Tesettür Gardırobunun Olmazsa Olmazları

Tesettür giyim modası son zamanlarda oldukça değişiyor ve gelişiyor. Birbirinden rahat, şık ve zarif modeller üretilmeye ve tercih edilmeye devam ediliyor. Tesettür giyimi tercih eden kadınların çok fazla kullandığı tesettür kıyafet modelleri var. Tercih edilen tesettür kıyafet modellerinin kullanımı mevsimlere ve mevsim geçişlerine göre değişebilmekte ve yenilenmektedir. Mutlaka her kadının dolabında tarzını ve konforunu yansıtarak kullandığı, şıklığını yansıttığı parçalar bulunmaktadır. Bu yazımızda tesettür giyim tutkunu kadınların tarzlarını yansıtarak vazgeçemediği parçalardan bahsedeceğiz.

  • İkili Takımlar

Kurtarıcı parçalar olarak da bilinen ikili takımlar uzun zamandır kadınların severek kullandığı parçaların başında yerini alıyor. Zaman kısıtlılığı yaşadığınızda, beklenmedik durumlarda hemen giyerek dışarıya çıkabileceğiniz parçalar.  Birbiriyle oldukça uyumlu olan ikili takımlar, kombinler ortaya çıkarma açısından hızlı ve en kolay yol olabilir. Günlük hayatta rahatça kullanabileceğiniz spor ve rahat ikili takımları tercih edebilirsiniz. İş hayatınızda ve özel günlerde de kullanabileceğiniz kadife veya şifon ikili takım modelleriyle oldukça şık ve zarif görünebilirsiniz.  Dolabınızda mutlaka en az bir tane ikili takım bulundurun.

Tesettür Gardırobunun Olmazsa Olmazları

  • Tunikler

Son zamanlarda tesettür giyimin vazgeçilmezleri arasında yerini alan tunikler hem pantolon hem de eteklerle kolayca kombinlenebilir. Mevsimlere göre değişerek ince ve kalın kumaşlara sahip tunik modelleri kadınların kurtarıcı parçalarından. Pantolonla yapılan kombinlerle vücut hatlarının kapanması da tuniklerin çok tercih edilmesinin nedenlerinden. Uzun gömlekler veya uzun sweatshirtler formunda tasarlanmış birçok farklı alternatifleri bulunan tunikleri hem günlük hayatta hem iş hayatında hem de özel günlerinizde kullanarak şık ve zarif bir görünüme sahip olabilirsiniz. Mutlaka birkaç model tunik edinerek gardırobunuzun en güzel köşelerine yerleştirin.

  • Pardösü ve Trençkotlar

Tesettür giyimin vazgeçilmezleri arasında yerini alan pardösü ve trençkotlar rahat kullanımı ve vücut hatlarını kapatmasıyla çok fazla tercih ediliyor. Tesettür giyimde dış giyim kıyafetleri arasında kadınların en çok tercih ettiği modellerden olan pardösüler de kesinlikle kurtarıcı parçalarınızdan. Mevsim geçişlerinde de çok fazla kullanılan pardösü ve trençkotlarla hem rahatlığınızdan ödün vermeyip hem de şıklığı yakalayabilirsiniz. Soğuk aylarda kaşe, kap gibi modeller kullanılırken sıcak havalarda ise krep ve keten gibi ince kumaştan yapılmış modeller tercih ediliyor.

  • Feraceler

Tesettür dış giyim parçalarından olan feraceler yere kadar uzanmalarıyla ve vücut hatlarını kapatmalarıyla çok fazla tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Mevsim ve mevsim geçişlerine göre farklı renk ve kumaşlardan üretilen feracelerin rengarenk ve desenli modelleri de bulunmaktadır. Tek renk olan modeller tesettür giyim tercih eden kadınlar arasında daha fazla rağbet görmektedir. Yazın sıcak havalarda serin tutan uçuş uçuş bol kesimli modeller tercih edilirken kışın ise daha kalın kumaşlardan üretilmiş olan modeller kullanılmaktadır. Oldukça pratik kullanımı olan feracelerle şık görünümü yakalayabilirsiniz.

 

 

  • Elbiseler

Tesettür giyimde en çok tercih edilen parçalardan bir tanesi de elbiseler. Giyip çıkabileceğiniz rahat ve spor tesettür elbise modelleri bulunduğu gibi özel günlerinizde ve iş hayatınızda da zarifliğinizi gözler önüne serebileceğiniz birçok tesettür elbise modelleri bulunmaktadır. Dolabınızda mutlaka en az bir tane siyah elbise bulundurun. Bu elbiseyi hem günlük hayatınızda rahatça kullanabilir hem de aksesuarlarınızla tamamlayarak özel günlerinizde ışıldayabilirsiniz. Tesettür abiye elbise modelleri için de dolabınızda yer açın. Düğün, nişan ve mezuniyet gibi özel günlerinizde tesettür abiye elbise modelleriyle çok şık ve zarif görüneceksiniz.

  • Jeanler

Mutlaka dolabınızda bulunması gereken jeanler sizin kurtarıcınız olacak. Özellikle günlük hayatınızda kullanacağınız Jeanların dar, salaş ve rahat birçok farklı modelleri bulunmakta. Rahat ve salaş Jeanlarınızı tunik veya gömleklerle kombinleyerek kullanabilirsiniz. Jean seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi tesettür çizginizden çıkmamanız olmalıdır. Çok dar ve vücut hatlarınızı öne çıkaran Jeanları değil salaş ve bol olanları tercih etmelisiniz.

Tesettür Gardırobunun Olmazsa Olmazları

  • Şal veya Eşarplar

Günümüzde birçok farklı renk ve modelleriyle tesettür giyimde önemini koruyan şal ve eşarplar tesettürlü kadınların vazgeçilmez parçaları. Mevsim değişikliklerine ve kombinlerinize uygun şifon, ipek, pamuk gibi farklı kumaşlardan üretilen başörtülerine gardırobunuzda yer açmalısınız. Hem kullanışlı olmaları hem de estetik görünümleriyle kombininizin en önemli parçalarından olan şal ve eşarplarınız oldukça şık veya rahat bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir. Çoğu kombininize hatta tüm kombinlerinize uyum sağlayacak olan siyah bir şal veya eşarbı kesinlikle dolabınızda bulundurmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu