Tesettür Kombin Önerileri

Mevsimler bazen farkında olmasak bile dışarıda geçirdiğimiz vakitten tutun alışkanlıklarımıza kadar hepsi etkilemektedir. Buna bağlı olarak da mevsimlerden en çok etkilenen şeylerden biri de kombinemizdir. Mevsim geçişlerinde hızlıca dolaplarımızda değişiklik yapmaya başlarız. Mesela baharın geldiğini gördüğümüz anda dolaptaki kışlıklarımızı kaldırır yerine yazlıklarımızı koyarız veya kış gelmeden şallarımızı ve montlarımızı hazır ederiz.

Tesettürlü kadınların kombinlerinde kapalı giyim söz konusu olduğu için soğuk aylarda bu durum avantajlı bir hal almaktadır. Fakat sıcak aylarda durum tam tersi oluyor. Bu yazımızda her mevsime uygun tesettür kombin önerilerini sizler için paylaşacağız.

Her sene trend markalar neyin moda olacağını belirliyor. Sene içerisinde kullanılacak olan kumaş ve renklerin hangisinin daha sık kullanılacağını veya hangi kombinlerin daha dikkat çekici olacağını belirtiyorlar. Modayı sık takip eden kadınlarda bu duruma ayak uyduruyorlar. Her geçen yıl tesettür modası trendlerde ön plana çıkıyor. Artık podyumlarda açık kadınların yanı sıra kapalı kadınlar da görülmekte.

Kış Ayları İçin Tesettür Önerileri

Kış ayları tesettür giyimin en rahat kombin yapılabildiği mevsimdir diyebiliriz. Aslında soğuk havalara karşı bir kalkan rolü oynuyor diye biliriz. Kış aylarında tesettür giyimin işlevi yüksek olduğu için modaya ayak uydurmak, giyinmek ve süslenmek daha da öne çıkar. Kış aylarında üst üste giyinmekten çekinmeyin. Farklı ceket ve hırka modelleri ile daha şık olmanız mümkün. Kış mevsiminde kürkler ve pofuduk kıyafetler daha ön plana çıkıyor. Bu sezonlarda, içinize daha düz parçalar giyebilir, kürk gibi bir öne çıkan tek bir parça kullanarak kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra bu sene tek parça halinde yapılan kombinler de oldukça moda. Unutmayın ki, değişik desenli ve renkli elbiseler satın almanın tam zamanı bu senedir. Kullanışlı olsun diye elbisenizi yazın da kullanmak için uygun kumaş seçebilirsiniz. Bu şekilde bir elbise alırsanız kış aylarında kaban ve botla, yaz aylarında ise sandalet ve ince bir hırkayla kullanabilirsiniz. Ayrıca bol ve uzun elbiselerin üzerine kazak giymek de son zamanlarda sıkça tercih edilmektedir. Tesettürlü kadınlara uygun özel fiyatlı Elbise modellerimizi incelemek için hemen tıklayın.

Kış aylarında yapılan kombinlerden bahsediyorsak boğazlı kazakları da listemize eklemeliyiz. Tesettür giyimde dar bir boğazlı kazak üzerine ceket ve başınıza bu parçalara uygun renkte bir eşarp taktığınızda şık bir kombin elde etmiş olursunuz. Kış aylarının vazgeçilmezi olan kazağınızı ve eşarbınızı açık bej veya kiremit tonlarında seçebilir ve ekoseli koyu kahverengi bir ceket ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bol boğazlı kazakları da eşarp ve şal açısından da kullanışlı oldukları için kombinlerinizde tercih edebilirsiniz. Rahatına düşkün kadınlar için sweatshirtler ve kazaklar oldukça harika bir kombin önerisidir.

Kış aylarında genellikle kombin yaparken daha koyu renkler tercih ediliyor. Siz de kendi kombininizde bordo veya koyu yeşil gibi asil renkleri kullanmaktan çekinmemelisiniz. Dar veya bol olarak giyeceğiniz uzun bir etek ve altına şık bot veya çizmeler ile soğuktan korunabilir aynı zamanda da kombininizle şıklığınızı koruyabilirsiniz. Oldukça şık ve hoş duran değişik desenlerdeki kıyafetleri de denemekten çekinmeyin.

Yaz Ayları İçin Tesettür Önerileri

Yukarıda tesettür giyimin kış aylarında bir avantaj olduğunu yazmıştır. Maalesef ki bu durumun yaz aylarında o kadar da avantajlı olduğunu söyleyemeyeceğiz. Özellikle bunaltıcı sıcak yaz günlerinde zorluk yaratabilen bu durum için birkaç önerimiz var.

Bazı kumaşlar yapısı gereği hava alır. Bu durumdan kaynaklı olarak da daha az terlemeye sebep olur. Bu kumaşlardan bazıları keten ve pamuklu kumaşlardır. Bu tür kumaşları tercih etmeniz daha az bunaltıcı olacaktır. Sonuç olarak da az terlemenizi sağlayacaktır. Keten kumaşlar bazen yapısı gereği delikli olabiliyor. Bu durumda da iç gösterebilmektedir. Bunu önlemek adına keten elbise veya kıyafetlerinizin içine jüpon giymeyi tercih edebilirsiniz.

Terletmeyen kumaşların yanı sıra terinizi emecek kumaş seçimleri de yapmanız mümkün. Örneğin penye kumaşların kaliteli olanları ter emme konusunda gayet başarılılar. Bu gibi kriterlere dikkat ederek uzun kollu giyeceğiniz bir t-shirt almanız daha kolay olacaktır. Fakat her ter emen kumaşlar güvenli olmaya bilir. Renginden ve kalitesinden kaynaklı ter emen kumaşlar bazen emilen teri çok gösterir. Çirkin bir görünümü engellemek adına bu detayı da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Siyah rengi kış aylarında özellikle tercih edilmekte, yaz aylarında ise tam tersi rafa kaldırılmaktadır. Kış aylarında severek kullandığımız siyah renk özellikle tesettür giyimde yaz aylarında tercih edilmemesi gerektiğini artık herkes biliyor. Bunun yerine tercihen açık renk kumaşlar, pastel tonları veya canlı renklerin seçimi size daha neşeli ve canlı bir görünüm kazandıracak aynı zamanda da daha işlevsel olacaktır. Fakat son yıllarda hem yaz aylarında hem de kış aylarında kahverengi tonları oldukça modaydı. Siz de bu tonları sarı, mavi veya pembe gibi değişik renkler ile bir arada kullanabilir ve kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Sıcak aylarda eşarp seçimi yaparken, sizi daha az terletecek kumaşlar seçmeniz oldukça önemlidir. Sadece kıyafette değil aynı zamanda eşarpta da açık renkleri tercih etmeniz önerilmektedir. Güneşe direkt maruz kalmamak adına eşarbınızın üstüne şapka takabilirsiniz. Kulağa ne kadar garip gelse de hoş bir dış görünüş sağlayacaktır. Bunların yanı sıra yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüğünü de kombininizde tercih edebilirsiniz. Değişik renk ve modellerde takacağınız güneş gözlükleri tarzınıza tarz katacaktır.

Tesettür Kombinlerinde Renk Seçiminin Önemi

Gün geçtikçe ve tesettür giyimler moda ile daha iç içe geldikçe başörtüsü model ve seçenekleri de bir o kadar artıyor. Fakat bazen kadınlar başörtüsü modelini seçerken değil onun kombine uygun rengini belirlerken zorluk çekiyorlar. Doğru başörtüsü için doğru renk seçimi oldukça önemlidir. Evet, bunun bir ikilem olduğunu biliyoruz! Bunların yanı sıra her tesettürlü kadınının sahip olması gereken belirli başörtüsü renkleri vardır. Bu da günlük hayatınızda daha rahat giyinmenize yardımcı olacaktır.

Beyaz Başörtüsü: Beyaz, kıyafetlerimizi kombinlerken çoğunun eşleşebileceği temel renklerden biridir. Pamuklu beyaz bir başörtüsü ile rahat giysileri tercih edebilirsiniz. Daha resmi bir kombin yapmak istiyorsanız saten veya şifon kumaşlı beyaz bir başörtüsü tercih edebilirsiniz.

Siyah Başörtüsü: Siyah renkte kıyafetlerimizde kullandığımız temek renklerdendir. Özellikle de tesettürlü kadınların gardıroplarında siyah bir başörtüsü olması şarttır. Çok genel ve temel renk olarak siyah renk sayesinde çoğu tarzdaki kombine kolaylık ile ayak uydurabilirsiniz.

Gri Başörtüsü: Başörtülü kadınların gardıroplarında bulunan gri renk başörtüleri için, oldukça nötr bir renktir diyebiliriz. Laciverti, beyazı veya sarı, turkuaz veya koyu kırmızı gibi parlak renkleri içeren kıyafet kombinlerinizde tercih edebilirsiniz.

Camel Başörtüsü: Camel rengini bej benzeri olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında bu renkler bir birinden farklıdır. Camel rengi başörtüsü, örneğin beyaz gibi açık renk kıyafetler ile kombinlenebilir ve ayrıca siyah ve koyu renk kıyafetleriniz ile kombinleyebilirsiniz.

Bordo Başörtüsü: Bordo, farklı cilt tonlarına uygun bir renktir. Bu neden ile bordo başörtüsü mutlaka her bayanın dolabında bulunması gereken bir renktir diyebiliriz.

Mor Başörtüsü: Koyu renkli bir başörtüsü istiyorsanız ancak siyah giymek istemiyorsanız o zaman mor bir başörtüsü sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Aynı zamanda mor rengi düğün, nişan, söz gibi özel ortamlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Farklı model ve renklerden oluşan başörtü, eşarp ve şal modellerimiz için Melike Tatar online alışveriş mağazamıza göz atabilirsiniz. Kaliteli ve avantajlı fiyatlar ile tesettür giyimleri burada. Size özel fiyatlar için hemen tıklayınız!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu