Kabartma Şal Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kabartma Şal Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Yeni sezonun en iddialı şal modelleri arasında yer alan ve birbirinden farklı renkleriyle nefes kesen duruşa sahip kabartma şal kullanımı nasıl olmalıdır? Şimdi sizlere en yeni trend olan kabartma şalların nasıl kullanılacağı konusunda birkaç tüyo vereceğiz. Brokar kumaş olarak tercih edilen ve birçok giyim ürününde kullanılan kumaştan üretilen şallar, ipek kumaşlardan da üretiliyor. Desenleri, renkleri ve kesimiyle her tür giyim tarzına uyum sağlayacaksınız.

Kabartma Şal Özellikleri

Kendiliğinden kabartması olan özel kumaşlardan oluşan şallar oldukça kalıplı duruyor. İpek kumaşı andıran ışıltılarıyla göz kamaştırıyor. Dilediğiniz davete ya da günlük rutine uygun kabartmalı kumaş şallardan kendinize en uygun olanı seçeceksiniz. Kullandığınız kıyafetleri ne kadar sade seçerseniz seçin, günün yıldız parçası şalınız olacaktır.

Kabartma Şal Bakımı Nasıl Yapılır?

Kabartma şalınız var ise doğru yıkama talimatını uygulamanız gerekir. Boynunuza ya da saçınıza uygulayacağınız şal modelini kıyafetinize kolaylıkla uyarlayacaksınız. Hassas yıkama ve tersten ütüleme ile bakımını yapabilirsiniz.

Kabartma Şal Nerelerde Kullanılır?

Kabartma şal modellerinin kullanım alanı da oldukça geniştir. İster tesettür giyimle eşarp olarak ya da kombin parçası olarak boynunuzda kullanabilirsiniz. Omuz şalları da bu yıl oldukça moda gözüküyor. O halde elbisenizin üzerinde omzunuza yerleştireceğiniz şık bir kabartmalı şal işinizi görecektir.

Kabartmalı şal;

  • Günlük kıyafetlerin üzerine
  • Özel davetlerde abiye kıyafet üzerine
  • Tesettür kıyafetinizin üzerine
  • Çantanızda
  • Omzunuzda

Kısacası kabartmalı şal modellerini canınızın istediği her alanda kullanabiliyorsunuz. İşyerinde kendinizi daha şık hissetmek için klasik kıyafetinizin üzerine üçgen kesim bir kabartmalı şal kullanabilirsiniz. Genellikle resmi kıyafetlerin sadeliğine biraz hareket katan parçalar gerekir. Kabartmalı şal seçimi ise doğru bir kombin olacaktır.

Kabartma şal kullanımı

Günlük Kıyafetlerle Kabartma Şal Kullanımı

Günlük kıyafetinizin üzerinde kullanacağınız kabartmalı şalları ister spor ister klasik kıyafetlerle kombinleyebilirsiniz. Renkler ve desenler hangi giyim tarzıyla kullanacağınızın sinyallerini veriyor. Spor kıyafetlerle birbirinden renkli ve sade desenlere sahip kabartmalı şalları tercih edebilirsiniz. O halde yapmanız gereken düz bir tshirt üzerine en canlı renklerde bir şal kullanmak olmalıdır. Yılın moda renklerinden; narçiçeği, mint yeşili, bebe mavisi gibi birçok renk ile spor görünüm elde edersiniz. Spor şıklıktan vazgeçemeyenler için en iyi seçim olacaktır.

Özel Davetlerde Abiye Kıyafet Üzerine Kabartma Şal Kullanımı

Brokar kabartmalı şal modellerinde yer alan desenler ve ipek parlak detaylar zaten tek parça halinde şıklığı sembolize ediyor. En sevdiğiniz abiyenizin üzerinde omuz ya da eşarp olarak kullanabilir, tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz. Bazen şalların bir sanat eseri gibi kullanılması mümkündür. Kumaş kalitesiyle elinizde dahi tutsanız muhteşem bir görünüm elde edebileceksiniz.

Tesettür Kıyafetlerle Kabartma Şal Kullanımı

Tesettür modasında tercih edilen aksesuarlar eşarp ve şaldır. Şık tasarımlarla giyim modasında yerini alan ve tesettür giyim tercih etmeyenlerin dahi ilgisini çeken modeller yer alıyor. Şal modelleriyle abiyenizi tamamlayarak en iddialı abiye kıyafetinizi tamamlayacaksınız.

Çantanızda Kabartma Kumaş Kullanımı

Çantalarda şal, eşarp ya da fular kullanımı size farklı bir hava katıyor. Şalınızı sıkıldığınızda çantanızın kenarına uygun bir şekilde bağlayabilir ve çantanızı hareketlendirebilirsiniz. Şal kullanımı her mevsim tercih ediliyor. Tüm kıyafetlere ve her alana uyum sağlayarak modası geçmeyen bir ürün haline geliyor. Siz de çantanıza hareket kazandırabilirsiniz.

Omuzda Kabartma Şal Kullanımı

Omzunuzda kullanacağınız bir şal size ne katabilir hiç düşündünüz mü? Kıyafetinizin üzerinde muhteşem bir şekilde süzülen kabartmalı şalınız size estetik bir duruş katacak. Dilediğinizde şalınızı omuzlarınıza alabilecek ya da omzunuzda bulunan şal ile maskülen bir duruş yakalayacaksınız. Tercih edeceğiniz kabartmalı şal renkleri ve desenleri uzaktan dahi fark edilecek.

İpek Kumaş Kabartma Şal

İpek, kıyafetlerde, aksesuarlarda, eşarp ve şallarda en kaliteli malzemeler arasındadır. Yumuşak dokusu, doğal parlaklığı ve kırışmayan yapısıyla tüm tekstil ürünlerinde kadınların tercihi diyebiliriz. Kabartmalı şallarda kullanılan ipeğin yansıttığı parlaklık ile gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi olacaksınız. Desenlerin arasında, ışıkların altında muhteşem bir görüntü yakalayacaksınız. Şalınızı yanınızdan ayırmayacak ve dilediğiniz kıyafete uyarlayacaksınız.

Kabartma Nakışlı Şal

Nakış işlemenin kullanıldığı her tekstil ürünü 10 kat değerlidir. Kabartmalı şal üzerinde yer alan kabartmalar bazen kumaşın yapısından bazen de nakış ile işlenerek üretilmesinden kaynaklanır. Bu kabartmalarda kullanılan desenler özenle seçilir ve üretilir. Nakış ile kabartılan şallar ise bu yıl çok tercih ediliyor.

Osmanlı Kabartma Şal

Osmanlı figürlerini yansıtan ve tafta kumaştan üretilen şallar ise her dönem ilgisini sürdürüyor. Osmanlı dönemini yansıtan desenler, çizgi ve doku ile saraylara layık görüneceksiniz. Özel davetlerin bazıları eski tarihi yalı ya da saraylarda düzenleniyor. Dolayısıyla gideceğiniz mekânın ağırlığına uygun en seçkin parçaları tercih etmeniz, uyumlu bir katılım sağlamanıza yardımcı olur.

Pamuklu Kabartma Şal

Pamuk kullanımı tekstil ürünlerinde tercih ediliyor. Terletmeyen yapısı ve yumuşacık dokusuyla her mevsim kullanılabiliyor. Sonbahar ve kış sezonunda pamuklu kabartma şallar yoğun talep görüyor. Pamuklu kumaşın katmış olduğu soft duruş, kabartma desenleri ve özel renk yelpazesiyle daha da güzelleşiyor.

Neden Kabartma Şal Tercih Etmeliyim?

Düz şal modellerinden sıkıldıysanız ve sade kıyafetinizi canlandırmak istiyorsanız kabartma şallardan tercih etmelisiniz. Size en yakışan renkleri öncelikle ten renginize uygun olarak seçmeli, kıyafetinizden makyajınıza kadar şalınızla uyum içerisinde olmalısınız. Farklılıktan hoşlanan kadınların tercihi olan kabartma şalınızı uzun yıllar kullanabileceksiniz.

Şal, geçmişten günümüze modası geçmeyen en iyi aksesuarlar arasındadır. Eşarp olarak da kullanabilir, yaz akşamı esintisinde omuzlarınızla buluşturabilirsiniz. Şalınız tarzınız olacak ve her gören bir kez daha ayakta alkışlayacak. Şıklık bir bütündür ve şal şıklığınızı tamamlayıcı en önemli parçanızdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu