Melike Tatar Yaz Ayı Stil Rehberi

Yaz ayının gelmesi kadınların yaza uygun ürünler tercih etmelerine neden olur. Modaya uygun giyinmek ve şık görünmek isteyen kadınlar 2022 yaz stili hakkında bilgi sahibi olarak kendilerine yeni stil belirlemek isterler. Bu nedenle yaz ayı giyim stilleri konusunda kararsız kadınlar için stil rehberi hazırladık. İşte melike tatar yaz ayı stil rehberiniz;

Yaz Giyim Stilinde Renklerin Önemi

Yaz ayı için giyim stili belirlemek isteyen bayanların dikkat etmeleri gereken ilk konu renk seçimidir. Doğru renklerdeki giyim ürünlerinin bir araya getirilmesi ortaya şık bir kombinin çıkmasına yardımcı olur. Bu sayede kişiler kendilerini bulundukları ortamda güzel hissedebilirler.

Yaz ayı için 2022 modası renkler mavi, yeşil, pembe, sarı, kırmızı, beyaz ve toprak renkleridir. Bu renklere ait yaz ürünleri tercih edilerek şıklık kazanılabilir. Ayrıca yazı yansıtacak desenlere sahip gömlek, tişört, elbise veya tunik tercih edilebilir. İnsanların dikkatini çekmek isteyenler pastel renkleri tercih ederek dikkatleri üzerine çekebilirler. Asil görünüm kazanmak isteyenler yazın aykırı rengi siyahı tercih edebilirler.

Yaz Giyim Stilinde Aksesuarların Önemi

Kemer, çanta, ayakkabı ve takı gibi aksesuarlar kombinlerin tamamlayıcısıdır. Bu nedenle yaz ayı giyim stili belirlenirken aksesuarlara da önem verilmesi gerekir. Kıyafete uygun tercih edilen aksesuarlar sayesinde daha şık görünüm kazanılabilir.

Renkli kolyeler, bileklikler, tokalar, çantalar, şapkalar veya küpeler tercih edilen giyim ürünleri ile uyumlu olacak şekilde kullanılabilir.Kolye veya küpe gibi takılar şık görünüme sağlarken aynı zamanda kadınların vücutlarında beğenmedikleri bölümlere dikkati uzaklaştırmak içinde kullanılır.

Örneğin küçük göğüse sahip olan bayanlar büyük kolyeler kullanarak dikkatin kolyeye çekilmesini sağlayabilirler. Boynu kısa olan kadınlar uzun kolyeler takarak boyunlarının uzun görünmesini sağlayabilirler. Kemerler pantolonlar veya eteklerle kullanılarak etek veya pantolonun daha zarif görünmesine yardımcı olabilirler.

Yaz Giyim Stilinde Bulunan Tesettür Ürünleri

Tesettür giyimi tercih eden kadınların yaz ayı için üretilmiş tesettür ürünlerini bulmaları kolay değildir. Ancak tesettürlü kadınları da düşünerek yaz giyim ürünleri üreten firmalar vardır. Tesettürü benimseyen kadınların yaz aylarında tercih edebilecekleri tesettür ürünleri arasında ise şunlar bulunur;

  • Tunik
  • Yelek
  • Şal
  • İspanyol paça pantolon
  • Bol paça pantolon
  • Trençkot
  • Salaş elbise
  • Yelekli takım
  • Kemerli elbise
  • Eşarp

Bu ürünler tesettür giyim göz önüne alınarak üretilmiş olan ürünlerdir. Uzun kollu, uzun etekli, bol paça, düğmeli veya fermuarlı ürünler sayesinde tesettürü benimseyen kişiler kendilerini rahat hissedecekleri yaz modası giyim ürünlerini satın alabilirler.

Yaz Giyim Stilinde Bulunan Tesettür Ürünleri

Yaz Giyim Stilinde Ayakkabı Seçiminin Önemi

Yaz ayı için giyim stili belirleyen kadınların ayakkabı seçimine de önem vermesi gerekir. Aksesuarların yanı sıra ayakkabılarda tercih edilen kıyafetlerin tamamlanmasına yardımcı olur. Yaz ayına özel üretilmiş sandaletler, terlikler, babet ve topuklu ayakkabılar kıyafet rengine uygun olacak şekilde seçilmelidir.

Örneğin kot pantolon giymeyi tercih edenler siyah, beyaz veya kırmızı babet seçerek şık görünebilirler.Ayakkabı seçerken kıyafet rengine uyumlu olmasının yanı sıra vücut tipine uygun olmasına da önem verilmelidir.

İnce bacaklı bayanlar ince topuklu ayakkabılardan kaçınmalı dolgu veya kalın topuklu ayakkabı tercih etmelidir. Bu sayede vücudun ayakkabılarla taşınması sorun olmaz. Yaz için koyu renk giyim tercih edilecekse ayakkabı renginin de siyah veya koyu tonlarda olmasına özen gösterilmelidir.

Yaz Giyim Stilinin Vazgeçilmezi Çizgili Tişörtler

Yaz giyimi için stil oluşturacak kadınların dolaplarında mutlaka çizgili tişörtlere yer vermeleri gerekir. Yaza uygun renklerde üretilen çizgili tişörtler kot pantolonlar, kapriler, etekler ve şortlarla kombin yapılarak kullanılabilir.

Sahip oldukları farklı şekillerdeki çizgiler sayesinde tişörtlerde hem şık hem spor görünüm kazanmaya yardımcı olurlar. Çizgili tişört tercih edilirken bol veya dar kesim tercih edilebilir. Bol kesim tişörtler evde veya dışarıda rahatlık sağlar. Böylelikle insanların aktivite yapma gibi sorunlar yaşamaları mümkün olmaz.

Yaz Giyim Stilinin Favorisi Desenli Elbiseler

Yaz ayında giymek için stil arayışına giren kişilerin favorisi olabilecek giyim ürünleri arasında desenli elbiseler vardır. Yazın geldiğini haber veren çiçekler, yapraklar veya cıvıl cıvıl renkleri sayesinde elbiseleri giyen kişilerin kendilerini mutlu hissetmesine yardımcı olurlar. Ayrıca desenli elbiseler yaza uygun kumaşlardan üretildiği için terleme yapmadan rahat bir şekilde uzun saatler kullanılabilirler.

Yaz Giyiminde Tercih Edilebilecek Kadın Pantolonları

Yaz aylarında etek tercih edilebileceği gibi etek giymeyi istemeyen kadınlar pantolon tercihinde de bulunabilirler. Yaz modasında sıklıkla görülen pantolonlar stil arayışında olan kadınlara yardımcı olur.

İspanyol paça, dar paça veya bol paça modellerinde üretilen pantolonlar üst giyim ürünleriyle kolayca kombin yapılabilir. Tercih edilen modele göre hareket kolaylığı sağlayan pantolonlar günlük hayatı kolaylaştırır. Ayrıca yaza uygun kumaşlar kullanılarak üretildikleri için terleme yapmazlar.Yaz Giyiminde Tercih Edilebilecek Kadın Pantolonları

Yaz Giyim Stilinin Beğenilecek Etek Çeşitleri

Etekler yaz stil rehberi arayanların karşılarına çıkabilecek yaz giyim ürünleri arasında bulunur. Farklı renk tonlarında ve desenlerde üretilen etekler gömlek, tişört, tunik veya bluz ile kombin yapılarak kullanılabilir. Eteğin sahip olduğu desen ve model detayı sayesinde iş yerinde, evde veya davetlerde kullanılabilmeleri mümkün olur. Örneğin siyah veya kahverengi gibi koyu renklere sahip kloş etekler beyaz gömleklerle kombin yapılarak özel günlerde giyilebilirler.

Yaz Düğünlerine Uygun Takım Modelleri

Yaz giyim stili oluştururken günlük veya iş hayatında giyilebilecek ürünler tercih edilirken özel günler de dikkate alınmalıdır. Yaz ayları düğün veya kutlamaların sıkça yaşandığı günler olduğundan giyim stili belirlerken düğün gibi organizasyonlara uygun ürünlerden de satın almak gerekir. Gömlekli, basic, ceketli, tunikli, pilise, lastikli, yelekli, business ceketli ve krep takımlar düğünler için tercih edilebilecek takım çeşitleri arasında bulunur. Bu takımlar etekli olabildiği gibi pantolonlu da olabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu