Home Office Çalışan Bayanlara Öneriler

Home Office Çalışan Bayanlara Öneriler

Home Office, son dönemlerin çalışma şekilleri arasında yer alıyor. E-ticaretin gelişmesi, evden çalışmanın esnek çalışmalar arasında oldukça rağbet görmesi yeni iş alanında nasıl giyinilmesi gerektiğini akıllara getiriyor. Home Office çalışmanın sadece evde olması şık olmayacağınız anlamına gelmiyor. Giyiminizden çalışma masanıza, bilgisayarınızdan ortam ışığınıza kadar her şey iyi olmalıdır.

Aksi halde çalışma hevesiniz kaçabilir ve iş verimliliği azalır. Bunların yanı sıra görüntülü yapılan toplantılar ve iş görüşmeleri her ne kadar ev ortamında gerçekleşse de şık olmanız ve işinize saygı duyarak giyinmeniz önemlidir. Şimdi sizlere home office çalışanlar bayanlara öneriler rehberimizi sunuyoruz.

Home Office Kıyafetler Nasıl Olmalı?

Home Office çalışmanıza uygun ne fazla resmi ne de fazla rahat kıyafetler tercih etmemelisiniz. Çalışmalarınızı evden yaparken önceliğiniz uzun süreli oturacağınız ve sağlığınızı tehdit etmeyen konforlu bir sandalye ayarlamak olmalıdır. Bunun yanı sıra kıyafet seçimlerinizde görüntülü toplantı yapmanız halinde özellikle üst giyime önem vermelisiniz.

Bazen sunumlar dahi Home Office ortamında yapılabiliyor. Bu nedenle kameranızı doğru konumlandırmalı ve bütünüyle görüneceğiniz görüntüde şık görünmelisiniz. Ayakkabınıza kadar hazır olmanız gereken bu tür iş toplantılarında ofis tipi iş yerinizi aratmamanız gerekir.

Home Office Kıyafetleri Nelerdir?

Kıyafet seçimlerinizde abartıya kaçmadan işinize özel daha şık görüneceğiniz sade kıyafetlere yer verebilirsiniz. Olduğundan fazla dekolte kıyafet, Home Office çalışmalarınızda görüntülü sunumlarınız için uygun olmayacaktır.

Home Office kıyafetler;

Lastikli pantolon ve mavi sweat

Gömlek, pantolon üzerine dilerseniz ceketinizi alabilirsiniz. Son dönemlerde yaşanan ve dünyayı etkileyen pandemi döneminde neredeyse tüm kurumlar zaman zaman evden çalışma imkânı tanıyor. Bankalar, özel şirketler ya da kurumlar Home office çalışmasına ağırlık vererek, müşterileriyle kesintisiz ve daha etkili iletişim kurabiliyor.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Elbiseler

Home office çalışanlar için elbiseler oldukça rahatlık sağlıyor. Kullanılan elbiselerin modaya ve işinize uygun çizgilerde olması önemlidir. İş için tercih edeceğiniz elbiselerin günlük, bol desenli ve renkli olmamasına özen göstermelisiniz.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Takım

Home office çalışanlar için takım giyinmek, öncelikli olarak sunum, müşteri hizmetleri ya da çağrı merkezi çalışanları için oldukça uygundur. Genellikle banka çalışanlarının Home office çalışmalarında müşterilerin görüntülü görüşme talebine cevap veren çalışanların bankayı temsil etmesi zorunludur. Rahat ve günlük kıyafet ile bu tür görüşmeleri yapmak ciddiyetten uzaklaşılmasına neden olur. Şık takımları tercih edebilir, her an müşterilerinize şık görünebilirsiniz.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Üst Giyim

Home office çalışan kadınların üst giyim olarak tercih edeceği birçok alternatif bulunuyor. Bu alternatifler arasında çok şık bluzlar her dönem tercih edilebilir. Farklı renkte ve tasarımda bulunan bluzlar ile oldukça şık görüneceksiniz.

  • Bluz
  • Gömlek
  • Sweat
  • T-Shirt
  • Tunik
  • Tulum

Gömlekler elbette iş yaşamının her cinsiyetten kişi için vazgeçilmez ürünüdür. Hem işinizin ciddiyetini yansıtabilir hem de daha hijyenik görünebilirsiniz. Ütülü ve şık bir gömlek sizin işinize konsantre olmanızı sağlayacaktır.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Alt Giyim

Kıyafetleriniz içerisinde sürekli pantolon giyinmekten sıkılabilirsiniz. O halde en şık etek tasarımlarına da göz atmanız gerekebilir. Pantolon gardırobunuzun olmaz olmaz alt giyim ürünüdür. Bu nedenle Home Office çalışanlarının birçok renkte ve modelde pantolona ihtiyacı olacaktır. Etek ise pantolon kadar değer verilen ürünler arasında yer alıyor.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Aksesuar

Evde çalışıyor olmanız şıklığınızdan ödün vereceğiniz anlamını taşımıyor. Evinizdeki konfor elbette işyeri ortamından çok daha rahattır. Bu rahatlık bazen iş yaşamında dezavantaja dönüşebilir. Evinizde çalışırken bazı detaylara dikkat etmeli ve iş motivasyonunuzu üst seviyede tutmalısınız.

Giyim ürünleriniz kadar aksesuarlarınıza da dikkat etmelisiniz. Birçok aksesuar arasında olan; çanta, eşarp, şal ve kemer dış mekânda kullanılan ürünler olsa da eşarp muhakkak çalışmalarınızda kullanmanız gereken bir üründür. Günlük eşarpların Home Office çalışmalarına uygun olmadığını tahmin edersiniz. İnsanların ilk etkileri oldukça önemlidir ve iş görüşmelerinizi yaparken en şık eşarbınızla işinizi yapıyor olmanız işinize verdiğiniz değeri anında karşı tarafa yansıtacaktır.

Home Office Çalışan Kadınlara Özel Ayakkabı

 

Müşterilerinizin karşısına ev terlikleriniz ya da panduflarınızla çıkmak istemezsiniz öyle değil mi? Artık eğitim kurumları, banka çalışanları, kurum üst yönetim çalışanları ve işletmeler tüm özel görüşmelerini Home Office çalışma şekline göre uzaktan bağlantı ile gerçekleştiriyor.

Böyle durumlarda tıpkı işe gidiyor gibi hazırlanmanız, çalışma ortamını sadeleştirmeniz, mümkünse düz bir arka fonda görüşme yapmanız tavsiye edilir. Eğitim kurumlarında öğretmenlerin öğrencilerine sunum yaptığı birçok zaman diliminde baştan aşağı hazırlanarak işinizi yapmalısınız. Evinizde ayakkabınızı kıyafetinize uygun seçebilir ve tüm dikkatleri eşyalarınızdan ya da terliklerinizden işinize toplayabilirsiniz.

Home Office Çalışanların Dikkat Etmesi Gerekenler

Home office çalışmak sizin işinizi yatağınızdan takip etmeniz anlamına gelmiyor. Öncelikle işinize başlamadan önce uyanmalı, kahvaltınızı yaptıktan sonra kişisel bakımınızı işe gidiyor gibi yapmalısınız. Sesinizin sabah ve yatakta oldukça kötü çıkacağını unutmayın.

Bu işinizi ciddiye almadığınızı gösterir ve karşı taraftan “Daha sonra arayayım isterseniz?” gibi cümleler duyabilirsiniz. Bu nedenle tüm hazırlıklarınızı makyajınızı, kıyafetinizi ve sunumlarınızı hazırlamalı bilgisayarın başına öyle oturmalısınız. Görüntülü bir konferans ya da özel görüşme yapacaksanız evinizin en sade hatta kütüphane alanını tercih etmeniz daha uygun olabilir.

Evinizin kalabalık olması işlerinizi zorlaştıracağından sessiz bir ortam ayarlamaya özen gösterin. Giyim, makyaj, ayakkabı ve aksesuar unutulmaması gereken diğer detaylar arasındadır. İşiniz sizin geçim kaynağınız ve çalışmanıza emek vermeniz halinde başarılı olmanız kaçınılmazdır. Siz de işinize hazırlanın ve rakiplerinize fark atın!

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu