine yakınlaştırılır, göğüs, bel ve basenin dikkate alınmasıyla süreç tamamlanır.

38 Beden Kaç Kilo Olmalı?

38 beden ölçüsü olan bir kişinin yaklaşık olarak olması gereken kilonun, 50 ila 55 kilo aralığında bir düzeyde olması yeterlidir.

34 32 Beden Ne Demek?

Çoğu farklı tasarım giyside karşılaşılan 34 32, sırasıyla önce bel ve daha sonra ise bacak uzunluğunu ifade ediyor.

Sonuç

Şık ve güzel görünümü giysilere sahip olmanın, hemen her bir insanın hayatında oldukça özel ve önemli bir yeri vardır. Daima bir giysiyi tedarik ederken onun malzeme kalitesi ve rahatlık yapısına dikkat edilmelidir.

Melike Tatar web sitesinde, birbirinden şık ve son modanın trendlerine uygun oldukça güzel giysi seçenekleri bulunuyor. Beden ölçüsü konusunda insanlar istedikleri gibi seçimleri burada alışveriş esnasında yapıyorlar.

Sitede beğenilen hemen her türde ürüne dair uygun bir beden ölçüsü özelinde insanlar ilgili ürünleri buluyorlar. Uygun fiyat fırsatları ve sitenin hızlı gönderim olanaklarından güzelce faydalanıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu