Tesettür Elbise Seçiminde Şıklığı Yakalamanın Yolları

Günlük ya da özel günler için elbise seçimlerinde her zaman şıklık yakalanmaya çalışılır. Tesettür giyiminde şıklığı yakalamak isteyenler, sadelikten yana tercihlerini kullanırlar. Tesettür elbise seçiminde şıklığı yakalamanın yolları nelerdir diye araştırma yapanlar, vücut tiplerine göre seçim yapmaya özen göstermelidir. Elbise seçiminde şıklığın yakalanabilmesi için tüm detaylara dikkat edilmelidir. Küçük detaylar daha fazla dikkat çekici olabiliyor. Bu özellik, tüm dikkatlerin farklı noktaya odaklanılmasını sağlayabilir. Şıklığı yakalayabilmek için küçük detaylar kadar renklerinde büyük öneme sahip olduğu bilinmelidir.

Günlük Giyim İçin Tesettür Seçimi

Tesettür giyiminde şıklığın yakalanabilmesi için seçilen elbisenin, tesettür kriterlerine uygun olması gerekir. Günlük giyim için tesettür seçimi yapanlar, çok dar olmayan ve modelin yaşa uygun olmasına dikkat edilmelidir. Tesettür kıyafetlerde kumaşın ince olmamasına dikkat edilmelidir.

Seçilen elbiselerin dar olmamasına dikkat edilirken, çok bol olmaması göz önünde bulundurulmalıdır. Günlük giyim için tesettür kıyafet seçimlerinde, bazı parçalar, tamamlayıcı olacaktır. Çok bol tesettür kıyafetler, negatif bir görüntü oluşturacak ve sizi şıklıktan uzaklaştıracaktır. Tesettür elbiseler, günlük ya da davetler için seçilecek olsun, vücut tipine uygun seçilmeye özen gösterilmelidir.

Uzun Boylu Kadınların Tesettür Seçimi

Tüm elbise modelleri arasından seçimler yapılırken, bayanlar, vücut tiplerini tanıdıklarında, doğru modeli seçebilecektir. Doğru seçilmiş olan tesettür modelleri şıklığı yakalamayı kolaylaştırır. Uzun boylu olan kadınlar, elbise seçiminde daha şanslı olur ve kendilerini özgür hisseder. Tesettür elbise seçiminde şıklığın oluşturulabilmesi için uzun boylu olanlar, topuklu ayakkabı modellerinden uzak durmalıdır. Uzun boylu kadınlar, tesettür elbise giydiklerinde, uzun değil kısa şal kullanmalıdır. Şıklığı tamamlayabilmek için eşarp örtmeyi tercih edenler, düz hatlı modelleri seçmeye çalışmalıdır.

Kısa Boylu Kadınların Tesettür Seçimi

Tesettür giyimini tercih edenler, yaş gruplarına ve boylarına göre model seçenekleri arasından seçim yapmaya çalışmalıdır. Kısa boylu kadınlar, tesettür seçiminde, kendilerini uzun gösterecek modellere öncelik vermelidir. Boyun olduğundan uzun gösterilebilmesi için topuklu ayakkabılarla birlikte giyilmelidir. Bol kesim tesettür elbise modelleri, boyun olduğundan daha kısa görünmesine neden olabilecektir. Kısa boylu kadınlar, tesettür elbise seçimi ile şıklığı yakalamaya çalışırken, bol kesim elbiselerden uzak durmalıdır. Bol olmayan tasarımlar tercih edilmelidir. Bol modeller, daha kısa, daha kilolu görünüme neden olabilecektir.

Vücut Tipine Uygun Elbise Seçimi

Her kadın farklı vücut tipine sahiptir. Her kadın kendi vücut tipine uygun elbise modeli seçimi yaptığında, şıklığı daha kolay yakalayabilecektir. Vücut tipine uygun elbise seçimi yapılırken, vücudun tanınması ve hangi vücut tipinde olduğu bilinmelidir. Kadın vücut tipleri şunlardır.

  • Armut vücut tipi,
  • Elma vücut tipi,
  • Kum saati vücut tipi,
  • Oval vücut tipi,
  • Dikdörtgen vücut tipi,

Tesettür elbise modelleri, kadınlara geniş alternatifler sunmaktadır. Vücut tipini bilinler her zaman daha kolay seçim yapabilecektir. Vücut kıvrımları az olan bayanlar, tesettür elbise seçimlerinde daha şanslıdır. Vücudun istenmeyen bölümlerinin gizlenebilmesi için elbise üzerinde yer alan detayların iyi belirlenmesi gerekir. Elma vücut tipine sahip olan kadınlar, şıklık için parçalı kombinlere öncelik vermelidir.

Tesettür Elbise Seçiminde Şıklığı Yakalamanın Yolları

Tesettür Seçiminde Neye Dikkat Edilmelidir?

Tesettür seçiminde neye dikkat etmesi gerektiğini bilenler, kendilerini daha iyi gösterecek elbiseleri seçebilecektir. Tesettür modasında da sürekli yeni tarzlar hazırlanmakta ve piyasaya sürülmektedir. Şıklığı yakalayabilmek için tesettür seçiminde, moda değil, tarza uygun olan modeller seçilmeye çalışılmalıdır. Kişi kendi tarzına uygun modelleri tercih ettiğinde, elbise içerisinde kendisini daha iyi hissedecektir. Kendisini daha iyi hisseden kişi dışarıya pozitif enerji verir. Tarzınıza uygun seçimler yapmak, seçtiğiniz elbisenin sizi en iyi şekilde yansıtmasını sağlayacaktır.

Sade Görüntü Oluşturmak

Çoğu zaman sadelik, kendini yansıtma ve daha şık görünmede daha önemlidir. Sade modelleri tercih edenler, dikkat çeken detaylardan ve renklerden uzak durmalıdır. Tesettür elbise seçiminde, şıklık sadelik ile yakalanabilecektir. Tercihini sadelikten yana kullananlar, büzgüler, fırfırlar, gözü yoran desenler gibi fazla detaylar içermeyen modelleri seçer. Her kadın, kendi tarzına ve vücut tipine göre detaylı ya da sade tasarım seçeneklerini kullanabilir. Sadelik çoğu zaman şıklığın daha kolay oluşturulmasını sağlar.

Kombin Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür elbise seçimlerinde, şıklık yapılacak olan kombinlerle sağlanır. Kombin oluşturulurken, nelere dikkat edilir? Öncelikle tesettür elbiselerde, renk uyumu kombin oluşturmada öne çıkar. Kombin oluştururken, tesettür elbise ile birlikte kullanılacak şal ya da eşarp seçiminin tamamlayıcı olduğu bilinmelidir. Elbise ile birlikte kullanılacak takı çeşitleri, kombine yardımcı olur. Diğer önemli konu ise ayakkabı seçimidir. Kadınlar, boy yapılarına göre uygun ayakkabı seçimi yaptıklarında, daha şık görünüm yakalayabilecektir. Kombin oluştururken, zarif takıların kullanılması ve küçük detaylara yer verilmesi şıklık oluşturmada yardımcı olur.

Tesettüre Göre Ayakkabı Seçimi

Tesettür elbise seçiminde, ayakkabı seçimi şıklığı yakalamada en büyük yardımcılardan birisidir. Kıyafet altına giyilecek ayakkabı daha klasik ya da daha spor görüntü oluşturabilirsiniz. Uzun boylu bayanlar, topuklu ayakkabılar yerine daha ince tabanlı ayakkabıları tercih edebilir. Kısa boyu olanlar ise yüksek topuklu ayakkabıları tercih ederek, daha uzun görüntü oluşturabilir. Tesettürde şıklığın yakalanabilmesi için ayakkabı seçiminin, tercih edilen tarza uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabı üzerinde yer alan detaylar, beraber giydiğiniz kıyafetle şıklığı yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Şıklığı Yakalamada Renklerin Önemi

Tesettür elbise seçimlerinde, renkler tarza uygun seçimlerin yapılabilmesi ve şıklığın yakalanabilmesi konusunda büyük öneme sahiptir. Tesettür modelleri için belirlenen asil renkler, sade ve şıklığa ulaşmayı sağlayacaktır. Sade tasarıma sahip tesettür elbise seçimi yapılırken, elbise ve tamamlayıcı parçaların renk uyumlarına dikkat edilmelidir. Renk tercihleri, yaş gruplarına göre değişmektedir. Gençler daha canlı renkleri tercih ederek, en iyi şıklığı yakalamaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu