Tesettür Giyimde En Çok Tercih Edilen Renkler

Tesettür giyim sektörü özellikle son birkaç yılda ön plana çıkmıştır. Ön plana çıkmasıyla beraber moda anlayışını değiştiren tesettür giyimde en çok tercih edilen renkler genellikle sezondan sezona ve giyen kişinin kişisel tercihlerine göre değişmektedir. Fakat bazı renklerin birbiri ile uyumu hiç değişmez. Tesettür giyiminde en çok dikkat edilmesi gereken şey de renklerin uyumu olacaktır. Genellikle birkaç parça halinde giyinildiği için uyumsuz renkler kötü görünecektir. Tesettür giyimde en çok tercih edilen renkler birkaç başlık altında toplanabilir.

Krem Rengi Ve Tonları İle Ton Sür Ton Yapabilirsiniz

Ton sür ton bir ana renk ve tonlarının kombininizde hâkimiyet kurması anlamına geliyor. Tesettür giyimde ton sür ton yapmak ortaya oldukça şık bir görüntü çıkarıyor. Ton sür tonu özellikle açık tondaki renklerle yapmak ferahlık sağlıyor. Krem bir trençkot, krem bir gömlek ve tunik ile kolay şıklığı yakalayabilirsiniz. Özellikle krem renkli bir trençkot tesettürlü her kadının dolabında olması gereken kurtarıcı bir parçadır.

Mavi ve Beyazın Uyumundan Faydalanın

Bahar aylarının etkisi ve yazın gelmesi ile beraber hepimiz açık renklere yöneldik. Baharı karşılamanın en güzel kolu mavi kotlardır. Kot kumaşının modası hiçbir zaman geçmez ve hatları az belli etmesi sebebiyle tesettürde çok tercih edilir. Kot pantolonunuzu beyaz bir gömlek ile kombinleyebilir, kırmızı detaylı bir eşarp ile tamamlayabilirsiniz. Uyumlu ve rahat yapılabilen bir kombin olacaktır.

Tesettür Giyimde En Çok Tercih Edilen Renkler

Turuncu Rengi İle Her Mevsiminizi Canlandırın

Turuncunun her mevsim giyilebilmesi ve enerjisinin çok yüksek olması kendisini oldukça çekici bir renk haline getiriyor. Turuncu yaz aylarında krem tonları ile sonbahar aylarında kahverengi tonları ile ilkbahar aylarında lacivert tonları ile, kışın ise siyah tonları ile kombinlenerek giyildiğinde tesettür giyimde çok tercih edilen bir renk.

Pembe İle Hayat Enerjisi Saçan Tesettür Kombinleri

Pembe demek bahar demektir, hayat enerjisi demektir. Tesettür giyimde en çok kullanılan ve tesettür giyime en çok yakışan renklerden biridir pembe. Özellikle tozpembe pantolonlar, şallar bahar ve yaz tesettür kombinlerine bambaşka bir hava katar. Tozpembe pantolonlar beyaz ve tozpembe tuniklerle şık duracaktır.

Yeşilin Her Tonu İle Yönünü Doğaya Çeviren Tesettür Kombinleri

Yeşilin her tonunda ayrı bir dünya, doğayı hatırlatan bir yön vardır. Haki yeşili başta olmak üzere yeşilim tüm tonları tesettür giyimde en çok tercih edilen renklerdendir. Yeşil tonlarındaki tesettür takımları her mevsim giymeye uygundur. Yeşil trençkotlar da yükselen moda parçalardan birisidir.

Tesettür giyimde klasik değil spor tarz sevenler asker desenini tercih edebilirler. Yeşilin birkaç tonunu içinde barındıran desen ilgi çekecek ve farkınızı ortaya koyacaktır.

Tesettür Giyimde En Çok Tercih Edilen Renkler

Masumiyetin Rengi Beyazı Dolabınızdan Eksik Etmeyin

Masumiyetin rengi beyaz tesettür giyimde en çok karşılaştığımız bir diğer renktir. En kurtarıcı renk olan beyaz renkli parçalar her tesettürlü kadının dolabında başköşede yer almalıdır. Mutlaka sahip olmanız gereken beyaz parçalar arasında; beyaz bir tunik ya da gömlek, beyaz şal, beyaz pantolon, beyaz ayakkabılar ve beyaz bir ceket bulunur.

Mor Rengi İle Bereketi Hayatınıza Çekin

Mor bereketin ve zenginliğin rengidir. Aynı zamanda tesettürde en çok kullanılan renklerden biri olan mor genellikle kombini patlatan renk görevini görür. Mor renkli şallar tesettür modasında karşımıza çok çıkar. Mor renginin etki alanı yalnızca şallarla sınırlı değildir. Mor aksesuarlar da oldukça revaçta parçalardır.

Mor rengi tesettür abiye modellerinde de öne çıkar. Gösterişli bir renk olduğu için tercihi mor abiyelerden yana kullanmak doğru bir seçim olabilir.

Sarı Rengi İle Etrafa Enerji Saçın

Sarı deniz, kum güneştir. Sarı rengi herkese yazı hatırlatır. Oldukça iddialı bir renk olan sarı tesettür giyimde de öne çıkar. Limon sarısı tunikler, ceketler giyeni öne çıkarır ve iddiasını ortaya koyar. Siz de giydiğinizde mutlu hissetmek için sarı renkli bir parçaya dolabınızda yer açmalısınız.

Siyah Rengi İle Rahatlığa Kavuşun

Siyah her giyim türü gibi tesettür giyimin de çok kullanılan rengidir. Siyah rahat kullanılan bir renk olduğu için günlük, giy çık şeklinde kenarda tutulan kombinlerde çok işe yarar. Aynı zamanda siyah fazla kiloları örttüğü için her mevsim kullanılan kurtarıcı bir renktir. Siyah şal da en rahat kombinlenen renk olduğu için her tesettürlü kadının dolabında birkaç tane bulunan bir şaldır.

Siyah asil duruşu ile yalnızca günlük kombinlerde değil özel gün kıyafetlerinde de en çok karşılaştığımız renktir. Tesettür abiyeleri incelendiği takdirde en çok kullanılan rengin siyah olduğu rahatlıkla görülebilir.

Tesettür Kombinlerinde En Çok Kullanılan Diğer Renk Uyumları

Tesettür giyiminde en çok tercih edilen renk dediğimizde onlarca renk sayılabilir. Zevke göre değişen renkler modaya göre de şekillenebilir. Fakat tesettür giyimde renkten çok renklerin uyumu önemlidir.

Kombin yapabileceğiniz bazı renkler;

  • Lacivert, kırmızı, beyaz
  • Eflatun, pembe, lacivert
  • Turuncu, krem, kahverengi
  • Mavi, kahverengi
  • Yeşil, krem
  • Sarı, krem, yeşil
  • Siyah, beyaz
  • Pembe, mavi
  • Mavi, lacivert
  • Bordo, siyah
  • Gri, siyah, kırmızı

Şeklinde listelenip bu liste kişinin zevkine göre uzayabilir. Her zaman renk üzerinde de konuşmamak gerekir. Tesettür giyim yalnızca renklerden ibaret değildir, desenler de vardır. Çiçekler, leoparlar, zebralar tesettür giyime kolaylıkla uyum sağlayabilir. Çiçekli desenli bir pantolon ile pantolondaki renklerden birini içeren tek renk bir tunik müthiş bir kombin olacaktır. Aynı zamanda leopar desenli şallar da sade kombinleri patlatmak için iyi bir seçenektir.

Her kıyafette olduğu gibi tesettür sektöründe de kıyafet kadar giyenin kıyafeti güzel taşıyabilmesi de önemlidir. Bu nedenle ne renk kıyafet giyerseniz giyin sizde güzel duracağından emin olun ve kıyafetinizi bu bilinç ile öz güven ile taşıyın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu