Şal Nasıl Bağlanır? Farklı Şal Bağlama Teknikleri

Tesettür giyim dünyasında her geçen gün şal kullanımının yaygınlaştığı oldukça dikkat çeken bir husus. Özellikle şalın sağladığı konfor ön plana çıkarken eşarpların daha çabuk bozulduğu görüşünde bulunanlar da var.

Tesettür giyimde son dönemlerde şalın kullanıldığı kombinler hem günlük hayatımızda rahat elbiselerle hem de özel günlerde abiyelerle kullanıldığında vazgeçilmez unsurlarımızdan biri haline geldiğini görüyoruz. Şal nasıl bağlanır, farklı şal bağlama teknikleri nelerdir? Yazımızda bu sorulara yanıt vereceğiz.

Şal Seçiminizi Yapın

Aslında şalların duruşunu üretildiği kumaş belirler. Bu yüzden şal seçimi yaparken kumaş kalitesi dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan bir tanesi haline geliyor. Çok kaliteli kumaşlardan yapılmış olan bazı şallar akıcı bir özelliği bulunduğunda başımızda istediğimiz gibi durmayabilir. Bu sebeplerden dolayı şal seçimi yapacağımız gerektiğinde hem kaliteli kumaşlardan üretilmiş olmasına hem de tok duruşlu olmasına dikkat etmeliyiz. Bu özelliklere sahip şallarınız daha kolay şekil alacak ve şallarla istediğiniz görüntüye kavuşmanız daha kolay olacaktır. Kaygan ve akıcı özelliğe sahip şalların istediğimiz gibi durması zor olabilir.

İğne Kullanmayı Alışkanlık Haline Getirin

Eşarp Bağlama Taktikleri

Şal için doğru bir seçim yapıp istediğiniz görüntüye ulaştığınızda bu görüntünün kalıcılığını sağlayıp sabitlemek için iğne kullanmanız gerekir. Aksi halde şalınızın görüntüsü kısa bir süre sonrasında bozulacaktır. Çünkü siz hareket ettikçe ulaştığınız görüntüyü sabitlemediğiniz takdirde şekli değişecektir. Bu nedenle hangi özellikte şal seçmiş olursanız olun başınızın hemen üzerindeki noktaya bir adet iğne takın. Şalınızın kolaylıkla bozulmaması için çene altına mutlaka bir adet iğne takarak boyun kısmınızın görünmesini engelleyin.

Özel kumaşlardan yapılmış olan şallarınızı iğne deforme edebileceğinden iğne gerektirmeyen şala uygun ve kaymasını önleyen boneler tercih edilerek sabitlik sağlanabilir.

Mutlaka Bone Kullanın

Boneleriniz kesinlikle şalın özelliklerine ayak uyduran ve şalın kaymasını önleyecek türden olmalıdır. Özel kumaşlardan üretilmiş olan şal modellerinde iğne kullanmayarak şalın kumaşını kavrayarak kaydırmayı önleyen iğnesiz bone modelleri kullanılabilir.

Şal Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şal kullanırken kesinlikle bone kullanın. Bone kullanmadığınız takdirde saçınızın ön kısmı açıkta kalarak gözükecektir.  Üstelik bonesiz şalınızı sabitlemek pek mümkün olmayacağından şalınız başınızdan kayabilir.

Şal veya eşarp kullanırken mutlaka boyun kısmınızı örtün. Kıyafetinizin içine sokabilir veya iğneyle boyun kısmınızı kapatarak şalınızı sabitleyebilirsiniz.

Farklı Şal Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Şal bağlama tekniklerinden bahsedecek olursak ilk başta günlük hayatta da sıkça kullanılan basit bağlama modelleri karşımıza çıkıyor. Kısa bir zamanda pratik bir şekilde güzel ve spor bir görüntü elde edebilirsiniz. Aynı zamanda şıklığınızdan da ödün vermeyebilirsiniz.

Şalınızın Uçlarını Omuzlarınıza Dökün

Şallarınızı en rahat bir biçimde kullanabileceğiniz günlük hayata uygun hem sade hem rahat hem de şık görünmenizi sağlayabilecek bir şal bağlama tekniği.  Şalınızın iki ucunu birbirine eşitleyin, başınıza sardıktan sonra şalın sol ucunu sağ omzun, sağ ucunu ise sol omzun üzerine atın.

Şal Nasıl Bağlanır?

Şalınıza Düğüm Atın

Vazgeçemediğimiz şalların günlük hayatta en rahat ve sportif kullanımı sadeliğinizi yansıtacaktır. Şalınızı iğneleyin ve daha sonra şalınızı önde toplayın ve arkada birleştirerek bağlayın. Bu teknik sade görüntünüze en uygun şekilde şal bağlama tekniklerinden bir tanesi olabilir.

Şalınızın Bir Veya İki Ucunu Önde Tutun

Sadeliği konuşturduğumuz pratik şal bağlama tekniklerinden devam ediyoruz. Şalınızı iğneleyin. Daha sonra şalınızın iki veya bir ucunu öne alabilirsiniz. Hatta şalınızı arkadan bağlamak isterseniz bağladıktan sonra da bir veya iki ucunu omuzlarınıza alabilirsiniz.

Farklı Şal Bağlama

Şalınızın Uzun Ucunu Başınız Üzerinde Dolayın

Hijab şal bağlama modelleri bazen çok abartılı bir şekilde kullanılmasına rağmen en çok tercih ettiğimiz bağlama teknikleri arasında yerini aldı. Şalın uzun olan ucunu başınızın üzerinde dolayın ve iğne kullanarak sabitleyin. Bu model zaten kabarık bir görüntü verdiğinden kalın topuzlardan kaçınmaya çalışın.

İğne Yardımıyla Şal Uçlarını Farklı Yerlere Sabitleyin

Yandan ve önden çok güzel bir görünüşe ulaşabileceğiniz şal bağlama tekniklerinden bir tanesi. Şalınızın üst kısmını oval olacak şekilde ayarlayın. Şalınızı çene kısmından iğneleyin. Şalınızın sağ ucunu sol taraftan başınızın üzerinden bir kez dolayarak sabitleyin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu