Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi

Tesettür giyimde alt ve üst giyim sıklıkla kullanılıyor. Aldığınız parçaları daha sonra farklı eşarp ve parçalarla kullanarak değişik kombinler yapabilir, bütçenizden tasarruf sağlayabilirsiniz. Giyimin farklı bir alanı olan tesettür giyim alanında uzmanlaşmış firmalar tarafından üretilen ürünlerde sizin yerinize her şey düşünülmüş.

En kaliteli kumaşlardan, zevkli ve işinde uzman tasarımcılardan ortaya çıkan modeller ile oldukça rahat bir gün geçireceksiniz. Tüm kıyafetlerde rahatlık ve konforu benimseyen tasarımlarda, birbirinden farklı eşarp kullanabiliyorsunuz. Peki, doğru tesettür giyimde eşarp seçimi nasıl olur.

Tesettür Giyimde Eşarp Kullanacağınız Alt ve Üst Giyim Modelleri

Tesettür giyimde iki parçadan oluşan alt ve üst giyim modellerini kombinlerken eşarbınızı unutmayın. Eşarbınızı pantolon ya da etekle uyumlu olarak kullanabileceğiniz gibi üst giyime uygun olarak da kullanabilirsiniz. Aklınızda olması gereken eşarbın koyu tonlarda olması halinde üst giyimi daha açık tonlarda kullanarak alt giyime eşarp renginde geçiş sağlamanızdır. Bu şekilde koyu tonları tek bir noktada toplamamış olursunuz.

Alt ve üst giyim modelleri;

  • Gömlekler
  • Sweat modeller
  • Tunikler
  • Etekler
  • Pantolonlar

Her kumaştan bulacağınız alt ve üst giyim kombin yapmak için en ideal parçalardır. Elbiseler tek parça olduğu için tek bir eşarpla kullanmanız mümkün olurken, alt ve üst giyimde birden farklı parçalarda değişiklik yapabilir, daha fazla kombin oluşturabilirsiniz.

Gömleklerde Eşarp Kullanımı

Tesettür giyimde tercih edilen şık gömlekler spor ya da klasik modeller olabiliyor. Gömlek ara parçalar arasında en fazla kullanılan ürünlerdir. Pantolonla ya da etekle kullanıldığında oldukça estetiktir. Gömlek tasarımlarında dar kesim ya da geniş kesimler kullanılıyor. Her renk ve desen gömlekleri dilediğiniz alt giyimle kullanabilirsiniz. Eşarplarınızı gömleğinizin rengine ya da desenine göre seçerek, üzerinize kullanacağınız yelekle bütünlük oluşturabilirsiniz.

Sweat üzerinde Eşarp Kullanımı

Sweat, üst giyim olarak spor bir kullanım sunuyor. Günlük kullanımda dostlarınızla kahve içerken, işinize giderken ya da yakınlarınızı ziyaret ederken oldukça rahat bir seçim yapabilirsiniz. Sweat üzerine kullanılan eşarp ve şal modelleri tarzınıza uyumlu olacaktır. Altına kullanacağınız pantolon modelleri arasında kumaş, deri, jean ya da keten türü modeller yer alabiliyor. Pantolon seçimlerinizi yaparken eşarp rengine uyumu dikkate almalısınız.

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi

Tuniklerde Eşarp Kullanımı

Tuniklerin daha uzun olması boyunuzu uzun gösteren sihirli detaylar arasındadır. Tuniklerin tercih edilmesinin başlıca nedeni rahatlığıdır. İçerisinde kendinizi konforlu hissedecek ve dilediğiniz parçalarla birleştireceksiniz. Bu parçalardan en önemlisi eşarbınızın tunik ile uyumudur.

Eşarp seçiminizde tunik detaylarını gözden geçirin. Bazı tunikler kapüşonlu bazı tunikler ise bebe yaka olarak tasarlanmıştır. İki renkten tasarlanan ve kolları farklı renkte olan tuniklere uyumlu eşarbı kol rengine uygun olarak seçebilirsiniz. Tuniklerin desenleri içerisinde en az kullanılan rengi de eşarp rengi olarak seçebilirsiniz.

Eteklerde Eşarp Kullanımı

Etek üzerine bluz ya da gömlek giyindiğinizde tek eksiğiniz eşarp olacaktır. Alt ve üst giyimin üzerine kullanacağınız çanta, ayakkabı, trençkot gibi parçalar da eşarp ve içinizdeki kıyafetle bir bütün olmalıdır. Bu anlamda ton sür ton tercih ediliyor. Eşarbınızın tonlarında tüm kıyafetinizi kombinleyebilir ya da hazır kombinlerden yararlanabilirsiniz. Ton sür ton geçişlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi değilseniz cildinizi kontrol etmelisiniz.

Pantolonlarda Eşarp Kullanımı

Şal ya da eşarp kullanımında pantolona olan renk uyumu kullanılan tercihlerdendir. Bunun nedeni eşarp sonrası farklı renkte üst kullanılması ve pantolonun eşarp rengine yakınlığının vurgulanmasıdır. İster aynı renkte kullanabilir ister açık tonlarını tercih edebilirsiniz. Önemli olan size yakışanı bulmanızdır. Pantolonun hangi kumaşta ve tarza olduğunu da dikkate almalısınız. Spor olarak kullanılan bir jean üzerine pamuklu ya da yünlü eşarpları tercih etmelisiniz. Parlak saten ya da ipek kumaş eşarplar yerine mat renkleri kullanmalısınız.

Tesettür Giyimde Soğuk Alt Tonuna Hangi Eşarbı Seçmeliyim?

Teninizde pembe renkler gözlemliyorsanız soğuk alt tonunda olduğunuzu anlayabilirsiniz. O halde en uyumlu renkler arasında yeşil, açık mavi gibi renkleri kullanabilirsiniz. Pudra pembe kullanarak pigmentlerinize uygun bir kullanım yapabilirsiniz.

Giyim tarzınız başkasına yakışabilir ancak sizde istediğiniz gibi durmayabilir. Bu durumda kendi renginizin tespiti için hangi alt tona sahip olduğunuzu keşfetmelisiniz. Soğuk alt tonuna yakışan saç renkleri, makyaj tonları konusunda bilgi alabilir bunu eşarp renginize uyarlayabilirsiniz.

Tesettür Giyimde Sıcak Alt Tonuna Hangi Eşarbı Seçmeliyim?

Tesettür kıyafetlerinizde şeftali, mercan, somon ve yeşil tonlarını kullanmaya hazır olun. Yılın modasında yer alan zümrüt yeşili de bu yıl eşarplarda kullanılacak. Sıcak alt tonunda olan ve sarı bir ten rengine sahip olan kişiler için bu eşarp renkleri biçilmiş kaftan olacak. Doğru renklerle bütünleşerek artık sorun yaşamayacak, çevrenizden çok şık olduğunuzu duymaktan bıkacaksınız. Tüm gardırobunuzda yanlış kullandığınız renklere veda etme zamanı geldi.

Birkaç parça alt ve üst tesettür kıyafet satın alarak, en uyumlu eşarpları kullanabilirsiniz. Bütçenizi sarsmadan daha fazla kombinle dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Bazı parçaların sıklıkla kullanabilmesi için aynı kıyafeti giydiğinizin anlaşılmaması gerekir. Burada pantolon ya da etek ana parçalar olarak kullanılabilir, değişikliği üst giyim ve eşarpta yaparak farklılık katabilirsiniz.

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi

Tesettür Giyimde Yanlış Eşarp Kullandığınızı Anlamanın Yolları Nelerdir?

Yanlış bir eşarp seçimi yaptığınızda biraz garip göründüğünüzü söyleyenler olabilir. Özellikle hasta mısın gibi soruları duyduğunuzda kendinize nasıl bir kötülük yaptığınızı anlamalısınız. Uyumsuz ve soluk renkler nedeniyle renginizin soluk görünmesi hasta olduğunuzu gösterebilir. Canlı renklerle kendinizi daha enerjik gösterebilirsiniz.

Yanlış kullanılan eşarp nedeniyle aşırı abartı ya da rüküş görünmeniz de kaçınılmaz olur. Daha az beğeni aldığınız günleri gözlemleyerek nerede hata yaptığınızı anlayabilirsiniz. Özellikle herkesin gözüne şık geldiğiniz bazı zamanlar olur, o renklerle devam etmenizi tavsiye ederiz.

Yeni sezonun en şık eşarp modellerini inceleyin, fırsatı kaçırmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu