Monokrom Giyim Tarzı Nedir?

Yetmişli yıllardan günümüze kalan ve son yıllarda yeniden moda haline gelen monokrom giyim tarzı popülaritesini koruyor. Daha renkli ve daha canlı giyim tarzı anlayışı ile her yer artık cıvıl cıvıl. Özellikle kadın modasında etkili olan bu makronum giyim tarzı, yeni sezon duyurusunu yapan defilelerin kilit noktası haline geldi. Kendine has bir tarz olan monokromu kendi tarzınıza uyarlamak istiyorsanız siz de yaşamaktan zevk alanlardandınız demektir. Renklerin giyimdeki uyumundan yola çıkan bu trend bu yaza da damgasını vuracağa benziyor.

Yeni Moda Monokrom Nedir?

Daha çok tek renkli giyim tarzı olarak bilinse de daha rahat ve şık olma yolunda zıt renklerin kombinasyonu şeklinde de tasarlanan makronum tarzı desen ve renk uyumu olarak tanımlanıyor. Monokrom, aslında Yunan kökenli bir kelimedir olarak kullanılıyor ve kıyafet kombinlerinden mobilya dekorasyonlarına, takılardan ayakkabı calvin-pryor tasarımına kadar moda dünyasının birçok alanında karşımıza çıkıyor.

Monokrom Tarzı Ne Zaman Tercih Edilir?

Gündüzden geceye ve her giyim tarzına kullanılabilecek bu trendin en önemli noktası renklerin uyumu olan makronum, bu yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor. Bu kural tabanlı giyim tarzı, modaya uygun bir tarza sahip olmayı ve renklerle oynamayı seven kadınları kendine çekiyor.

Monokrom Giyim Tarzı

Monokrom tarzda sonsuz bir renk paletiniz var, ancak uymanız gereken tek kural bu renkleri eşleştirmek. Tabii ki bunu yapmak ve muhteşem uyumu sağlamak bu kadar basit değil! Herhangi bir moda trendi gibi, monokrom renkte bazı püf noktalarına dikkat etmek son derece önemlidir.

Monokrom Tarzı Kombin Nasıl Yapılır?

Bu sezon tepeden tırnağa tek renk giyinmenin asilliği ile tasarlanan kıyafetlerinizle hem kendinizi şımartın hem de dikkatleri üstünüze çekin. Bu giyim tarzında özellikle siyah ve beyaz olmak üzere sarı, fuşya ve mavi gibi renkler dikkat çeker ancak soft renklerle de özgün kombinler oluşturabilirsiniz.

Ancak, bazı kuralların farkında olmanız gerekir. Öncelikle bir rengin asaletini tepeden tırnağa almaya hazır olmalısınız çünkü tüm gözler üzerinizde olacak.

Monokrom tarzı giyim tasarımı yapmak için dikkat edilecek hususlar şöyledir;

  • Kıyafetlerinizi mümkün olduğunca ayakkabı ve çanta ile uyumlu hale getirin
  • Kıyafetlere uygun olan takı çeşitlerini önemseyin
  • Renklerin ton uyumlarını daha fazla dikkate alın
  • Renk tonlarını birbirine asla karıştırmayın
  • Tek renk üzerine alt ve üst giyim tasarımı yapın

En çok dikkat edilmesi gereken konunun renklerin ton uygunluğu olduğu monokrom kıyafet tarzı aslında bir renk birleştirme sanatıdır.

Monokrom Tarzda Kadın Kombinleri

Kadınların hem günlük hayatlarında hem de iş yaşantılarında büyük önem verdikleri ve son yıllarda daha fazla rağbet gören monokrom tarzı hızla yayılmaya devam ediyor. Monokrom renklerden bahsedildiğinde, aralığı gri ve mavi, özellikle siyah ve beyaz gibi renklerle sınırlamak uygun olmayacaktır. Aklınıza gelen her renk üzerine monokrom bir tarz oluşturabilirsiniz.

Monokrom Nedir

En iyi monokrom tarzları sergileyebilmek için şunları yapabilirsiniz;

  • Tek renkli kontrastı farklı desenlerle elbiselerinize uygulayabilirsiniz.
  • Siyah giyim üzerine beyaz bir çizgi veya nokta deseni yıldız parçalar kullanabilirsiniz.
  • Desenli kıyafetlerde alt renk siyah ise siyah odaklı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Siyah düz kesim bir elbise giyebilir, siyah üzerine beyaz çizgili çantayı tercih edebilir, ayakkabı olarak siyahı kullanabilirsiniz.

Monokromun aslında önde gelen rengi beyazdır. Beyaz havuç pantolonu ip askılı beyaz bir bluz ve beyaz bir blazer ile tamamlayabilirsiniz. Bu ve bunlara uygun farklı kombinler yaparken asla ayakkabı ve çanta detaylarını unutmayın.

Monokrom Düz Renk Kombinasyonu Nasıl Yapılır?

Monokrom giyim denilince akla gelen siyah beyaz kombinleri olsa da bu ikisinin uyumları ve düz renk seçenekleri dikkat çekiyor. Ancak daha renkli ve daha cool olmak isteyenler siyah ya da beyaz yerine kırmızı gibi iddialı renkleri de tercih edebiliyorlar. Tutkulu, cesur ve kendinden emin bir monokrom stil elde etmek için siz de kırmızıyı tercih edebilirsiniz.

Günlük yaşam için oldukça elverişli olan monokrom tarzı oluşturmak için eşofman ya da pantolon gibi çok farklı kıyafetleri alt ve üst renklerini ve renk tonlarını uygulayarak kullanabilirsiniz. Örneğin mor renkli bir eşofman takımını mor bir tişört ya da farklı bir üst kıyafetle tamamlamanız hatta mor renkli bir ayakkabı giymeniz mümkün.

Geometrik Desenlerle Monokrom Tarzı

Son yılların kadınlar arasında en çok tercih edilen modalarından biri de geometrik desenler oluyor. Geometrik desenler de monokrom stile yakışan detaylar arasında sıklıkla kullanılıyor. Burada monokrom tarzı için tek renk kuralına uygun farklı geometrik desenleri barındıran kıyafetler daha yerinde olacak. Yani burada siyah beyaz çizgili bir parça kullanıyorsanız diğer parçalarınızın da onlarla uyumlu olması gerekir.

Monokrom Stilinde Ayakkabı ve Çanta Uyumu

Her ne kadar giyinmek ve kıyafet seçmek çok önemli olsa da monokrom tarzında kıyafetler kadar beraberinde tercih edilecek aksesuarlar da bir o kadar önemlidir. Bu aksesuarlar içinde de takılar, ayakkabı ve çantalar ön plana çıkıyor.

Monokrom Modelleri

Monokrom bir stil kullanırken kıyafet kombininde uyumu vurgulamak yeterli değildir, kullanılan aksesuarların da istenilen tarzla uyumlu olması gerekir. Ayakkabı, çanta, şapka veya takı seçimlerinin birbirini tamamlaması son derece önemlidir.

Ayrıca monokrom kombinasyonlardaki desenlerdeki kontrastı da bütünleştirir. Bu tarzın en çok tercih edilen modeli ise kesinlikle çizgilerdir. Siyahta beyaz çizgili ve noktalı ya da kare desenli gömlekleri görmek mümkün.

Tek Renkli Monokrom Tarzı Nasıl Uygulanır?

Monokrom tarzı giyim kombinlerinde en önemli konunun tek renk seçimi ile muhteşem bir uyumun sağlanmasıdır. Alt ve üst kıyafetler ile iç ve dış kıyafetler arasındaki uyumun tamamı fon ayarlaması ile tek renk üzerinden yapılıyor. Bunu yaparken de farklı desenler ve özellikle geometrik desenler de monokrom stile yakışan detaylardır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu