Tesettür Giyimde Renk Uyumu

Kadınlar hayatının birçok alanında olduğu gibi kıyafet seçimlerinde ve kombin oluşturma konusunda da oldukça özenlidirler. Kadınlar için giyimde renklerin uyumu oldukça önemlidir. Tesettür giyimde de renk tercihleri çok önemlidir. Alternatiflerin çokluğu aslında avantajken biz istemeden bazen bunu dezavantaj haline çevirebiliyoruz. Mevsim ve mevsim geçişlerine uygun kumaş ve renklerin çokluğu aslında çok güzel bir fırsatken bazen biz bu fırsatları değerlendiremeyebiliyoruz.  Bu fırsatları nasıl değerlendirebiliriz, tesettür giyimde renklerin dengesini nasıl sağlayabiliriz sizler için bu sorulara yanıtlar vereceğiz.

Tesettür Giyimde Renk Uyumunu Sağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mevsime Uygun Renk Seçimleri

Her şeyden önce mevsimlere göre renk seçimlerinizi yapmalısınız. Eğer mevsime uygun olmayan renkleri tercih ederseniz bulunduğunuz ortama aykırı durarak uyumsuz bir görüntüye sebebiyet verebilirsiniz. Özellikle kış aylarında sıcak ve soğuk renkleri bir araya getirmek pek doğru olmayabilir. Sıcak ve soğuk renkleri krem ve kahve tonlarıyla kombinlerseniz hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Doğadan İlham Alan Kombinler

Doğadan ilham alarak oluşturabileceğiniz kombinlerle göz yormayan ve doğal bir görüntüyü elde edebilirsiniz. Tesettür kıyafetlerde doğru seçimler yapmanıza yardımcı olacak olan bu doğal dokunuşlarla kendinizi daha canlı, enerjik ve rahat hissedebilirsiniz. Örneğin çiçeklerin renk tonlarına dikkat edin. Mor ve pembe renklerini bir arada kullanarak uyumlu kombinler elde edebilirsiniz.

Seçtiğiniz Renklerin Ten Renginizle Uyumu

Şık görünmek için göz ardı etmemeniz gereken önemli noktalardan birisi de kıyafetlerinizin renklerini seçerken ten renginizi de göz önünde bulundurmanız. Esmer bir tene sahipseniz tüm renkleri kullanabilirsiniz ancak yine de siyah, lacivert gibi koyu renklerden uzak durmanız daha doğru olacaktır. Gold, açık mavi, bej ve pudra gibi soft renkler sizi çok daha hoş gösterecektir. Pembe tonlarında bir ten rengine sahipseniz kırmızı ve turuncu gibi sıcak renklerden uzak durmak sizin için daha doğru olacaktır. Açık bir ten renginiz varsa beyaz ve tonlarına pek yaklaşmamalısınız. Açık tenli kadınlar için en doğru renkler siyah, pembe, mor, yeşil ve kırmızı renkleri olabilir. Kumral bir tene sahipseniz lacivert, hardal, bordo, mavi ve kahverengi gibi renkleri rahatça kullanabilirsiniz.

Mekana Uygun Renk Seçimi

Tesettür giyimi tercih eden kadınların dikkat etmesi gereken bir diğer konu da bulunacakları mekana uygun renk seçimi. Örneğin iş hayatınızda veya iş toplantılarınızda krem, kahverengi, lacivert, bordo ve siyah renklerini tercih edebilirsiniz. Düğün, nişan gibi organizasyonlarda tesettür abiye elbise modelleri arasından kırmızı, yeşil, saks mavisi, gold, gümüş ve mor renk tonlarını ve parlak renkleri tercih edebilirsiniz. Günlük hayatınızda ise soft bir renk olması nedeniyle pudra tonlarını rahatça kullanabilirsiniz.

Tesettür Giyimde Renk Uyumu

Birkaç Rengi Kombinlerken Dikkat

Tesettür giyimde en çok zorlandığınız konulardan birisi farklı renkleri birleştirmek olabilir. Örneğin çok güzel mavi tesettür bir elbise tercih ettiniz bununla birlikte şalınız veya eşarbınızın rengi kıyafetinizle uyum sağlamamışsa istediğiniz şıklığa ulaşamazsınız. Böyle bir yanlıştan kaçınmak için yapmanız gereken şey baskın renkleri hafif renklerle beraber kullanarak yumuşatmaktır. Örneğin siyah, lacivert veya mavi tonlarında bir pantolon tercih edecekseniz üzerine beyaz veya krem tonlarında bir tunik mükemmel bir seçenektir. Aynı zamanda yine üzerinize beyaz gömlekleri koyu renklerde etekle kombinleyebilirsiniz. Bunlarla birlikte dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de çok fazla rengi bir arada kullanmamak. Çok fazla rengi kombinlerinizde kullanırsanız bir renk karmaşası ortaya çıkabilir ve göz yorabilir. Kombinlerinizde tek rengi ön plana çıkararak diğer renkleri ise yan renk olarak kullanarak şık ve hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Zıt Renklerin Uyum İçerisinde Kullanılması

Renk seçimleri yaparken tercih ettiğiniz tonların birbirine çok yakın olmasına gerek yok. Moda tasarımcılarına göre zıt renkler doğru bir şekilde kullanıldığında oldukça çekici ve şık kombinler elde edebilirsiniz. Peki zıt renkler nelerdir? Birbirine karşıt olan renklerden bahsediyoruz. Beraber kullanıldığı zaman kombinlerinize canlılık katacak olan renkler. Örneğin yeşil ve kırmızı, sarı ve mor, mavi ve turuncu, siyah ve beyaz birbirine zıt olan renklerdir.  Bu renkleri kullanarak oldukça şık ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Tabi zıt renkleri kullanırken ten renginizi göz ardı etmemelisiniz.

Kilolu veya Zayıf Gösteren Renkler

Kıyafet seçimlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de sizi olduğunuzdan zayıf ya da kilolu gösterip göstermediği.  Renk seçimlerinizde bu nedenle de çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siyah, lacivert,  kahverengi, mor, mavi gibi renkler sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterebilir. Sarı, turuncu ve kırmızı gibi sıcak renkler sizi kilolu gösterebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu