Yazlık Tesettür Elbise Modelleri

Tesettürü tercih edenler için yaz aylarında kıyafet seçimi her zaman zor olmuştur. Yazlık elbiseler ne kadar güzel olursa olsun tesettürlü hanımlar elbisenin güzelliğinden çok kumaşın türüne bakmak zorundadır. Ne kadar güzel görünürse görünsün iç kıyafeti belli eden ya da vücut hatlarını belli eden bir yazlık elbise tesettüre uygun olmayacaktır. Hem sıcak yaz aylarında bunaltmayacak hem de tesettüre uygun bir elbise arayışı hanımları bunaltabiliyor. Bu durumlarda ise tesettürlü hanımların imdadına Melike Tatar koşuyor.

Yazlık Tesettür Elbisenin Kumaşı

Yaz aylarında tesettür elbisesi için kumaş seçimi çok önemlidir. Kumaş hem ferah tutacak ve bunaltmayacak kadar ince hem de iç kıyafetleri ve vücut hatlarını gizleyecek kadar kalın olmalıdır. Bu nedenle tesettürlü hanımlar yaz aylarında;

  • Keten
  • İpek
  • Şile bezi
  • Penye
  • Pamuk oranı yüksek olan diğer kumaşlar

Kullanılarak yapılan elbiselere yönelmelidirler. Bu kumaşlardan yapılmış yazlık tesettür elbiseler giyen kişinin sıcaklamasını engelleyecek ve tesettürüne mani olmayacaktır. Viskon tarzı iç gösterecek kumaşlardan ise uzak durulması gerekir.

Penye Kumaş Yazlık Tesettür Elbiseler

Penye kumaş yaz aylarının favorisidir. Rahatlığı ve ferahlığı ile severek kullanılan penye kumaş yazlık tesettür elbise modellerinde de gözde kumaşların arasıdadır. Fakat penye kumaş kullanılarak yapılmış bir elbise hatları belli etme gibi bir problemi beraberinde getirecektir. Bu nedenle penye kumaş yazlık tesettür elbiseler kolsuz olarak tercih edilmeli ve ince ceketlerle kombinlenmelidir. Rahatlıkla spor şık tarzda kombin oluşturabileceğiniz penye yazlık tesettür elbise modellerine takılarla renk katmayı unutmayın.

Yazlık Tesettür Elbisede Desenler

Desenli elbiseler tesettürlü hanımlarının genelinin uzak durduğu modellerdir. Daha çok sade ve sakin modellere yönelirler. Fakat vücut tipine uyan desenli elbiseler yaza en çok yakışan modellerdir. Özellikle çiçekli elbiseler ve çizgili modeller ile tarzınızı en güzel şekilde yansıtmanız mümkündür. Çiçekli elbiselerinizi dilerseniz bir kot ceket ve spor ayakkabı ile kombinleyerek spor tarzda giyebilir dilerseniz topuklu ayakkabılarla daha şık hale getirebilirsiniz.

Yazlık Tesettür Elbiselerde Renk Seçimi

Yazın en güzel yanı da cıvıl cıvıl renklerdir. Yazlık elbise modellerinde hem mevsime ayak uydurması hem de sıcağı çekmemesi için koyu renklerden uzak durmak gerekir. Yazlık tesettür elbise modeli seçimi;

  • Krem
  • Açık mavi
  • Pudra
  • İndigo
  • Fuşya

Renkleri arasından yapılabilir. Renkli elbiseler hem ruh halinizi yüksek tutacak hem de mevsime ayak uydurmanızı sağlayacaktır.

Yazlık Tesettür Elbise Modelleri

Gömlek Model Yazlık Tesettür Elbiseler

Yazlık tesettür elbise modellerinde bizim favorimiz gömlek model elbiseler. Gömlek model elbiselerde hem gömlek kumaşının size gün boyu sağladığı ferahlıktan faydalanabilir hem de estetik modelleri ile herkesin beğenisini toplayabilirsiniz. Gömlek model elbiseler pötikareli, çizgili ya da tek renk olabilir. Pötikareli ve çizgili modeller genellikle mavi ya da kırmızı renktedir. Bu modeller enerjinizi Bu modeller enerjinizi yükseltecek ve size daha genç ve dinamik bir hava katacaktır. Gömlek elbise modelleri iç göstermese de açık renk iç kıyafetleri ile giymekte fayda vardır.

Tek renk gömlek elbise modelleri ise daha şık ortamlarda giyilebilir. Tek renk gömlek elbise modellerini dilerseniz topuklu bir ayakkabı ve küçük bir çanta ile kombinleyerek özel bir davette giyebilirsiniz. Dilerseniz ise içine uygun bir jean giydiğiniz tek renk gömlek elbisenizin alt düğmelerini açarak tunik havası katabilir ve farklı bir tarz yakalayabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek tüm gömlek elbise modellerini en kaliteli kumaşlarla Melike Tatar’da bulabilirsiniz.

Belden Lastikli Model Tesettür Elbise Modelleri

Dümdüz duran elbiselerdense hareketli elbiseler daha şık duracaktır. Bu nedenle yazlık tesettür elbise modellerinde belden lastikli modeller de tercih edilebilir. Belden lastikli modeller dümdüz olan elbisenin havasını tamamen değiştirecek ve şık bir görünüm sağlayacaktır. Her kıyafette olduğu gibi yazlık tesettür elbise modellerinde de vücut tipine yakışanı giymek önemlidir. Bu nedenle belden lastikli tesettür elbise modellerinde seçen kişinin fiziğine uygun olup olmadığına dikkat etmesi gerekir. Belden lastikli elbise modelleri için fiziği uygun olmayanlar aynı havayı son zamanların modası kalın kemerlerle de verebilir.

Yazlık Tesettür Elbise Kombinleri

Elbise ile kombin yapmak her zaman daha kolaydır. Çünkü elbise kombinlerinde ihtiyacınız olan tek şey bir şal ve ayakkabıdır. Bu noktada önemli olan yazlık şal seçimidir. Yazlık şallarınızı keten kumaşlardan ve olabildiğince pamuk oranı yüksek olanlardan seçmenizde fayda var.

Tarzınızı Yansıtabileceğiniz Tesettür Elbise Kombinleri

Fakat siz farkınızı kombinlerinizde de gösterebilirsiniz. Elbiselerinize kemer modelleri ile hareket katabilirsiniz. Dilerseniz sezon trendlerinden olan fulardan kemer yapma akımını deneyebilirsiniz. Elbiselerinizi farklı modellerde ceketlerle kombinleyebilirsiniz. Son moda blazer ceketlerle çiçekli elbiseler harika duracaktır. Salaş kot ceketlerle tek renk elbiselerinizi giyebilir boynunuza takacağınız bir fular ve renkli spor ayakkabıları ile kombininizi şenlendirebilirsiniz.

Yazlık Tesettür Elbise Kombinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazlık tesettür elbiselerde dikkat edilmesi gereken iki husus kumaş türü ve elbise rengidir. Kumaşlar her zaman terletmeyecek ve iç kıyafeti belli etmeyecek olanlardan seçilmelidir. Renk seçiminde tercih her zaman açık olanlardan yana olmalıdır. Aynı modelde krem rengi bir elbise siyah olandan daha ferah tutacaktır. Yaz aylarında tesettür kombinlerinde mümkün olduğunca minimal davranmak gerekir.

Kat kat giyinmek estetik açıdan hoş görünse de sizi bunaltabilir. Bu nedenle sıcak günlerde ceketlerden uzak durarak uzun kollu modellere yönelmek gerekir. Şal seçimine dikkat etmek bunalmanızı büyük ölçüde bunalmanızı engelleyecektir. Ayakkabı seçiminde de tercihi terlik, sandalet ve babetlerden yana kullanmak gerekir. Bekleyen sıcak yaz günlerinde mükemmel kombinler için en kaliteli kumaşlar ile üretilmiş en estetik yazlık tesettür elbise modellerini Melike Tatar’da tek tıkla bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu