Hangi Vücut Tipine Hangi Elbise Yakışır?

Herkesin vücut tipleri birbirinden farklıdır. İnsanlar, vücut tiplerine uygun elbise seçebildiklerinde, şık görünürler. Elbise seçmeye çalışanlar, vücut tiplerini ve beden ölçülerini belirleyip ona göre seçim yapmalıdır. Hangi vücut tipine hangi elbise yakışır? Konusunda, elbise modeli ve renk seçenekleri hakkında bilgi verilir. İnsanların çoğu, kendi vücut tipini kusurlu bulur ve günlük yaşamda bile elbise seçiminde zorlanır. Vücudunu iyi tanıyan ve vücut tipini bilenler, alışverişe çıktıklarında, rahat giyebilecekleri ve kendilerini şık gösterecek kıyafetleri rahat bulabilecektir.

Vücut Tipine Göre Elbise Seçmenin Püf Noktaları

Vücut tipine uygun elbise seçimi yapamadığınız zaman, aldığınız elbise çok kaliteli olsa bile iyi görünmenizi sağlamayacaktır. Vücut tipine göre elbise seçmenin püf noktası, seçilen elbisenin vücut tipine uygun olmasıdır. Kadınlar, manken üzerinde gördükleri elbiseleri beğenir ve kendi üzerinde de o şekilde duracağını düşünür. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Öncelikle görselde yer alan mankenin, vücut tipi ve ölçüleri ile kendi vücut tipinizi karşılaştırmalısınız. Aynı tip ve ölçüye sahipseniz, elbise sizin üzerinizde de aynı duracaktır. Herkes vücut tipinin farklı olduğu düşünmeli ve kendi vücut tipi için uygun elbise modellerini araştırmalıdır.

Vücut Tipleri Nelerdir?

Kadınlar, elbise seçiminde vücut tipine uygun seçimler yapmaya özen gösterir. Her kadının vücut tipinin farklı olduğunu bilen modacılar, vücut tiplerine göre tasarımlar yapıyor. Modacıların tasarımlarını geliştirdikleri, vücut tipleri şunlardır.

  • Armut tipi vücut,
  • Elma tipi vücut,
  • Kum saati tipi vücut,
  • Oval tipi vücut,
  • Dikdörtgen tipi vücut,

Vücut tipini bilenler, elbise seçimini her zaman doğru yapar ve seçtiği elbise ile daha iyi görünmeyi yakalar.

Vücut Tipleri İçin Abiye Seçimi

Günlük hayat ya da özel günler için en mükemmel elbiseyi seçebilmek için vücudunuzu çok iyi tanımanız gerekir. Vücut tipini bilmeyenler, kısa bir araştırma ve karşılaştırmalarla, vücut tipleri hakkında bilgi sahibi olabilirler. Vücut tipleri için abiye seçimlerinde, aynı tasarıma sahip elbiselerin farkı vücut tiplerine göre hazırlandığı görülebilir. Özel günler için hazırlanmış olan abiye elbiseler, manken üzerinde gösterilir. Şık görünebilmek için elbisenin, vücut hatalarını kapatması gerekir. Bunun için abiye ya da diğer elbise seçimlerinde, vücut tiplerine göre seçim yapmak önemlidir.

Hangi Vücut Tipine Hangi Elbise Yakışır?

Armut Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Farklı vücut tipleri için elbise modelleri, özel tasarlanabiliyor. Armut tipi vücut yapısı, boyun ince, omuzlar dar, göğüsler küçük, basen geniş olan tiplerdir. Armut tipi vücut yapısı daha çok klasik Türk kadını vücut tipi olarak bilinir. Şık görünmek isteyenler, basen genişliğini üst tarafa dağıtan modelleri tercih etmelidir. Elbise seçiminde, abartıya kaçmadan, kolları hareketli, vatkalı modeller kullanılabilir. Belden aşağı hafif bollaşan, düz elbiseler şık görünmeyi sağlayacaktır.

Kum Saati Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Kum saati vücut tipinde, bel ince, omuz ve basen ölçüleri doğru orantılıdır. Kadınların çoğu bu vücut tipine sahip olmak ister. Dünya genelinde bu vücut tipine sahip olan kadınlar kendilerini şanslı kabul ederler. Her türlü kıyafet modeli, bu vücut tipleri için uygun olmaktadır. Kum saati tipi vücuda sahip olanlar, elbise seçimlerinde, göğüs dekolteli ve yüksek yakalı modellerden uzak durmalıdır. Elbise seçiminde, balık modeli elbise çeşitleri, vücut yapısına tam uyum sağlayacaktır. Bu elbise modelleri daha şık ve güzel görünmeyi sağlar.

Elma Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

İnsanların vücut tipleri, genetik yapı, beslenme alışkanlığı ya da yaşam tarzına göre şekillenebiliyor. Elma tipi vücutlar, vücudun üst bölümü geniş olan tiplerdir. Omuzlar ve göğüsler büyük, bel kalın, kalça küçük yapıya sahiptir. Vücudun orta kısmı kalın olurken, bacaklar ince kalır. Elbise seçiminde, bel bölgesini gizleyebilecek modeller tercih edilmelidir. Bel bölgesini sıkan elbise modellerinden uzak durulmalıdır. Seçilecek olan elbisenin, dikkati vücut yapısında başka yönlere çekecek özelliğe sahip olması gerekir. Bunun için dekolteli ve düz yırtmaçlı elbiseler seçilebilir.

Oval Vücut Tipi İçin Elbise Seçimi

Her kadının vücut tipi farklıdır. Oval vücut tipine sahip kadınlarda, üst tarafın kalın, alt tarafın daha ince olduğu görülür. Bu vücut tiplerinde, bel oyuğu bölgesi fazla belirgin olmaz. Göğüsler daha dolgundur. Şık görünebilmek için elbise seçimi yaparken, üst bölgeyi geniş gösterecek elbise modellerinden uzak durulmalıdır. Oval vücut tipine uygun elbise modellerinin A kesim elbiseler olduğu bilinmektedir. Oval tipi vücutlarda, V yakalı elbiseler, daha iyi görünmede yardımcı olacaktır.

Dikdörtgen Vücut Tipi İçin Elbise Seçimi

Diktörgen tipi vücutlar daha çok erkek tipi vücut olarak tanımlanır. Vücut ölçüleri olarak geniş omuz, iri göğüs, belli olmayan bel, düz ve dar kalça, uzun bacak olarak tanımlanmaktadır. Vücudunuz kıvrımsız bir yapıya sahipse, vücudunuzda kıvrım oluşturabilecek elbiseleri seçmelisiniz. Omuz detayları olan ve bel bölgesini ince gösteren elbise modelleri şık olmayı sağlayacaktır. Diktörgen tipi vücut yapısına sahip olanlar, iki parçalı modelleri tercih etmelidir. En iyi seçeneklerden birisi düşük bel etek modelleri gösterilir.

Armut Tipi Vücuda Sahip Kadın Giymesi ve Giymemesi Gerekenler

Armut tipi vücutlarda, vücudun üst bölgesi dar, basen bölgesi geniş olur. Bu vücut tipine sahip olan kadınların giymesi gereken elbise modellerinden bazıları şunlardır.

  • Uzun gömlekler,
  • Üzeri işlemeli bluzlar,
  • Dar kesim pantolonlar,
  • Koyu renk jeanler,
  • Taşlı kolye modelleri,

Şık ve iyi görünebilmek için doğru elbise seçmeye çalışırken, asla tercih edilmemesi ve giyilmemesi gereken elbiselerinden neler olduğu bilinmelidir. Armut vücut tipine sahip olan kadınlar, kısa üst, mini etek, vücuda yapışan elbise ve skinny jeanlerden uzak durmalıdır. Daha ince görünebilmek için vücut kıvrımlarını saklayan koyu renkler tercih edilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu