Yağmurluk Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yağmurluk Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kış ve bahar aylarının vazgeçilmezi olan yağmurluklar birbirinden farklı model ve özellikleri ile alışverişe çıkanların ilgisini çeker. Kullanma amacınıza da bağlı olarak yağmurluk seçiminde nelere dikkat edeceğinizi bilmek daha kolay seçim yapmanız anlamına geleceğinden önemlidir. Sıklıkla sorulan yağmurluk seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusunun cevabı birçok açıdan değişiklik gösterir.

Çünkü kullanacak olan kişinin amacına, süresine veya ne beklediğine bağlı olarak farklı etmenlerden bahsetmek gerekir. Kullanıcıların araştırma yaparken bakacakları detayların neler olduğunu ele almak daha kolay tercihler yapmalarına neden olacağından dolayı önemlidir. Her sene farklı model ve tasarımları ile şaşırtmaya devam eden firmalar arasından size en uygun olanını seçmek gerekir.

Yağmurluğun Neden Kullanılacağı

Bir anlamda hangi işleve hizmet edeceği konusuna odaklanarak işe başlamak en doğrusu olacaktır. Kuru tutması, su geçirmez olup olmadığı gibi detaylar kullanma amacınıza göre tartılmalıdır. Kullanılan kumaşın kalitesi ve özellikleri de aynı oranda önemli olduğundan kontrol edilmesinde fayda vardır. Artık yumuşak dış yüzeyler tercih edilme sıklığı daha çok arttığından dolayı yağmura dayanıklı, hafif ve suya karşı dayanıklılığı test edilmiş yağmurluklardan yana tercih hakkını kullanmak doğru olacaktır.

Rahatlığın Ne Kadar Önemli Olduğu

Bir başka bakılması gereken faktör ise yağmurluğun ne oranda rahat olacağıdır. Her seçimde olduğu gibi yağmurluk için de kullanıcının ne kadar rahatlık beklentisi olduğuna bağlı olarak tercihler daraltılabilir.

Bu noktada:

  • İçinde terleme ihtimaliniz olup olmadığı,
  • Nefes alabilen bir kumaştan yapılıp yapılmadığı,
  • Hareket ederken rahatlık sağlayıp sağlamayacağı gibi soruların cevaplarına odaklanılmalıdır.

Yağmurlukların yapılacak olan aktiviteler sırasında rahat bir kullanım sunması her anlamda daha çok tercih nedenidir.

Yağmurluk seçerken nelere dikkat etmeliyiz

Dayanıklılığın Ne Olması Gerektiği

Yağmurluk seçiminde bir başka önemli detay ise ne oranda dayanıklı olacağına karar vermektir. Kullanıcıların yüzey kumaşını incelediğinde naylon veya polyester karışımların daha dayanıklı olduğunu anlaması kolaydır. Farklı firmaların değişik dayanıklılık veya kalitede üretim yaptıkları bilindiğinden dayanıklı olup olmadıklarına bakılabilir. Patikadan ayrılmadan düz yolda yürüyüş yapmak istediğinizde aşırı dayanıklı bir model tercih etmeniz gerekmezken daha uzun süre yağmur altında ve zorlu parkurlarda kullanmak istemeniz halinde mutlaka daha kalın kumaştan seçilmelidir.

Nasıl Görüneceğinize Dair

En önemli tercih etkileyen faktörlerden bir tanesi de nasıl bir görüntüye sahip olacağınızdır. Görüntü ve tasarım yağmurluk seçiminde son derece önemlidir. Çünkü modayı ve aklınızdaki özellikleri bir araya getirdiğiniz yağmurluk uzun süre kullanmaya aday olacaktır. Sırt çantanızda olmasını istediğiniz ve gerekli olmadıkça kullanmayacağınız yağmurluklar için cep yerleşimi olan modeller önerilir. Ama seyahatte veya kısa süreli durumlarda kullanmak için aldığınızda üzerinize göre ayarlanmış olmasının sakıncası yoktur. Taşıyacağınız kişisel eşyaların olmayacak olması da model konusunda daha özgür olmanıza neden olur.

Fiyatın Seçimleri Etkilemesi

Bir başka belirleyici olan etmen ise fiyatın ne olduğudur. Sadece belli olasılıklar veya yağmurda kalma ihtimaliniz için almak istediğiniz bir yağmurluğun yüksek rakamlar karşılığında alınması gerekmez. Ama nefes alabilen, kumaş kalitesi yüksek, dayanıklı ve modern kesimleri olan bir yağmurluk daha yüksek rakamlar üzerinden satılacaktır. Kullanıcıların düşük rakamlı yağmurluk almaları da mümkündür. Çünkü sadece yağmur yağdığında ıslanmamak için almak istenebilir. Fermuarlı ve temel özellikleri ile kullanılır durumda olan bir yağmurluğun fiyatı hemen hemen her bütçe için uygun olacaktır.

Kendinizi Nasıl Hissettiğiniz

Yağmurlukla alakalı bahsedilen ipuçları her ne kadar yardımcı olma niteliği taşısa da genel anlamda kendinizi nasıl hissettiğiniz ve yaptığınız alışverişten memnun olup olmadığınız daha çok önemlidir. İçinde mutlu olduğunuz veya kesimini kendinize çok yakıştırdığınız bir yağmurluk olması halinde kriterlerinizi ne oranda taşıdığı çok önemli olmayabilir. Ama yine de özelliklerine ve kullanım amacınıza bağlı şekilde kalarak en iyisini satın almaya çalışmalısınız.

Yağmurluğun Satın Alınma Şekli

Artık birçok insanın online şekilde alışveriş yaptığı dönemler olmasından dolayı yağmurluk seçerken deneme yapmanız daha önemli bir hal alır. Yağmurluğun kesimi, kumaşı veya kalitesini anlamak için denenmesi önemlidir. İçinde ne kadar rahat hareket ettiğiniz de aynı oranda önemli olduğundan satın almadan hemen önce denemek, hareket kısıtlaması olup olmadığına bakmak ve gerekirse farklı özelliklere yönelmek daha iyi olacaktır.

Yağmurluk Çeşitleri Arasında Kalmak

Gelişen moda trendleri ve yenilenen kumaş kaliteleri nedeniyle sürekli yeni modellerle karşı karşıya kalınır. Modellerin suya dayanıklı ve nefes alabilen kumaştan olanları en son kumaş türünden yapıldığı için daha çok tercih edilir. Uzun süreli kullanımlar için bu kumaş türünden olan modelleri tercih edecek kişilerin büyük oranda yeni yağmurluk çeşitlerinden yararlanması gerekli olur. Nefes alabilen yağmurluk olması uzun süre kullandığınızda bile konforun azalmasına neden olmadığından fazlasıyla memnun edecektir. Dağcıların, koşucu, kürekçi veya macera seyahati yapanların sıklıkla tercih etmeleri gereken modellerden bir tanesidir.

Kumaş Kaplama Modellerin Tercih Edilmesi

Kumaş kaplama olan ve nefes alabilen kumaştan dikilmeyen modellerin de uygun olduğu kullanıcı aralığı vardır. Bunlar arasında genel olarak seyahat edenler, gezginler, balıkçılar ilk sıralarda yer alır. Kumaş kaplamanın avantajı kısa süreli kullanımlarda bile rahat taşıma imkanı vermesi ve uzun süre kullanılmamasına dayanan konfordur. Soğuk havada kullanımı da mümkün olduğundan yağmurluk seçerken ne zaman kullanacağınızı göz önüne almalısınız.

Birçok faktör etkileyici olmasına karşılık kullanım amacının en çok etki eden faktör olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bunun için seçimlerinizde kullanacağınız alanı ve diğer işlevlerini düşünerek, karşılayacağınız fiyat aralığında bir model seçmelisiniz. Kendinize yakıştırmanız da bir başka önemli detay olacaktır. Yağmurun tadını çıkarırken en sevdiğiniz yağmurluğunuzu giymiş olmak fazlasıyla tatmin edici bir durumdur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu