Tesettür Giyimde Renk Seçenekleri Nelerdir?

Tesettürlü bayanlar kıyafetlerini seçerken genellikle daha soft renkler tercih ederler. Hem şık hem sade görünmeyen isteyen her kadın krem rengi, bebek mavisi, tozpembe, taş rengi gibi açık renkleri tercih ederken bunlarla birlikte mavi, kırmızı, mor, siyah, lacivert, kahverengi gibi daha koyu renklerle kombin yapabilir. Hem gençler hem yetişkinler için bu renkler oldukça sık tercih edilir. Bunlarla birlikte beyaz, kırık beyaz, gri gibi tonlar da tesettür giyimin vazgeçilmez renkleri arasındadır.

Zaman zaman bazı renklerin birbirleri için yaratılmışçasına beraber kullanıldıklarını görebilirsiniz. Birbirlerine uyum sağlayan bazı renkler sürekli birlikte kombinlenebilir. Siyah tüm renklerle uyum sağlayan nadir renklerdendir. Ancak siyah renklerle oluşturulmuş kıyafet kombini genelde klasik giyim görüntüsü verir. Daha sportif görünmek isteyen insanlar için kot pantolon tüm kombinlerde yer alır. Daha açık kotlardan koyu renkli kotlara kadar geniş bir yelpaze arasından dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Koyu renkleri herhangi bir parçada kullandıysanız tekrar kullanmamalısınız. Siyah renk kombininizin bir bölümünde varsa boğucu görünmemek için diğer kısmını mutlaka açık renk seçmelisiniz. Eğer açık tenli iseniz baştan aşağıya açık renkleri de tercih etmek doğru olmaz çünkü sizi oldukça solgun gösteren bir kıyafet seçimi yapmış olursunuz. Koyu ve açık renkleri bir arada kullanarak oldukça şık görünmeyi başarabilirsiniz.

tesetturde-renk-secimi

Günlük yaşantınızda daha renkli kıyafetler seçebilirsiniz. Özellikle bahar aylarında rengârenk kıyafetler ile mevsime uygun giyinebilir içinizi açabilirsiniz. Mor, mavi, yeşil, pembe, sarı gibi renkler bahar aylarının vazgeçilmez renkleridir. Sonbaharda ise daha turuncu ve kahverengi renkler ile mevsime ayak uydurabilirsiniz.

Tesettür kıyafetlerinizi tamamlarken şallarınıza da dikkat etmelisiniz. Uygun renk, kumaş ve desen seçimi oldukça önem arz eder. Kıyafetleriniz sade ise şallarınızı desenli seçerek düz bir görünümden kurtulabilirsiniz. Ancak kıyafetleriniz çizgili, kareli veya puantiye gibi desenler ile donatılmışsa şallarınızın desensiz ve sade olmasına özen göstermelisiniz.

Kendi zevkiniz ve isteklerinizin yanında modayı da takip ederseniz, günlük hayata uygun kıyafetler kombinlemekte zorlanmazsınız. Hem modaya uygun hem zevkinize hitap edecek kıyafetler konforunuzu da sağladığında her şey mükemmel olmuş demektir.  Zevklerinizi yansıtacak en güzel parçaları ile Melike Tatar’a göz atabilir, dilediğiniz ürünü kolayca sipariş verebilirsiniz.

melike-tatar-tesettur-renk-secimi

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu