Tesettür Giyimde Takı Kullanımı

Takılar hayatımızın tam anlamıyla bir parçası olmuş durumda. Hem erkekler hem bayanlar takı kullanarak aksesuarlarını zenginleştirmeyi sever. Özellikle bayanlarda daha fazla alımlı modelleri sayesinde hayatımızın her gününde kullanmaktan ödün vermeyi düşünmeyiz. Zamanın göstergesi saatler, bileklikler, kolyeler, halhal ve küpeler tabii ki de vazgeçilmez kemerler her bayana istisnasızdır yakışır. Peki, tesettürlü bayanlarda takı kullanımları nasıl olmalıdır? Elbiselerimiz, takımlarımız, spor ya da klasik kombinlerimizi hangi tarzda takılarla zenginleştirebiliriz gösterişimizi daha alımlı daha şık hale nasıl getirebiliriz? Hadi birlikte bu konuda birkaç başlığa değinelim.

Günlük Yaşantımızda Takı Tercihlerimiz

Gündelik giyimimizde genellikle rahat olan parçalar seçmek isteriz. Daha salaş, daha sportif, moda da yer yakalamış olan maskülen dediğimiz sokak tarzı gibi. Bunları takılarla kombinleyecek olduğumuzda en çok kullanılan da saatler oluyor. Saatler demişken bu yıl saatin yanına şıkır şıkır bileklikler damgasını vuruyor. Daha çok zincirli yapıdaki bileklikler kullandığınız tarza göre saatlerinizin yanında giyiminize ayrı bir zarafet katmayı amaçlıyor. Sokak tarzında yaşamayı seviyorum diyenler için takı kullanımlarımız daha kaba olan ipli kalın bilekliklerden yana olması iyi olacaktır. Bol üstlük, altlık ya da bol takımlar giyiyorum diyorsanız size bir önerimiz var küçük ya da orta boyuttaki fularlarınızı dilediğinizde kolunuza bilek kısmından yukarı doğru bağlayabilir ve fiyonk şeklini de verebilirsiniz. Böylelikle kolunuzun boş kalan kısmında giysinizle birleşecek ve bol giyim havanıza uyum sağlayacaktır. Kolyelerimizi ister kısa ister uzun kullanalım buradaki amaç tesettür giyimimizde ön kısmımıza bir renk katmak olduğu için seçim sizlerin. Yalnız gömlek modellerde düğmeleri fazla olanlarında uzun kolye takmamanızdan yanayız çünkü bu şekilde düğme ve kolye üst üste gelip kolyenin görüntüsü kesilmiş oluyor. Halhal küpe vb. gibi birçok takıyı da günlük yaşamımıza ekleyebiliriz.

Abiye ve Elbise Kullanımında Takılarımız

Bu tarzdaki parçaların çoğu daha mat, daha parlak veya daha şık adı altında toplandığı için burada takılarımız biraz daha seçici olmalı. Saat takmaktan vazgeçemem derseniz giyimininiz rengiyle örtüşmesi önemlidir ve biraz orta kalınlıkta seçmek bilek kısmımızı abiye veya elbiseye tamamlayacaktır. Taşlı ince detaylı saatler de çok daha şık görünmemize yardımcı olacaktır. Küpelerden bahsedecek olursak eğer başörtümüzü geriye doğru bağlayacaksak abiye ve elbiselere küpelerimiz çok yakışacaktır. Kolye kullanımında ise mümkün mertebe zincirli yapıdaki kolyeleri kullanmak hem zincirin zarafeti hem de elbiselerimizin şıklığıyla birleşecek ve bizi daha cesur gösterecek bir görüntüyü yakalatacaktır.

Belimizin Takısı Kemerler

Tunik kullanımlarımızda, uzun gömleklerimizde, bol takımlarımızda, tabii ki dilersek de belinin gözükmesi istediğimiz Jean pantolonlarımızda hepsi için en iyi aksesuarımız kemerlerimiz. Eğer tuniğimiz bize bol geliyorsa veya boyu istediğimizden daha uzun ise burada bel kısmını kemerle daraltırsak bolluk kısmı omuza yoğunluk kazanacak ve düşük kolmuş gibi görünüp hem de tuniğin boyunu biraz daha havaya kaldıracaktır. Takım kullanmayı seviyor isek takımımız desensiz düz ve tek renkte ise burada görünüşümüze hava ve renk katmak için kemer kullanmamız aksesuar zenginliği olacaktır. Jean pantolonlarımızda bel kısmının gözükmesini istiyorsak eğer belimiz kalın yapıda ise biraz daha kalın kemerler kullanmak iyi olacaktır. Çünkü ince kemer kullanırsak belimizin görüntüsünü kamufle edebilmiş olamayız. Uzun gömleklerimiz adına konuşursak gömlek düğmeleri boydan da olsa sadece yaka kısmında da olsa kemer takarak belimizi sıktığımızda arkaya dökülen kısım daha pileli duracak ve bel kısmından daha dik bir duruş yakalamamıza olanak sağlayacaktır. Ekleme yapacak olursak kalem veya dar pantolonlarımız için belimiz gözükecekse iki durum için de ince kemer daha hoş görünüm verecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu