Tesettür Giyimde Kendi Tarzınızı Yaratmanız İçin İpuçları

Bütün kadınların kendine has bir giyim tarzı vardır. Tesettür giyimde doğru kombinlerle zarifliği ve İslami değerlere uyumlu şıklığı veya rahatlığı yakalamak mümkün. Genellikle kadınlar kıyafetlerini kombinlerken oldukça özenli davranır. Tabi öncelikle kendinize ait bir stiliniz olmalı. Bu yazımızda tesettür giyim de kendi tarzınızı yaratmak için sizlere ipuçları vereceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz 🙂

Kendinize Ait Bir Stil Oluşturun.

Bedeninizi tanıyarak seçtiğiniz kıyafetlerle kendinize ait bir stil oluşturmalısınız. Stiliniz zevklerinize göre rahat, spor, klasik, modern veya salaş olabilir. Gideceğiniz ortama, mekana göre farklı zamanlarda kombin seçenekleriniz de değişecektir. Bu nedenlerden dolayı genellikle en çok kullandığınız, kendinize yakıştırarak rahat hissettiğiniz tarzınız sizin stiliniz olacaktır.

Stil sahibi olmak çok para harcamak değildir. Cebinize uygun kıyafetler ve aksesuarlar satın alarak, vücudunuzu tanıyarak giyindiğinizde kendinize has bir stil oluşturabilirsiniz. Doğru bir stil için sezon renklerini ve modellerini de takip etmelisiniz.

Kendinize ait bir stil oluşturmakta zorlanıyorsanız sade ve minimal tarzlarda giyinmek sizi oldukça şık ve zarif gösterecektir. Klasik kesim kıyafetler, sade ayakkabı, çantalar ve tabi kombininizi tamamlayacak aksesuarlarla oldukça hoş gözükeceksiniz.

Tesettür Giyimde Kendi Tarzınızı Yaratmanız İçin İpuçları

Vücudunuzu Tanıyarak Kıyafet Seçimleri Yapın

En güzel kıyafetler vücut tipinize uygun giyinmediğinizde üzerinizde kötü bir görüntüye yol açabilir. Kendi stilinizi belirleyerek kusursuz görünmeniz için en önemli konulardan bir tanesi de vücudu tanıyarak giyinmek.  Önce vücut tipinizi belirleyip daha sonra vücut tipinize uygun kıyafetler arasından seçim yapmak tarzınızı belirlemek açısından önemli bir yer tutuyor. Her kadın farklı fiziksel özelliklere sahiptir. Bu nedenler her kıyafet her kadının üzerinde aynı duruşa neden olamayabilir.

Örneğin üst gövdesi daha küçük alt kısımları daha geniş olan ince belli kadınlar armut tipi vücuda sahiptirler.  Bu tip bir vücuda sahipseniz üst tarafta işleme detayları bulunan kıyafetleri tercih ederek dikkatleri üst tarafa çekebilirsiniz. Yakalı tesettür elbise modelleri de size çok yakışacaktır.

Omuz ve basenlerin orantılı olduğu kum saati vücut tipine sahipseniz balık kesim tesettür elbiseler, kalem etekler, beli kemerli modeller sizi çok zarif gösterebilir. Üst gövdeniz alt gövdenize göre daha dolgunsa oval vücut tipine sahipsiniz demektir. Vücudu saran kumaşları değil dökümlü kumaşları tercih etmelisiniz. Anvelop ve A kesim tesettür elbise modellerinin size çok yakışacağını düşünüyoruz.

Gideceğiniz Mekana Göre Kıyafet Seçimi Yapın.

Birçok farklı tesettür kıyafet modelleri arasından hem stilinizi yansıtacak hem de ortama uygun kıyafet seçimleri yapmalısınız. Kendi tarzınızı yansıtırken yerine göre ne abartılı ne de fazla rahat olmalısınız.

Rahatınıza düşkünseniz ve salaş bir tarzınız varsa günlük hayatınızda daha rahat edeceğiniz spor kombinler oluşturabilirsiniz. Ancak özel bir davete gidiyorsanız ne abartılı ne de fazla salaş görünmelisiniz. Stilinize göre şıklığınızı yansıtacak tesettür elbise veya tunik modellerini kullanarak kombinler oluşturabilirsiniz. Gidilecek ortamı göz önünde bulundururken kendi tarzınızı göz ardı etmeyin ve kıyafetiniz, aksesuarlarınız şalınız veya eşarbınız bir bütün içinde görünmenizi sağlasın.

Tesettür Giyimde Kendi Tarzınızı Yaratmanız İçin İpuçları

Giyim tarzınızla Uygun Aksesuar Seçimleri Yapın

Kıyafetlerimizin tamamlayıcısı olan aksesuarlar kadınların vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Birçok farklı aksesuar arasında zaman zaman seçim yapmakta zorlanabiliyoruz. Görünüşünüzü ve kombininizi tamamlayacak  aksesuarların kullanılması oldukça önemli bir konu.

Seçilen aksesuarlar kıyafetinizle abartılı veya uyumsuz durmamalı. Stilinize uygun aksesuar seçimleri yapmalısınız. Kombininizde dengeyi sağlamalısınız.  Kıyafetlerinizin renklerini ve tarzını göz önünde bulundurarak sizi tamamlayacak aksesuarları bulmalısınız. Bunlarla birlikte yine bedeninizi tanıyarak kamufle etmek istediğiniz veya göz önüne çıkarmak istediğiniz bölgeleriniz varsa onları da göz önünde bulundurarak aksesuarlarınızı kullanmalısınız.

Eşarp ve Şallarınızı Dikkatli Seçin.

Seçtiğiniz kıyafetlere göre ten renginizi de göz önünde bulundurarak eşarp veya şal seçimi yapmalısınız. Doğru eşarp ya da şal seçimiyle kusursuz ve zarif bir görünüm elde etmek mümkün. Kombin yaparken kıyafet, şal ya da eşarp ve aksesuarlar bir bütün olarak düşünülmeli.

Kombin oluşturmaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken eşarp ya da şal ve elbise uyumu. Renklerine de dikkat etmeniz gerekirken önceliği kıyafet tarzına vermelisiniz. Karar verdiğiniz kıyafetlerin tarzına uygun eşarp veya şal kullanmanız gerekir. Örneğin tek renk bir trençkot kullanacaksanız kombininizi geometrik şekilli bir eşarpla tamamlayabilirsiniz. Özel bir günde sade ve şık bir elbise giymeye karar verdiyseniz renklerine uygun şifon bir şal tercih edebilirsiniz.

Doğru renk tercihi ile oldukça şık bir görünüme imza atabilirsiniz. Renk seçimi yaparken kombininizde dengeyi sağlamalısınız. Örneğin canlı renklerden oluşan bir kıyafet seçimi yaptıysanız eşarp veya şalınızı sade tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Sade düz bir kıyafet tercih ettiyseniz daha renkli ve desenli bir şal veya eşarp kullanabilirsiniz.

Diğer tarz önerileri ve güncel tesettür modası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu