Hem Şık Hem Rahat Elbise Modelleri

Hem Şık Hem Rahat Elbise Modelleri

Birçok kadın hem şıklığı hem de rahatlığı bir arada olan kıyafetler tercih eder. Ama bunları her kıyafette çoğu zaman bulamayabiliriz. 2021 yılının hem şık hem rahat elbise modelleri coral taş askılı büzgülü elbise siyah, düğmeli çiçek elbiseler, yaka detaylı elbiseler, çiçek desenli mini elbiseler hem şık hem de rahat elbiseler arasındadır. Hem topuklularla hem de sandalet ya da terlikler ile giyebileceğiniz onlarca elbise modeli mevcuttur. Hafif ve şık bir görünüm elde etmek için pastel tonlarda püsküllü elbiseler sizin için vazgeçilmez olacaktır. Şifonun içinde hem rahatlığa kavuşacak hem de şıklığı elde edeceksiniz.

Bu Yazın En Trend Renkleri

Yazları hepimiz cıvıl cıvıl giyinmeyi, çiçekli böcekli elbiseler ile boy göstermeyi çok severiz. Bu yazda diğer yaz sezonları gibi içimizi açacak cıvıl cıvıl renkler ile ön plana çıkıyor. Baktığımızda bize huzur veren içimizi aydınlatan renkleri hepimiz üzerimizde taşımak isteriz. 2021 yaz modası renkleri sarı, pembe, lila, mint yeşili, gök mavisi ve gri rengidir.

  • Sarı, Pantone’nin seçtiği güneşin enerjisinden ilham alıp geleceğe umut veren renk olarak bilinir. Kombinlerinizde kullanacağınız sarı bir ceket, sarı bir pantalon, sarı bir gömlek, sarı bir elbise, sarı bir bluz, sarı bir ayakkabı, sarı bir etek ile hem parlayıp hem de göz doldurmaya kimse hayır demez.
  • Lila, rengi bu sezon o kadar çok popüler ki eşofmanlarda dahi en çok tercih edilen renk oluyor. Ceketler, bluzlar, pantolonlar, şortlar, mini ve uzun eteklerden tutun bikini ve mayolara kadar lila renk en vazgeçilmez renk olmayı başarıyor.
  • Pembe, pozitif ve romantikliği temsil eder. Özellikle kadınların çocukluğundan beri aşık olduğu bu renk her sezon trendlerdeki ve mağaza vitrinlerdeki yerini mutlaka alıyor. Pembe rengi hem günlük stilinizde hem de özel davetlerde, partilerde ya da düğünlerde tercih edebilirsiniz. Üstelik pembe rengi sizi olduğunuzdan daha tatlı ve samimi gösterecek bir renk olacaktır.
  • Mint Yeşili, doğayı en çok yansıtan renklerden biri olan mint yeşili bu sezon oldukça popüler bir renktir. Özellikle sıcak havalarda içimizi serinleten bize huzur vere doğal görünümlü harika bir renktir.
  • Gri, bu yaz biraz daha soğuk bir renk tercih etmek istiyorsanız kesinlikle griyi tercih etmelisiniz. Gri rengi diğer tüm tonlara uyum sağlaması ile hayat kurtaran bir renk olacaktır. Özellikle sportif bir kombin yaptığınızda griye de yer vermeyi mutlaka unutmayınız.
  • Gök Mavisi, sokak stili için mükemmel bir renk olacaktır. Hem erkeklerin hem de kadınların gözdesi olan bu renk bu yaz vitrinlerde en çok göreceğimiz renkler arasında yerini alıyor. Gök mavisi rengi ile gökyüzünü üzerinizde taşımak fikri size de çok güzel gelmiyor mu?

Hem şık hem rahat elbise modelleri

Şıklık Nedir?

Şıklık kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Her kesin şık algısı kendi kafasında oluşur. Bir insana çok şık gelen bir kombin başka bir insana şık gelmeyebilir. Şık kelimesinin sözlük anlamı: Modaya uygun, güzel, zarif şey olarak bilinmektedir. Peki, şık ve güzel giyinmenin püf noktaları nelerdir? Üzerimize giydiğimiz kıyafetler o günkü modumuzu, karakterimizi ve kişisel özelliklerimizi belli edebiliyor çoğu zaman.

Güzel giyindiğimiz zaman ya da kendimizi güzel ve şık hissettiğimiz zaman özgüvenimiz yükselir. Özgüvenimizin yükselmesi demek gün içinde moodumuzun yüksek olması anlamına geliyor. Şık olduğumuz zaman çevremizdeki insanlarla olan ilişkilerimizde olumlu yönde etkilenebiliyor. Şık görünümlü birisiyle tanışmayı, sohbet etmeyi, eğlenmeyi kim istemez ki. Şık olmak ve güzel giyinmek göreceli bir kavramdır.

Yani kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Şık olmak için bedeninize uygun kıyafetler tercih edin bedeninize tam oturacak kıyafetler sizi daha güzel gösterecektir. Kombinlerinizi gideceğiniz yere gitmeden önce hazırlayın. Aceleyle hazırlanmış bir kombin kötü ve eksik olabilir. Planlı yapılan bir kombin ise mutlaka istediğiniz gibi olacaktır.

Moda dergilerini, moda bloglarını, moda tasarımcılarını takip edin. Modayı yakından takip etmek sizi her zaman daha şık olmaya itecektir. Fakat buradaki en önemli kural kendiniz olmanızdır. Kendiniz ne istediğinizi daima daha iyi bilirsiniz. Bu yüzden kendinize en yakıştırdığınız parçaları kullanmalısınız.

Rahat Olmak Nedir?

Giydiğiniz kıyafet sizi sıkmıyor sizi zor duruma sokmuyor ise o kıyafetin içinde rahatsınız demek oluyor bu. Rahat olmak için hangi kıyafetleri tercih etmelisiniz?

Rahatlık denince akla ilk triko elbiseler gelir. Triko elbiseler vücudunuzu sarar ve sizi hem rahat hissettirir hem de şık bir görünüme kavuşturur. Taytlar her kadının en önemli en rahat parçalarındandır. Tayt içinde rahat etmemek mümkün değil. Şık bir tunikle ya da salaş bir kazakla kombinlendiğinde harika bir kombin yapmış olursunuz.

Kısa boylu ve ince bacaklı kadınların çok sevdiği İspanyol paçaların şıklığı göz kamaştırıyor. Özelikle yüksek bel İspanyol paça pantolonlar hem çok şık hem de çok rahat. Üstelik kısa boylu iseniz yüksek bel İspanyol paça pantolon tercoh edip boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Likralı yani esneyen skiny jeanlar vücudunuzu sıkmaz fakat vücudunuzu harika bir şekilde kaplar. Bu da sizin kusursuz görünmenizi sağlayabilir. Üzerine giyeceğiniz güzel bir gömlek, salaş bir kazak ya da bir bliz ile kombin yapıp hem şıklığı hem de rahatlığı yakalayabilirsiniz.

Hem Rahat Hem De Şık Olmak

Hem rahat hem de şık olmak tamamen sizin elinizde. Bedeninize uyan kıyafetler tercih ederseniz rahatlığı da şıklığı da fazlasıyla elde edersiniz. Kendi istediklerinizi iyi bilmelisiniz. Kendinize en çok yakıştırdığınız parçaları mutlaka kullanınız. Bu sizi daha özgüvenli yapacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu