Tesettür Mayo Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekilen 3 Bilgi

Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında eksik etmediğimiz tesettür mayolar da yerini alıyor. Tesettürlü bayanlar için yaz aylarının keyfini çıkaracak birçok tesettür mayo alternatifi bulunuyor. Tesettür mayolarda tercihler farklı parametreler ile şekilleniyor. İyi bir tesettür mayonun nasıl olması gerektiği ve alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularından bu yazımızda detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Tesettür Mayo Nedir?

Tesettür mayolar, tesettür giyim tarzına sahip bayanlar için tasarlanan ve üretilen mayolardır. Tesettürlü bayanların tatil için denize ve havuza rahatlıkla girebilmeleri adına tesettür mayoları tercih ederler.

Ürün perspektifi her geçen gün çok daha geniş olan tesettür mayoları tercih ederken sağlık açısından risk barındırmayan ürünler tercih etmek gerekiyor. Ürünlerin kaliteli olması sağlık açısından bir problem yaratmaması için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken unsurdur.

Kapalı Tesettür Mayo

Tesettür Mayo Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Madde Nedir?

Tesettür mayolar, havuza ve denize rahat girebilmek ve tesettür giyim tarzını herkesin özgün bir şekilde yansıtabilmesi için yaz mevsimlerinde çok fazla tercih edilen giyim ürünleridir. Her giyim ürününde olduğu gibi tesettür mayo alırken de dikkat edilmesi gereken hususlar elbette var.

Bu hususlar üç madde ile sınırlandırıldığında şöyle sıralanabilir;

  • Kumaş kalitesi ve türü
  • Hijyenik olması
  • Mayonun vücut tipine göre modeli

Bu hususlar dikkate alındığında her tesettürlü bayan, yaz tatili için mükemmel mayo seçimini yapmış olur. Yaz aylarındaki sıcak havaya karşı tesettür mayo seçiminde dikkat edilenler sayesinde rahat bir tatil geçirme olanağı doğar.

Tesettür Mayo Seçiminde Kumaş Kalitesinin Önemi Nedir?

Yaz sıcaklarında vücuda teması rahatsız etmeyecek ve kaliteli malzemelerden üretilmiş tesettür giyim mayolar, sağlık açısından değerlendirildiğinde gerekli olduğu gibi konfor açısından da önem taşıyor. Tercih edilen kumaşın yüzerken ve yüzme sonrası vücuda yapışmayan bir kumaşa sahip olması gerekiyor. Vücuda yapışan kumaşlar rahatsız etmenin yanında dermatolojik etkilere de neden olabilir.

Kumaşlar aynı zamanda su itici özelliğe sahip olmalı ve çabuk kuruyabilmelidir. Yaz sıcaklarında kullanılan tesettür mayolar, sıcak havalar baz alınarak nefes alabilme özelliği yüksek kumaşlara sahip olmalıdır. Mayo tercih ederken güneş ışınlarını yansıtabilen ve hava alabilen kumaşlar tercih edilmelidir.

Tesettür Mayoda Hijyenik Seçimler Nasıl Olur?

Mayo üretimi esnasında hijyenik çalışmaya özen gösterilmelidir. Tesettür mayoların hijyenik koşullarda üretilmesi kadar mağazalarda satılırken de dezenfekte edilmesi gerekir. Tesettür mayoların kullanım esnasında hijyenik ürünler olduğunu kanıtlayabilmesi ise imal edildiği malzeme kalitesinden anlaşılabilir.

Kapalılar İçin Mayo

Kaliteli malzemeler kullanım esnasında herhangi bir zorluk yaratmaz. Nefes alabilme özelliği, su iticiliği ve vücuda yapışmaması gibi özelliklere sahip tesettür mayolar kullanım esnasında yaşanabilecek hijyen sorunlarını da minimize eder. Bu sebeple değerlendirildiğinde mayo seçiminde diğer dikkat edilmesi gereken maddeler hijyenik ürün tercihini de doğrudan etkileyebiliyor.

Tesettür Mayo Seçiminde Hangi Tarzda Mayo Seçilmelidir?

Tesettür mayolarda karakteristik olarak dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettiysek sıra ne tarz bir mayo seçeceğimize geldi diyebiliriz. Hangi tarz mayo seçileceğine büyük oranda kişisel tarzlar yön verir. Vücut tipine göre mayo seçimi yapmak gerekir. Bel çevresi geniş olanlar için mayo tercihinde mayonun üst tarafının desenli, alt tarafının ise sade olmasına özen göstermek gerekir.

Bu tarz mayolar bel çevresinin genişliğini gizleyebileceği gibi daha dengeli bir vücut tipi görünümü ortaya çıkarır. Kısa boylu kişiler için enine çizgilere sahip mayolar hem kilolu hem de daha kısa boylu bir görünüme sebep olur. Kısa boylularda desen tercihi çizgilerden yana ise dikine çizgiler tercih edilmelidir. Uzun boylu kişiler tesettür mayo seçiminde dikine çizgilerden kaçınmalıdır.

Haşema Nedir?

Haşema da tesettür mayo olarak değerlendirilebilen, yüzmek için kullanılan tesettür mayo türüdür. Diğer tesettür mayo seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler haşemalar için de geçerliliğini koruyor. Haşema, iki parça halinde, elbise şeklinde ve tulum şeklinde olmak üzere farklı formlarda olabiliyor.

Tesettür Mayo Seçiminde Bone Nasıl Olmalıdır?

Tesettür mayolarda boneler iki farklı şekilde kullanılıyor. Bone, mayo ile bir bütün halinde olabileceği gibi ayrı olarak da kullanılan boneler bulunuyor. Mayo ile birleşik olan boneler kapüşon şeklinde tasarlanıyorlar. Ayrı olarak kullanılan boneler ise direkt olarak başa takılan ayrı parçalar olarak satılıyor. Bone seçimi, tamamen kişisel olarak hangisinin tercih edildiği ile alakalıdır.

Tesettür Mayo Seçiminde Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mayolarda renk seçimine nasıl bir ten rengine sahip olunduğu ile başlanır. Kumral ten rengine sahip olan bayanlar için kullanılabilecek renkler; turkuaz, mavi, su yeşili, soft turuncu ve pastel renkler olarak sıralanabilir.

Tesettür Mayo

Sarışın bayanlarda mayo rengi seçimi genellikle canlı renklerdir. Lacivert, siyah, gri, narçiçeği, turuncu ve mercan gibi renkler sarışın ve açık ten rengine sahip bayanlar için oldukça uyumludur. Ten rengi koyu ve esmer olanlar için ise daha çok açık renk mayolar tercih edilmelidir. Bunlar; beyaz, açık mavi, açık pembe, açık yeşil vb. açık renklerdir.

Tesettür Mayo Temizliği Nasıl Yapılır?

Kullanım alanı itibariyle birçok hijyen sorununa maruz kalabilecek giyim ürünü olan tesettür mayolar, kullanıldıktan sonra doğru şekilde temizlenmelidir. Tesettür mayoları su ve sabun yardımı ile çok kolay temizleyerek yeterli bir temizlik yapmış olursunuz. Mayo yıkandıktan sonra sıkma işlemi yapmamak gerekir. Islak olan mayo olduğu şekilde kurutulmalıdır.

Mayolar diğer giyim ürünlerine kıyasla daha hassas yapıya sahip olurlar. Bu nedenle mayoların çamaşır makinesinde değil elde yıkanması önerilir. Yıkama işlemi sonrası aşırı güneşe maruz alanlarda kurutulması mayonun solmasına sebep olabilir. Bunun yaşanmamasına adına gölgede kurutma işlemi yapılmalıdır. Mayolar aşırı sıcak suya ve güneşe maruz kaldığında elastik formunu kaybedebileceği için bunlara dikkat edilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu