Ofis Çalışanları İçin Yazlık Giyim Önerileri

Ofis çalışanlarının kendilerine yakışan kaliteli ve şık kıyafetler giymesi önemlidir. Çalışanlar öncelikle kendi saygınlıkları ve kariyerleri için giyimine özen gösterir. Ayrıca çalışılan iş yerini ve yapılan işi temsil görevi de söz konusudur. Özellikle müşterilerle temas halinde olan her ofis çalışanı kariyer hedeflerine ulaşma konusunda da iyi bir giyim tarzından destek alacaktır.

Kaliteli bir görünüme sahip olmak bazı inceliklere dikkat edilmesi şartıyla sanıldığı kadar pahalıya mal olmayabilir. Doğru seçilen kıyafet, takı, makyaj malzemesi, çanta, ayakkabı ve benzeri eşyalar şık ve seçkin kombinlerin oluşturulmasına imkan sunar.

Kurtarıcı Kıyafet ve Aksesuarlar

Çalışan kadınlar için her gün şık bir kombin hazırlamak önemlidir. Ancak sürekli olarak kombin oluşturmak için kafa yormak da çok kolay değildir. Bu nedenle her şeyle uyum sağlayabilecek zamansız parçaların gardroplarda bulundurulması gerekir. Bunlar siyah pantolon, beyaz, siyah ve mavi gömlek, stiletto tarzındaki ayakkabılar, farklı renklerde seçilmiş kalem etekler, siyah deri çantalar gibi parçalar olabilir.

Kurtarıcı parçalar dediğimiz bu ürünler kıyafet seçimi için uzun zaman olmadığı günlerde giyildiğinde üzerine kolayca tamamlayıcı parçalar bulunabilir. Bu parçaların iş ortamına uygun ürünler olması nedeniyle de kaliteli ve şık bir tarz yakalanacaktır.

Alışverişlerde kurtarıcı parçalara denk gelindiğinde eğer vücut tipine de uygunsa fazla düşünmeden alınmalıdır. Gardropta bulunan mesela bir siyah kalem etek eskimeye yüz tutmuşsa zaman kaybetmeden yenilenmesi gerekir.

Tek Parça Elbiseler

Yaz ve kış aylarında giyilecek tek parça elbiseler iş ortamları için çok uygun olacaktır. Bu nedenle farklı renk ve modellerde elbiseler gardroplarda yerini almalıdır.

Kış aylarında siyah, lacivert, gri gibi renkler elbise seçimlerinde tercih edilebilir. Kumaşları da kışa uygun kalınlık ve türde olacaktır. Bir siyah elbise kolye, fular, üzerine giyilecek bir ceket gibi parçalarla bambaşka görünümler kazanır. Hatta giyilen elbisenin aynı elbise olduğu çoğunlukla fark edilmez.

İş ortamlarında giyilecek elbise ve eteklerin boyunun çok kısa olması tavsiye edilmez. Midi boy etekler iş ciddiyetine daha uygun olacaktır. Yine de yapılan işin niteliği ve iş yerinin ortamı etek boyu konusunda farklı gereksinimler getirebilir.

Yaz aylarında giyilecek elbiseler daha açık ve canlı renklerde olabilir. Uçuş uçuş kumaşlarla hazırlanan modeller iş yerinde yaz havasını hissettirecektir.

Ofis Çalışanları İçin Yazlık Giyim Önerileri

Rahatlık Önemli

Ofislerde çalışan kadınların şıklığı yanında rahatlığı da önemlidir. Etek, elbise, pantolon ya da ne giyilirse giyilsin rahat hareket kabiliyeti sağlaması gerekir. Çok dar ve kısa kıyafetler herkes için yeterince rahat olmayabilir. Kişi kendisinin rahat edebileceği modelleri bilinçli olarak seçmelidir.

Eğer ayakta çok kalınıyor ya da fazlaca yürümek gerekiyorsa ayakkabı seçimine de dikkat edilmelidir. Hem şık hem ergonomik özelliklere sahip ayakkabılar seçilebilir. Ya da iş yerinde farklı ayakkabılar bulundurulabilir ve ihtiyaca göre değiştirilebilir.

Farklı Pantolon Modelleri

Günümüzde iş hayatında kullanılabilecek farklı modeller trend olarak kabul edilir. Son yıllarda revaçta olan bol pantolonlar şık kombinlerin oluşmasına izin verir. Günümüzün bir diğer trend parçası olan uzun ceketlerle birlikte hoş kombinler oluşur. Bu tip pantolonlar da kurtarıcı bir parça olarak da gardropta bulundurulmalıdır.

Bol pantolonların paça kısmında daralan modelleri de geniş paçalı olanları da günümüzün trendleri içinde yer alır. Üzerine vücudu saran bir bluz ya da bol bir gömlek giyilebilir. Renk uyumuna da özen gösterildiğinde ortaya harikalar çıkacaktır. Özgür ve modern bir tarz yakalamak isteyenler için bol pantolon doğru tercihtir.

Dar veya sigarette model pantolonlar da rahatlık ve şıklığı bir arada sağlayacaktır. Bu modellerin üzerine dar ya da bol, uzun ya da kısa bluzlar, ceketler yakışacaktır. Bu konuda geniş bir seçenek imkanı mevcuttur.

Ofis Çalışanları İçin Yazlık Giyim Önerileri

Takım Elbise ve Ceketler

Takım elbise ve ceketlerin zamanının biraz geride kaldığı düşünülebilir. Çünkü takım elbise denilince akla döpiyes gibi sıkıcı kıyafetler gelir. Ancak günümüzde son derece modern takım elbise tasarımları yapılır. Alışılmışın dışındaki renklerde ve modern kesimlerle hazırlanan takım elbiseler rahatlıkla iş hayatında kullanılabilir.

Modern kesimli tek parça ceketler de ofislerin gözde parçalarındandır. Kısa ve uzun ceket modelleri kullanılabilir. Hatta dizlere kadar uzanan uzun ceketler de çok şık kombinlerin parçası olabilir. Günümüzde ince kumaşlardan ve astarsız olarak üretilen ceketlere sıklıkla rastlanır. Bu tip ceketler dört mevsime de uygundur.

Doğru Aksesuar Seçimi

Doğru seçilecek aksesuarlarla iş hayatında kullanılan kombinler çok zengin bir görünüm kazanabilir. İri küpeler, yarı değerli taşlarla ve cam boncuk gibi kaliteli görünen malzemelerle hazırlanan kolyeler, renkli fularlar kullanılabilir. Bu tip aksesuarlar iyi bir araştırmayla uygun fiyatlarla satın alınabilir. Küçük ve basit bir aksesuar bile kıyafetleri çok farklı bir görünüme ulaştıracaktır.

Kişisel tarza uygun olarak takıların kullanım şekli de değişebilir. Mesela 3-5 kolyenin birlikte kullanılması harika sonuçlar ortaya koyabilir. Önemli olan kişinin zevkine ve tarzına uygun kullanımdır. Ten rengine ve kıyafetin rengine uygun takılar isteneni verecektir.

Çanta ve Ayakkabıların Önemi

Eskiden çanta ve ayakkabıların takım olmasına önem verilirdi. Günümüzde bu anlayış değişmiştir. Takım kullanmanın demode olduğu bile söylenebilir. Ancak yine de ayakkabı ve çantanın birbiri ile uyumlu olması gerekir. Bu parçalar kombinlerin iyi bir tamamlayıcısı olacaktır.

Çanta seçimi mevsime göre farklı kriterlere göre yapılır. Kış aylarında deri ve rugan gibi malzemelerden yapılmış çantalar tercih edilir. Renkler de genellikle daha koyudur. Yaz aylarında ise mevsimin tiril tiril kıyafetlerine uyum sağlayacak renk ve modeller seçilir. Makrome, örgü, kumaş, hasır çantalarda ofis ortamlarına uyacak kaliteli modeller bulunabilir. Açık ve canlı renkteki çanta ve ayakkabılar yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu