Sneaker İle Hem Şık Hem Rahat Görünümler

Sneaker ayakkabılar bildiğimiz üzere son yıllarda çok tercih ediliyor. Bu ayakkabıların yerden yüksekliğinin olmasından dolayıdır ki fazlaca kullanılmakta. Yerden yüksek olmasının da en güzel avantajı şıklık olayına dönmektedir. Çünkü hemen hemen her giyim tarzını kaldırabilecek özellikte. Spor tarzında olması rahatlık ve konfor unsurları göz önünde bulunduğunda dış giyimimizi kombinlerken bize kolaylık sağlamaktan yanalar. Kullanımı fazla olduğu için de renk ve çeşit seçenekleri oldukça zengin. Spor havasında dediğimiz bu ayakkabılar bizim için kurtarıcı ürünler diyebiliriz. Hem rahat hem de şık olmak için giyimimizle kombinleyebileceğimiz sneakerlarda kendi tarzımıza göre ve zevklerimiz çerçevesinde boy oranımızı da göz önünde bulundurarak size yardımcı olacak birkaç noktaya değinebiliriz.

Elbise ile Sneaker Şıklığı

Bayanların vazgeçilmezi rengarenk, desenli veya da düz renkli şıkır şıkır elbiseler. Bu ürünler tek parça olması nedeni ile ayak bilek kısmımızın görünüşü de önemli boyut kazanıyor. Elbise giydiğimizde var olan bütünlüğü korumak açısından yerden yüksek sneaker seçimleri yapmak bizim için çok iyi olacaktır. Eğer boyumuz uzun ise ve elbisemizin boyu da ayak bileğimizin üzerinde kalıyor ise böyle zamanlarda elbisemizin bel kısmının yukarıda kalmaması açısından sneakerlarımızı yerden hafif yüksek şekilde seçmeliyiz. Eğer boyumuz kısa ve elbise boyumuz da yine ayak bileği üzerinde kalıyor ise tabanı yüksek ayakkabı seçimi yapmalıyız. Çünkü yine elbisenin bel kısmından da duruşunu tamamlamamız gerekmektedir. Eğer tercihimiz ayaklarımızı örten yere kadar elbise ise hem kısa ve hem uzun boylu bayanlarda özellikle yüksek tabanlı seçmek elbisemizin savrulan havasında daha dik duruş sağlayacaktır.

Etekler ile Sneaker Kullanımı

Etekler genellikle ya kiloş ya da kalem modeldedir. Tabii bunun yanında parçalı, dökümlü veya balon gibi seçenekler de var. Yine bu seçeneklerimiz ışığında sneaker kullanımının bize avantajları olacaktır. Bu ayakkabıların bazılarının tabanları ya tam bütün olarak önden arkaya gelir ya da ön kısmı daha alçak kavisli şekilde arka tabana doğru yükselerek ilerler ve bu durumlarda da bize seçenek kolaylığı daha fazla oluyor. Genellikle kalem modellerde alt kısım dar olduğu için yürüyüş görünümü açısından bütün taban tercih etmeliyiz. Çünkü adımlarımız birazcık daha minik olacağından ayakta daha nazik bir görüntü oluşacaktır. Kiloş veya dökümü alt kısma doğru bollaşan etek türlerinde ise alt tabanı kavisli sneaker modeller seçilmelidir. Şöyle bir hayal ettiğimizde bile yürüyüşümüzdeki o yumuşaklığı hissedebiliriz. Parçalı, dökümlü veya balon tarzında etek giyinecek olursak bu modellerde de daha çok bütün tabanlı sneaker ayakkabımız görüntü uyumu açısından etek ve yürüyüş havamızı daha da hoş karşılayacaktır.

Takımlar ve Pantolonlar ile Sneaker Şıklığı

Günlük hayatımızda kullanmaya çok alıştığımız takım ve pantolonlarımızın altına genellikle spor ayakkabı tercih ediyoruz. Bu açıdan yine sneakerları tercih etmemiz bize kolaylık sağlayacaktır. Takımlarımızı tunik ve pantolon ikilisi olarak kullanıyorsak burada ayakkabı tercihimiz takımımızla renk uyumu içerisinde olmakla birlikte sneaker çeşidimize gönlümüzce karar verebiliriz. Çünkü takımlar iki parça olduğundan boy unsurumuzu fazla öne çıkarmaz. Hafif yüksek veya hafif alçak tabanda istediğimiz gibi karar verebiliriz. Eğer etek ve tunik ikilisi kullanıyorsak eteğimizin ayak bilek boyuna göre bir seçim yapmamız gerekecektir. Bol ve salaş pantolonumuz ile kumaş kalem pantolonumuza bir ayakkabı uyarlamak istersek de daha çok tırtık tabanlı dediğimiz çeşidi seçmemiz  fazlaca tatlı olacaktır. Jean pantolonlarımız için de genellikle bilek boyu pantolon revaçta olduğundan yüksek tabanlı seçmemiz tam bir spor havasını yakalayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu