Yazın Vazgeçilmezleri Sandalet Şıklığı

Yazın Vazgeçilmezleri Sandalet Şıklığı

Yazın en rahat ayakkabı modellerinden birisi sandaletlerdir. Kıyafetinizin altına yakışan bir model seçerseniz yaz şıklığınızı kolayca tamamlarsınız. Yaz aylarında dolabınızda birden fazla sandalet bulundurursanız çok rahat ederseniz ve hazırlanırken çok daha çabuk davranabilirsiniz. Bu yüzden farklı renklerde ve en sevdiğiniz modellerde sandaletleri yaz gelmeden temin edin. Sandalet seçimi yaparken zevkinize uygun olması kadar rahatlığa da önem verin. Bazı ayaklar hassas olduğu için sadece hakiki deri modellerle rahat eder. Bazen de rugan ya da taşlı modellerle daha şık kombinler için seçim yapabilirsiniz. Öncelikle sandalet modellerine bir göz atabiliriz.

Parmak Arası Sandaletler

Sandalet ya da terliklerle yazı geçirmek isteyenlerin en önemli sorunlarından birisi ayakkabının ayağında fazla hareket etmeden sabit kalmasıdır. Bunun için en iyi çözümlerden birisi son yıllarda çok moda olan parmak arası sandalet ve terlik modelleridir. Parmak arası sandaletler hem görünümleri hem de rahatlıkları yüzünden tercih ediliyor. Çok şık görünen bu modeller bazen daha şık bazen de bohem ve salaş giyim tarzı olan kadınlar ve erkeklerin tercihi.

Taşlı ve hafif dolgu topuklu bir parmak arası model bir abiye elbise ile de çok hoş bir kombin oluşturabilir. Ama düz taban ve parmak arası deri sandaletler de bohem bir şıklığın en önemli tamamlayıcısı haline geldi. Dolabınızda tarzınıza uygun bir kaç farklı model parmak arası sandalet mutlaka bulundurun. Rengarenk bir kaç tane parmak arası sandaletiniz olursa kombinleri tamamlamak çok daha basit hale gelir.

Siyah sandalet

Önü Açık Sandalet Modelleri

Parmak arası dışında bugüne kadar gelen önü açık sandalet modelleri de mutlaka edinmeniz gereken modeller arasında yer alıyor. Tam bir yaz şıklığı sağlamak ve kıyafetlerin altına ne giyeceğiniz konusunda çok düşünmemek için önü bir kaç parça çizgili, tokalı, düğüm modelli ya da beğendiğiniz herhangi bir modelde sandalet satın alabilirsiniz.

Parmaklarınızı açıkta bırakan bu modelleri uygun oje renkleri ile tamamlayarak çok daha hoş bir görünüm kazanabilirsiniz. Sandaletinizi dilerseniz hafif veya yüksek dolgu topuklu, dilerseniz de daha alçak tabanlı seçebilirsiniz. rahatlığına ve tarzınıza göre bir model seçerseniz uzun süre ayakta kalsanız bile çok rahat edersiniz. Üstelik ayaklarınız tamamen kapalı olmayacağı için bu sandaletlerle çok sıcak havada bir rahatça gezebilirsiniz.

Önü Kapalı Sandalet Modelleri

Yazın bir diğer vazgeçilmez sandalet modeli önü kaplı olan sandaletlerdir. Bunlar da kendi arasında yüksek ve alçak tabanlı olarak ayrılır. Ayrıca bazıları çok daha açıkken, bazılarının arka tarafı daha kapalıdır. Açık ya da kapalı olması sizin rahatlık tercihinize ve tarzınıza göre değişiklik gösterir. Daha rahat bir model için arkası açık seçebilirsiniz. Önemli olan rahatınıza göre de bir model seçmektir. Mesela çok kapalı olanlar rahatına düşkün olanların hoşuna gitmeyebilir. Daha çok hava alan bir model isterseniz önü dışında hiç bir yeri kapalı olmayan bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca önü kapalı ve hafif tabanı yüksek, dolgu tabanlı olanlar da çok daha şık bir kombini ya da günlük bir kombini tamamlayabilir. Mesela dolgu topuklu ve önü kapalı bir sandalet jean pantolonların altına, önü kapalı ve topuklu bir model ise klasik bir pantolonun altına giyilebilir.

Sandaletlerin Yapım Malzemesi

Sandaletler yapıldığı malzemeye göre de bir kaç modele ayrılabilir.

Öncelikle;

  • Hakiki deri olanlar
  • Deri olmayanlar olmak üzere ikiye ayırabiliriz.

Hakiki deriden üretilen bir sandalet ayak sağlığınız ve rahatınız için daha idealdir. Ancak modelini sevdiğiniz birinci sınıf suni deriden üretilmiş bir sandaleti de satın alabilirsiniz. Klasik bir tarzın ya da bir gece elbisesinin altına giyeceğiniz dümdüz tabanlı bir rugan sandalet de çok şık görünmenizi sağlayabilir.

Böylece topuklu giymeyi sevmeyen birisi de bir abiye bir şıklık yakalayabilir. Öte yandan bazı modellerde hakiki deri kullanılmasa da kaliteli farklı bir malzeme de kullanılmış olabilir. Bunlar ancak deneyerek anlaşılır. Ama siz satın alırken güvendiğiniz bir yeri tercih ederseniz daha iyi bir tercih yapmış olursunuz.

Hasır Sandalet Modelleri

Hasır ya da son yılların gözdesi olan halat sandalet modelleri de genel olarak daha günlük bir kombin için tercih ediliyor. Bu sandaletleri de kabaca ikiye ayırabiliriz.

  • Düz renk sandaletler,
  • Renkli sandaletler

Düz renk ve genellikle vizon ya da bej tonlarında bir hasır sandaleti hala satın almadıysanız mutlaka bir düşünün. Çünkü gerçekten çoğu kadının dolabında olması gereken bir model. Hem rahatlığı hem de şıklığı için tercih edilen bu modeller hemen hemen çoğu kıyafetin altına da uyar. Hem elbiselerle hem de pantolonlarla hasır sandaletleri kullanabilirsiniz. Daha renkli sandaletler de yine daha çok salaş ve bohem bir tarza uyum sağlar. Ama tabi ki bu modellerin de kullanım alanı oldukça geniştir. Önemli olan hem tarzınızı yansıtan hem de rahat edebileceğiniz bir model satın almaktır.

Rugan ve Taşlı Sandalet Modelleri

Son yıllarda taşlı sandaletler de çok tercih ediliyor. Aslında bu modeller yıllardır vazgeçemediklerimizden birisi. Taşlı sandaletleri hem günlük hem de abiye kombinleri tamamlamak için satın alabilirsiniz. Beyaz renkli yüksek topuklu ve taşlı bir modeli bir gece elbisesinin altına giyebilirsiniz. Aynı şekilde siyah ya da nude ve altın tonları da gece kıyafetlerini tamamlamak için kullanabilirsiniz.

Öte yandan düz tabanlı ve taşlı bir model günlük bir kıyafetinize renk ve hareket katabilir. Taşlı olanların yanında çiçekli, ya da farklı süslerle işlenmiş sandaletleri de günlük kombinlere fark katmak için tercih edebilirsiniz. Beğendiğiniz sandalet modellerinden birden fazla ve farklı renklerde satın alırsanız yaz aylarında her açıdan rahat edersiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu