Tesettür Giyimde Tunik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Tesettürlü kadınların vazgeçilmezleri arasında yerini alan tunik modelleri pek çok farklı modelde ve renklerde üretilmeye devam ediyor. Üstelik tunikler sadece tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilen parçalar değil. Tesettürlü olmayan kadınlarında beğenerek kullandığı  hemen hemen her kadının zevklerine uygun farklı modelleri bulunan tunikleri doğru kombinlerle kullanarak oldukça şık veya spor görünüşler elde etmek mümkün.

Tesettür giyimde tunik seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar, tunik seçimleri nasıl yapılmalı gibi soruları sizler için yanıtlayacağız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. 😊

Tesettür giyimde tunik seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Vücut tipinizi ve vücut hatlarınızı dikkate alın.

Vücudunuzu tanıyarak fiziğinize uygun kıyafet seçimleri yapmak kıyafetlerle kendinizi tamamlamanıza yardımcı olarak kıyafetleri doğru bir şekilde taşımanıza olanak sağlar. Tesettür tunik seçimi yaparken de mutlaka vücut hatlarınızı göz önünde bulundurun ve vücut tipinize uygun parçalar arasında seçimlerinizi yapın. Tesettür tunikler kalçanın biraz daha aşağısında olabileceği gibi diz kapaklarının da biraz üzerinde veya biraz aşağısında olabilir. Bu nedenlerden dolayı tunik seçimlerinizde sadece göğüs bölgenizle uyumlu tunikleri seçmek yeterli olmayacaktır. Kalça ve basenlerinizi de dikkate alarak seçim yapmanız gerekecektir.

Göğüs bölgesi geniş olan kadınların bel ve basen bölgesi ile aynı genişlikte tunikler tercih etmesi daha hoş ve zarif bir görünümü ortaya koyacaktır. Kalça kısmı ise geniş olan kadınların ise yukarıdan aşağıya doğru genişleyen çan kesim tunikler tercih etmesi fazlalıkların kapanması adına oldukça hoş gözükeceği gibi mantıklı bir karar olacaktır.

Tunik alırken vücudunuza en uygun olduğunu düşündüğünüz parçalar arasından seçim yapmak sizin için en doğrusu olacaktır.

Ortama Uygun Tesettür Tunik Seçimi Yapın.

Tesettür tunikleri incelediğinizde çok farklı tarzda birçok farklı modeller karşınıza çıkacaktır. Bazı modeller şıklığınızı ve zarifliğinizi yansıtırken bazı modeller de rahatlığınızdan yana olarak spor bir görüntü oluşturabilir.

Farklı tunik modelleri arasında seçim yapmakta zorlanırsanız giyeceğiniz ortamı düşünerek karar vermeniz daha mantıklı olacaktır. Örneğin iş ortamında kullanacağınız kıyafetin aşırı abartılı olmaması ve fazla rahatlığı da yansıtmaması, karşı tarafa belirli bir ciddiyette olduğunu göstermesi gerekir. Düğün, nişan, mezuniyet ve özel davetler gibi ortamlarda kullanacağınız tuniklerin daha gösterişli ve şık olması gerekir. Gündelik hayatta kullanacağınız tunikler ise sizi rahat ettirecek vücudunuza uygun parçalar olmalıdır.

Tesettür Giyimde Tunik Seçimi Nasıl Yapılmalı

Kolay kombinlenebilir tesettür tunik modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Tunikler arasında seçim yaparken farklı parçalarla, mesela şal ve eşarplarla kullanabileceğinizi düşünerek seçimlerinizi yapmalısınız. Tunik pantolon veya tunik etek kombinlerinizde tuniğinizin boyunu iyi ayarlamanız gerekir. Eğer kombininizde pantolon kullanacaksanız tuniğinizin boyu uzun olmalıdır. Kombininizde etek kullanacaksanız tuniğinizin boyu biraz daha kısa olabilir.

Kombinlerde renkler oldukça önemlidir. Bu nedenle alacağınız tuniğinizi daha kolay kombinleyebileceğiniz renklerden düşünerek seçim yapmak mantıklı olacaktır.

Kumaş uyumu da kombinlerde en az renkler kadar önemlidir. Örneğin sportif kumaşa sahip bir tunikle kumaş bir eteği kombinlediğinizde hoş bir görüntü elde edemeyebilirsiniz. Kumaş etek yerine kot etek tercih ederseniz daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz.

Tunik kombini yaparken aksesuarlarınızı iyi seçmeniz gerekmektedir. Şalınız veya eşarbınız ve diğer aksesuarlarınız tuniğinizle uyumlu olmalıdır. Tuniğinizi takı, ayakkabı, çanta gibi birçok aksesuarınızla tamamlayarak oldukça şık bir görünüm elde etmeniz mümkün.

Seçeneğinizi moda olandan yana mı yoksa modası geçmeyenden yana mı kullanacağınıza karar verin.

Tesettür tunik modelleri arasında yılın modası olan birçok farklı parçayla karşılaşabilirsiniz. Gelecek yıl modası geçecek olan tesettür tunik modellerini alırken kullanıp kullanmayacağınıza karar vererek hareket etmelisiniz.  Sıklıkla alışveriş yapan birisi değilseniz modası geçmeyen her zaman kullanabileceğiniz tunikler arasından seçim yapmak sizin için daha mantıklı olacaktır. Renkleriyle ve tasarımıyla her zaman kullanabileceğiniz kolayca kombinleyebileceğiniz modellerden seçim yapmalısınız. Sıklıkla kıyafet alan biriyseniz moda olan tunik modelleri arasından seçim yaparak da dolabınızdaki kıyafet seçeneklerini arttırabilirsiniz.

Melike Tatar’ın özenle tasarlayıp sizlere sunmuş olduğu tunik modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu