Tesettürlü Kadınların Abiye Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Giyinirken her kadın emek harcayarak kendi zevklerini ortaya çıkartır. Özellikle de düğün, kına gecesi, nişan, mezuniyet töreni gibi özel günlerde kendimizi ışıltılı ve göz alıcı bir şekilde gösterebilmek için abiye kıyafetleri tercih ediyoruz. Geçen zaman ve değişen moda ile beraber karşımıza birçok farklı tesettür abiye modeli çıkıyor. Bunlardan dolayı da seçim yapmak bir o kadar zorlaşıyor. Abiye seçimleri yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Sizlere keyifli okumalar diliyoruz. 😎

Gidilecek Mekana Göre Seçim Yapın

 

Kıyafeti giyeceğiniz ortam seçiminizi yaparken önemli bir yer tutar. Abiye kıyafetlerin tercih edildiği çok fazla ortam bulunurken genellikle kadınlar düğünlerde bu tercihten yana oluyor. Her kadın kendi zevklerini özgür bir biçimde yansıtabilir fakat abartıya kaçmak güzel bir görüntü oluşturmayabilir. Bu nedenle düğün sahibiyle olan ilişkiniz ön planda tutulmalıdır. Düğün ailesinde yer alıyorsanız daha gösterişli ve iddialı seçimlerde bulunabilirsiniz. Düğün dışında mezuniyet töreni veya özel davetlerde düğünde kullandığınız abiye modellerini kullanmak pek mümkün olmayacaktır.

Düğün, mezuniyet töreni, özel bir davet, nişan gibi organizasyonların yapıldığı alan da çok önemlidir. Alana göre daha rahat veya şık kesimlerde elbiseleri ve renklerini göz önünde bulundurarak seçimler yapmalısınız.

Vücut Şeklinize Uygun Kıyafet Seçin!

Tesettürlü Kadınların Abiye Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Abiye elbise seçimi yaparken vücudu tanımak ve ona göre seçimler yapmak sizin için en doğrusu olacaktır. Bunun için vücut tipinizi belirleyin. Vücudunuzda ortaya çıkması hoşunuza gitmeyecek olan bölgelerinizi geri planda bırakacak elbiselere yönelin. Örneğin gövdenizin üst kısmının kilolu olduğunu düşünüyorsanız etek ve üst gövde kısmının aynı genişlikte olduğu modeller seçerek zarif bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Fazla kilolara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız koyu renkte abiye seçimleri yapmak kilolarınızı başarılı bir şekilde kapatacaktır. Kol ve omuz detayları bulunan abiye modellerini tercih ederek belinizin ince görünmesini sağlayabilirsiniz. Ten renginizi göz önünde bulundurarak renk seçimi yapmanız daha mantıklı olacaktır. Örneğin koyu bir ten renginiz varsa açık renkli bir elbise tercih etmek daha mantıklı olabilir.

 Elbisenin Boyuna Dikkat Edin

Etek boyu kısa olan abiye modellerinde ayakkabınıza ve topuk boyuna dikkat etmelisiniz. Etek boyu çok uzun olan abiyeleri tercih ettiğinizde ise ayakkabılarınızla beraber hala yere değiyorsa kestirmeniz mantıklı olabilir. Elbisenizi kestirmek istemiyorsanız uzun elbiselerde oldukça yüksek topuklu bir ayakkabı seçimi yapmayı da düşünebilirsiniz.

Bütçenizi Göz Önünde Bulundurun

Çok fazla ücret ödeyerek de bazen güzel görüntülere kavuşamayabiliyoruz. Tesettür abiye modellerinde de çok uçuk fiyat seçenekleri olduğu gibi oldukça uygun fiyat seçenekleri de mevcut. Önemli olan vücut tipinizi tanıyarak ve göz önünde bulunarak zevklerinizi en iyi şekilde yansıtmanız. Bunu çok uçuk fiyatlarla yapabileceğiniz gibi daha uygun fiyatlarla da yapabilmeniz mümkün. İndirimleri takip edebilirsiniz. Seçimlerinizde mutlaka maddi durumunuzu gözden geçirin.

Kombininizi Tamamlayın

Tesettürlü Kadınların Abiye Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Sadece elbise seçiminize özen göstererek istediğiniz görüntüyü yakalamak pek mümkün olmayabilir. Elbiseye önem verdiğiniz kadar takı, ayakkabı, çanta ve makyajınıza da önem vermelisiniz.

Takı ve aksesuarlarınız sizi tamamlayarak daha şık, zarif veya gösterişli görünmenize imkan sağlayacaktır. Elbiseniz gösterişli ve çok göze çarpan bir modelse daha küçük ve zarif takılar kullanabilirsiniz. Elbiseniz sade ise daha dikkat çekici ve büyük takılar kullanarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Ayakkabı ve çanta seçiminiz de oldukça önemli. Elbiseye zıt renklerde ayakkabı ve çanta seçimi yapmak daha revaçta.  Elbisenizi tamamlayacak, ortama uygun ayakkabı ve çanta seçimi yapmalısınız.

Kusursuz ve kombininizde tercih ettiğiniz renklere uygun bir makyaj tam da sizin ihtiyacınız olan şey. Makyaj trendlerini de göz önünde bulundurarak sizi oldukça güzel gösterecek olan kusursuz makyaja ulaşabilirsiniz.

Melike Tatar’ın sizler için özenle tasarlamış olduğu abiye ve daha farklı birçok elbise modellerine göz atmak için buraya tıklayarak internet sitemize ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu