Tesettür Giyimde İşinize Yarayacak Basit İpuçları

Tesettür giyimde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan bir tanesi tek düze görünmemektir. Üst ve alt giyiminizin uyumunun yanı sıra tercih ettiğiniz şal veya eşarp çok önemlidir. Kıyafetlerinize uyum sağlarken hem göz yormayacak hem de aynı renkle boğmayacak başörtüler kullanmalısınız. Aksesuarlar da bir o kadar mühimdir. Takacağınız saat, yüzük, kolye ve bileklikler abartılı olup şıklığınızı bozmamalıdır. Aynı zamanda sade kıyafetlerde tamamlayıcı olarak yine bu aksesuarları kullanabilirsiniz.

Kışın atkılarınız ve eldivenleriniz de kıyafetlerinize uygun olmalıdır. Klasik giyim tercih ettiyseniz atkınızın veya eldiveninizin çok spor ve renkli modeller olmaması gerekir. Klasik giyimi bozacak şekilde aksesuar kullanımı görselliğinize zarar verecektir.

Kıyafet seçiminizi yaparken rahatlığı da elden bırakmamak gerekir. Gün içinde sizi huzursuz hissettirmeyecek, kendinizi rahat ve konforlu hissettiğiniz kıyafetler tercih etmeye önem göstermelisiniz.

Tesettür giyimde genelde gömlek, tunik, sweat, bluz gibi üst giyim kıyafetleri daha bol ve uzun seçilmektedir. Seçim yapacağınız üst giyim kıyafetiniz tesettür giyime uygun olmasının yanında vücut yapınıza da uyumlu olmalıdır. Kıyafetinizin boyunuzu olduğundan kısa veya kilonuzu olduğundan fazla göstermemesi gerekir. Bunun için vücut yapınızı iyi tanıyıp, kendinize uygun kıyafetler seçmelisiniz. Tüm detaylarıyla zevkinize hitap edecek çeşit çeşit modeller Melike Tatar’da!

Tesettür giyimde şal veya eşarplar görsel anlamla birlikte sizi rahatsız etmeyen kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Yüzünüze değen kısmının cildinize alerji ve ya sivilce gibi yan etkileri olmamalıdır. Cildinizle uyumlu, yumuşak dokusu olan başörtüleri tercih ederek hem şık görünebilir hem de sağlığınızı kaybetmezsiniz. Şalların desenlerine ve kumaşlarına âşık olacağınız Melike Tatar ürünlerini burayı tıklayarak görebilirsiniz.

Tesettür giyimde yaz aylarında kıyafet seçmekte zorlanabilirsiniz. Ama aslında yaz ayları tesettür kıyafetleri için biçilmiş bir kaftandır. Daha bol giyim olan tesettür giyim sayesine vücudunuz daha kolay hava alarak, kıyafetler bedeninizi boğmayacak daha rahat bir yaz mevsimi geçirmenizi sağlayacaktır. Daha çok pamuklu ürünler tercih ederek de terleme oranınızı düşürebilirsiniz. Özellikle cildi güneşe karşı hassas olanlar da uzun kollu üst giyim kıyafetlerle yaz mevsiminden tahriş olmayan ciltlerle çıkabilirler. Mühim olan uygun kumaşlarla ince ve açık renk modeller tercih ederek yazın sıcaklığından korunmanızdır. Modaya ayak uydurarak da dilediğiniz gibi kombinler yapabilir, şık görünebilirsiniz.

kombin-onerileri-meliketatarmelike-tatar-giyim-onerileritavsiye-ve-oneriler

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu