Tesettür Giyimde Kısa Abiye Kombinleme

Tesettür giyimde en fazla tercih edilen abiye kıyafetler bazen kısa olabiliyor. Böylesi durumlarda tesettür giyime en uygun kombini yapmakta zorlanan kadınlar, nasıl doğru kombin yapabileceğini bilmiyor. Şimdi sizlere tesettür abiye kıyafetinizi nasıl kombinleyeceğiniz konusunda biraz fikir verelim.

Özellikle her mevsim kullanılan abiye kıyafetler iki parça ya da tek parça abiye kıyafet olarak kullanılabiliyor. Peki, en zor seçimler arasında olan tesettür giyimde kısa abiye kombinleme nasıl yapılır?

Tesettür Abiye Kıyafet Çeşitleri

Abiye kıyafet çeşitleri kullanıma göre farklı olabiliyor. Kısa ya da uzun abiye modellerinin üzerine doğru kombin yaparak tesettür giyiminde yeni bir tarz yaratabilirsiniz. Özellikle kumaşı abiye olan saten, ipek ya da tafta kumaş elbiseleri doğru eşarp ile kombin yaparak abiye kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.

Tesettür abiye kıyafetler;

  • İşlemeli elbiseler
  • Taşlı elbiseler
  • Düz elbiseler
  • Tül elbiseler
  • Şifon elbiseler
  • Dantel elbiseler

Abiye kıyafet denildiğinde günlük kullanım dışına çıkan ve daha şık gözüken kıyafetler akıllara gelebilir. Abiye elbiselerin özellikle tercih edilen modelleri içerisinde düz ve desensiz modeller de tercih ediliyor. Kullanılan abiye eşarplarla daha şık hale getirebilir, istediğiniz abiye görüntüsünü elde edebilirsiniz.

Tesettür Abiye Kıyafetleri Kombin Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür abiye kıyafetlerinizi kullanırken öncelikle elbisenizi belirlemeniz sizi için diğer kombinleri daha kolay tamamlamanıza yardımcı olur. Abiye kıyafetinize özel eşarp ya da bone seçiminizin yanı sıra aksesuarlar arasında kullanmanız gereken bazı parçalar abiye kıyafetinizle bütünleşmelidir.

Abiye Kıyafetinizi Belirleyin

Abiye kıyafetinizi belirleyerek büyük bir aşamayı atlatmış olursunuz. Etekli takımlar, pantolonlu takımlar ya da tek parça elbiseler arasında ten renginize en uyumlu kıyafeti seçerek işe başlamalısınız. Kıyafetinizin içerisinde rahat olmanız için bedeninize uygun bir kıyafet seçmelisiniz. Vücudunuzu, ten renginizi ve size en çok yakışan renkleri iyi bilirseniz tüm sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Abiye kıyafetinizin tasarımını ve rengini belirledikten sonra diğer tamamlayıcı parçalara geçebilirsiniz.

Aksesuarlarınızı Belirleyin

Aksesuarlar arasında yer alan çanta, kemer, takı, saat ve eşarp gibi parçalardan hangilerine ihtiyaç duyduğunuzu tespit edin. Çok fazla takı ya da aksesuar kullanmadan önce elbisenizin neye ihtiyacı olduğunu belirleyin. İşlemeli abiye kıyafetleri abartılı hale getirmemek adına elbisenizin hareketli olması halinde daha sade aksesuarlar tercih etmelisiniz.

Düz renk bir elbise de ise dilediğiniz aksesuarları kullanarak şıklığınıza şıklık katabilirsiniz. Düz elbiselerde kullanacağınız bir takı seti gayet şık gözükmenizi sağlar. Abiye elbisenizin üzerine abiye eşarp ya da abiye taşlı bir bone seçebilirsiniz. Seçeceğiniz aksesuarın abiye kıyafetinizin rengine ve dokusuna yakışmasına özen göstermelisiniz.

Ayakkabınızı Seçin

Abiye kıyafetinize özel bir ayakkabı seçerken kıyafetinizin kumaşını aklında bulundurmalısınız. Yılın modası olan ayakkabı modelleri arasında, abiye elbisenizin kumaşına yakışacak bir renk bulmalısınız. Sade renklerde tercih edeceğiniz ayakkabınız elbisenize uyumlu olmalıdır.

Aynı zamanda gideceğiniz davette konforlu bir gün geçirmek adına yürüyebileceğiniz bir ayakkabı seçmelisiniz. İçerisinde rahat olmadığınız bir ayakkabı sonucunda tüm şıklığınız ortadan kaybolabilir. Abiye kıyafetiniz için seçeceğiniz ayakkabı modelini mevsimin renklerinden tercih edebilirsiniz.

Abiye Kıyafetinize Uygun Eşarp Nasıl Kombinlenir?

Abiye kıyafetinizin bütünleyici parçası olan eşarp seçerken birkaç unsura dikkat edin. Özellikle abiye kıyafet için daha ağır ve koyu makyaj seçebilirsiniz. Öncelikle yapacağınız bu makyajın elbisenize ve ten renginize uygun bir seçim olduğuna özen göstermelisiniz. Eşarp kullandığınızda içerisinde bulunan bone seçiminizi de uygun renk tonlarıyla yapmalısınız.

Günümüzde abiye kıyafetler için özenle tasarlanmış, kendiliğinden bağlı olan bone modellerini kullanabilirsiniz. İçerisinde birçok taş ya da işlemenin bulunduğu bu tercihler ile oldukça şık bir görünüme sahip olacaksınız.

Tesettür Abiye Kıyafeti Alırken Nasıl Seçim Yapılmalıdır?

Tesettür giyimde aşırı dar abiye kıyafetler tavsiye edilmiyor. Bu nedenle tesettür giyimine uyan bir tarzda birçok elbise tasarımları yer alıyor. Oldukça zarif olan bu tasarımlar arasında hâkim yakalar talep gören modeller arasındadır.

Vücut tipinize uygun olan bir abiye seçerken bedeninize uygun ve içerisinde rahat olacağınız tasarımları tercih etmelisiniz. Kilonuz var ise daha koyu renkleri tercih edebilir, bir beden büyük alarak sıkı görünümden kurtulabilirsiniz.

Abiye Etek Takımlar Nasıl Kombinlenir?

Özel bir davete giderken katılacağınız davette yakınlık derecesine göre daha sade abiye kıyafetler tercih edebilirsiniz. Etek ve üst giyim olarak tasarlanmış abiye kıyafetlerde kullanacağınız kemer, ayakkabı, çanta ve eşarp abiye kıyafetinizi kombinlemenize yardımcı olacaktır. Etek takımları seçerken aynı renk ya da farklı renklerle kombin takımları tercih edebilirsiniz. Kombin yaparken muhakkak sade kıyafete aksesuar kullanırken, hareketli parçalarda daha az aksesuar kullanmanız önemlidir.

Abiye Pantolonlu Takımlar Nasıl Kombinlenir?

Abiye olarak ceket ve pantolon takımları da tercih edebilirsiniz. Uzun ceketlerin kullanıldığı ve altında daha abiye denilen kumaşlardan üretilen modeller bulunuyor. Hem daha rahat edebileceğiniz hem de şık görüneceğiniz tasarımları istediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz.

Tesettür Giyim Kısa Abiye Nasıl Kombinlenir?

Tesettür giyimde bazı ayak bileğinin yukarısında olan abiyeler bulunuyor. Önü kısa arkası uzun abiyelerin de bu anlamda doğru kombinlenerek tesettür giyime uygun hale gelmesi mümkün olabilir. Böyle abiye kıyafetlerde kullanılan ek parçalarla abiye kıyafetinizi tamamlamanız mümkün olabiliyor.

Kısa abiye modellerin üzerine gelen ek şifon bluz ya da yelek modelleri ile istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. İç abiyenin kısa olması halinde üzerine gelen abiye ceketler ile istenilen görünüme ulaşabilirsiniz. Abiye kıyafetinize uygun şal bonelerle abiyenizi tamamlayacaksınız.

Dilediğiniz modelleri seçerek eşarbınızı uygun modeller arasında belirleyeceksiniz. Birçok parçayı abiye tesettür giyime uyarlamak artık mümkün oluyor. Bu şekilde tüm kıyafetlerinizi değerlendirebilirsiniz. Kısa abiye modelleri için aksesuar seçimlerinizi de doğru yapmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu