Kısa Boylu Kadınlar İçin Kombin Önerileri

Kısa Boylu Kadınlar İçin Kombin Önerileri

Kısa boy kadınların kıyafet seçimi esnasında zorluk yaşadığı konular arasında bulunur. Yapılan yanlış kombinler boyun daha kısa görünmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra kombin seçimlerinin yanlış olması kilolu görüntü sergilenmesine neden olur. Bu sebeple kombin yaparken kısa boyun dezavantaj olmasını engelleyecek kombinlerin tercih edilmesi gerekir.

Kısa boylu kadınlar için kombin önerileri şunlardır;

Etek ve kot

Bu kombinler oluşturulurken kıyafet türü, renklerin uyumu, giyim tarzı, boy ve kilo gibi detaylarda göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü bazı kıyafetlerin kısa boylu ve kilolu kişileri daha şişman göstermesi mümkündür.

Tek Renk Kıyafet Kombini

Kısa boylu kadınlar tarafından yapılacak kıyafet kombinlerinde göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu renk seçimidir. Doğru renk seçimi sayesinde boy daha uzun gösterilebilir aynı zamanda da rüküş görünüm sergilemekten kurtulmak mümkün olur. Kısa boylu kadınların kombin yaparken tek renk kıyafetleri tercih etmeleri uzun görünmelerine yardımcı olur.

Tercih edilen renkler kadınların zevklerine göre belirlenebilir. Özellikle kısa boylu ve kilo problemi olan kadınlar siyah rengi tercih ettiklerinde hem daha uzun hem de daha zayıf görünebilirler. Siyah renk tunik ve siyah renk tunik zarif görünüme yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra taba, karamel, kırmızı, lacivert veya pudra gibi renkler seçilebilir. Kombin için alt ve üst kıyafetlere ek olarak çanta ve eşarp seçimi de kıyafete uygun renklerde yapılabilir.

Koyu Renk Kıyafet Kombini

Kısa boylu kadınların kombin yaparken dikkat edecekleri diğer konu ise koyu renk tercihidir. Koyu rengin fazla kiloları gizleme ve uzun gösterme özelliği vardır. Bu nedenle seçilen ceket, pantolon, etek veya gömlek gibi kıyafetlerin koyu renk tonlarında olması sağlanabilir. Melike Tatar koleksiyonundan farklı tarzlara uygun koyu renkli kombinler yapmak mümkündür.

Uzun Elbise Kombini

Kısa boylu kadınların kullanabilecekleri kombin önerilerinden birisi de uzun elbiselerdir. Bileklere kadar uzanan uzun elbiseler kısa olan bacakların ve boyun daha uzun görünmesine yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra sahip oldukları renk ve desenler sayesinde de kısa boyluların daha zarif görünmesini sağlarlar. Uzun elbiseler pembe, mor, taba, beyaz ve siyah gibi tek renkli olabilecekleri gibi çiçekli ve fırça desenli de olabilirler.

Kısa boylu kadınlar özellikle yaz aylarına uygun kombin önerisine ihtiyaç duyuyorlarsa çiçek desenli elbiseler yaz ayları için ideal kombinler olabilir. Bu elbiseler üzerine elbiseyle uyumlu olacak renkte eşarp ve şalın kullanımıyla kombin tamamlanabilir. Örneğin çiçekli elbiseler için çiçek desenli eşarplar kullanılabilir. Siyah renkli olan bir elbise için açık renklerde eşarp alınarak uyum sağlanabilir.

Uzun Pantolon Kombini

Kısa boylular için uygun olan kombinlerden birisi de uzun pantolon kullanılarak yapılan kombinlerdir. Uzun pantolonlar boy eksikliğinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Uzun olan kot, siyah, mint, bej, taba, bebe mavi ve gri renkli pantolonlarla aynı renklerde veya uyumlu renklerde gömlek seçilebilir. Aynı renk kullanımı tercih etmeyenler zıt olacak renkleri seçerek farklı bir uyum yakalayabilirler. Örneğin siyah renkli pantolon ile beyaz gömlek kombin yapılarak zıtlıktan ortaya çıkan şıklık sağlanabilir.

Yüksek Bel Kombini

Kadınlar için üretilen alt giyim ürünleri yüksek bel ve düşük bel olmak üzere ikiye ayrılırlar. Yüksek beller isminden de anlaşılacağı beli daha yüksek olarak tasarlanan ürünlerdir. Kısa boylu kişilerin uzun görünmek ve şık görünmek için yüksek belli olarak ayarlanmış ürünlerden tercih etmeleri gerekir. Etek veya pantolonun bu özellikle hazırlanmış olması tıknaz görüntünün ortadan kalkmasına yardımcı olur. Yüksek bel bacakların daha uzun görünmesine imkan tanır.

Bol Pantolon Kombini

Kısa boylu kadınların değerlendirebilecekleri kombin önerilerinden birisi de bol pantolon kombinidir. Bu pantolonların en önemli özelliği uzun göstermeleridir. Bunun yanı sıra kolay bir şekilde kullanılabilirler. Melike Tatar bol pantolonları yelek, gömlek, kot ceket, palto ve tuniklerle kombin oluşturabilirler. Böylelikle her ortamda rahatlıkla kullanılabilirler. Örneğin bol pantolon üzerine şık bir gömlek ve yelek giyilerek dikkat çekici görünüm kazanılabilir.

Uzun Hırka Kombini

Kısa boyluların kombin için değerlendirebilecekleri parçalardan birisi de uzun hırkadır. Uzun hırka hem etek hem de pantolon giyen kadınların üstlerinde kullanabilecekleri kıyafet parçalarından birisidir. Kiremit renkli bir hırka taba veya karamel rengi bol pantolonla uyumlu bir kombin oluşturabilir. Bunun yanı sıra kot pantolon üzerine renkli hırka tercih edilerek güzel bir kombin yapılabilir. Bunun yanı sıra siyah pantolon üzerine kırmızı bir hırka alınarak uyum sağlanabilir.

Uzun Etek Kombini

Kısa boylu kişilerin kombin için kullanabilecekleri parçalardan birisi de uzun eteklerdir. Boyu bileğe veya bilekten yukarısına kadar uzanan etekler bacakların olduğundan uzun görünmesine yardımcı olur. Ayrıca bacakların zayıf görünmesini de sağlayabilirler.

Bunun için etek kullanmaya seven kısa boyluların uzun etek tercih etmesi gerekir. Melike Tatar koleksiyonunda şık kombinler oluşturmak için kullanılabilecek yeşil, bej, indigo, bordo ve kiremit renkli uzun etek modelleri vardır. Bu ürünler sitede yer alan diğer kıyafetlerle uyum sağlayacak şekilde satın alınarak kullanılabilir.

Uygun Desenli Kıyafet Kombini

Renk ve kıyafet türü yanı sıra kısa boyluların kombin yaparken dikkat etmesi gereken konu uygun desenleri aramaktır. Çünkü kıyafetler üzerinde yer alan desenler kiloların daha belirgin olmasına neden olabilir. Bu nedenle kilolu göstermeyecek veya boyun kısalığını vurgulamayacak desenlerin olmasına dikkat edilmelidir.

Örneğin kısa boylular geniş desenlerden uzak durmalı ve bunun aksine daha minimal desenli kıyafetleri tercih etmelidirler, Bunun yanı sıra kısa boylular aşağıya doğru inen desenleri ve düz çizgi desenlerinin kıyafetlerinde bulunmalarını tercih etmelidirler.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu