Hangi Ten Rengine Hangi Trend Yaz Rengi Yakışır?

Yaz, olağanüstü canlı bir mevsimdir, ancak özellikle baktığınız her yerde yakında göreceğiniz birkaç renk tonu vardır. Bu beş renk tonu için yapılan aramalar, bir süredir küresel markalarda giderek artan bir popülariteye sahiptir ve birçok influencer’ın bunları zaten yaz gardıroplarına dahil ettiğini görmek mümkündür. Burada, göz önünde bulundurulması gereken en iyi renk trendleri ve stiliniz ne olursa olsun onları nasıl giyeceğinize dair ipuçları vereceğiz.

Ten Rengine Yakışan Renkler Nelerdir?

Ten rengine yakışan renkleri belirlemek giyiminizin sizi yansıtması adına oldukça önemlidir. Bunun için öncelikle cilt tonunu belirlemeli, cilt alt tonundan yararlanarak hangi mevsimin insanı olduğunuzu belirlemelisiniz. Böylece size uyan renkleri bulabilir ve kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz

Ten rengine göre kıyafet seçimi

Ten Rengine Yakışan Renkler Nasıl Belirlenir?

Renk analizi ve özellikle dört mevsim tipolojisi oldukça önemli bir konudur. Trendleri takip etmek yerine özellikle sizin ve hayatınız için neyin işe yaradığını bulmanın önemini anlamanız ve bireysel tarzınıza göre yavaş yavaş bir gardırop oluşturmaya başlamanız benim için mutluluk verici olacaktır. Hangi ten rengine hangi trend yaz rengi gider çözümlediğiniz zaman şıklığınızla ortamlarda göz dolduracaksınız.

Ten rengine göre kıyafet seçimi nasıl yapılır?

Renk Türü Nasıl Bulunur?

4 mevsim teorisi kullanarak cilt tonumuza uygun rengi bulmak mümkündür. Bu teori dört renk türüne dayanmaktadır: İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış. Hangi mevsimsel tipte olduğunuz iki temel değişkene bağlıdır;

Cildinizin, saçınızın ve gözlerinizin alt tonu (sıcak/altın ve soğuk/küllü)

Genel renginiz ve özellikle saçınız ne kadar hafif ve derin

Mevsimler, bu iki değişkenin dört olası varyasyonunu temsil eder: Doğal saç renginiz orta kahverengiden daha açıksa, ya İlkbahar ya da Yaz olarak yazılırsınız; daha karanlıksa, bir Kış veya Sonbaharsınız. Cilt tonunuz ve saçınız sıcak bir alt tona sahipse veya doğal bir kızılsanız, İlkbahar veya Sonbahar olarak sınıflandırılırsınız; Cildiniz mavimsi, soğuk bir alt tona sahipse ve saçınız daha küllüyse ve altın veya kırmızı vurguları yoksa ya Yazsınız ya da Kışsınız.

Kendi Mevsimini Belirle!

Sizlerde hangi mevsime ait olduğunuzu bulmak istiyorsanız sizlere küçük tüyolar vereceğim. Eğer cilt tonunuz temiz, ılık bir alt tona sahipse, saçlarınız açık kahve veya kızılsa, gözleriniz mavi, açık kahve veya yeşilse siz tam bir baharsınız! Cildinizde derinlik varsa, saçlarınız açık kahve veya sarıya çalıyorsa, gözleriniz de mavi veya açık yeşilse siz tam bir yazsınız!

Ilık sarı alt tonlu bir cildiniz ve saçlarınızla gözleriniz arasında karşıtlık varsa, saçlarınız siyahtan açık kahveye doğru dalgalanıyorsa ve gözleriniz kahve veya zeytin yeşiliyse siz tam bir sonbaharsınız! ve tabi ki saç, cilt ve saçınızın tonu arasında yüksek karşıtlık varsa, soğuk cilt tonuna sahip, siyah saçlara sahip ve yeşil ila mavi göz rengine sahipseniz sizde kış mevsimisiniz.

Mevsimlere Göre Renkler

Şimdi sizlere mevsimleri ve 12 renk tonunu açıklamak istiyorum. Sizler de kendiniz için bu değerlendirmeyi yapabilir ve renginizi bulduktan sonra melike tatar imzalı rengarenk alternatifler arasında size uyan rengi bulabilirsiniz.

  • Bahar- Mavi, tozpembe, açık turuncu, bebek mavisi, lacivert, yeşil, lila, kırmızı
  • Yaz- Koyu mor tonları, Orta koyulukta mavi tonları, kavuniçi
  • İlkbahar- Kiremit rengi, haki, sarı, lacivert, gri, kahverengi
  • Kış- Mor, açık mavi, pembe, petrol mavisi, siyah

Sizlerde kendi mevsiminizi belirleyebilir ve uygun kombinler yapabilirsiniz.

Cildinizden Alt Tonu Belirleme

Cildimin alt tonu nedir? Bu soruları cevaplamak biraz daha zor olacaktır. Bu ikincil faktör, renklendirmenizin en belirleyici kalitesine bağlıdır: açık, derin, berrak, yumuşak, sıcak veya soğuk. İkincil faktörünüz, kendi mevsimsel renk paletinizi daha da daraltmanıza yardımcı olabilir ve ayrıca hangi komşu paletin renginize uygun bazı tonları içerebileceğini size gösterebilir.

Derin bir genel renginiz varsa, Sonbahar ve Kış arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz. Tüm renk fikriyle ilgileniyorsanız ve gardırobunuzu buna göre ayarlamayı düşünüyorsanız, temel sezonun yanı sıra ikincil faktörünüzü de belirlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Cilt Alt Tonu Belirleme Yöntemi

Hangi renklerin kişisel teninize uyduğu konusunda size çok daha doğru bir fikir verecektir.

Bunlar aşağıdaki gibidir;

  • Işık: Ya hafif bir yazsın, ya da hafif bir bahar. Saç renginiz açık (sarı veya açık kahverengi), ten renginiz etnik kökeninize göre açık ve gözleriniz açık mavi, yeşil veya gri ise renk paletinizin yumuşak, hafif ve sessiz tonlarında en iyi şekilde görünürsünüz. Derin: Ya derin bir sonbaharsın ya da derin bir kış. Koyu kahverengi veya siyah saçların ve koyu kahverengi, yeşil veya ela gözlerin var. Eğer öyleyse paletinizin derin, canlı tonlarında harika görünüyorsunuz.
  • Sıcak: Ya ılık bir baharsın ya da ılık bir sonbahar. Genel renginizin kendine özgü bir sıcak alt tonu varsa, saçınız ya altın sarısı ile kahverengi arasında ya da çilek sarısı ile koyu kumral arasında, gözlerin yeşil, topaz, ela veya açık ila orta kahverengi ise siz sıcaksınız. Paletinizdeki ne çok yoğun ne de solgun olan orta aralıktaki renkler sizler için en iyi seçenektir. Serin: Ya serin bir yaz ya da serin bir kışsınız.
  • Berrak: Ya berrak bir kışsın, ya da berrak bir bahar. Genel renklendirmeniz kontrast ve doygunluk açısından yüksekse, saçınız ya orta kahverengiden siyaha ya da canlı, parlak sarı, gözleriniz mavi, parlak yeşil, topaz, kehribar veya turkuaz ise en iyi doygun, net renklerde görünürsünüz.

Yazın Trend Renkleri Nelerdir?

Bu yazın trend renkleri Parlak pembe, yeşil, zümrüt yeşili, gök mavi, lila, açık yeşil ve sarı tonlarıdır. Beyaz da yine her zamanki gibi yazın favori renkleri arasındadır. Bu yaz giyim renklerin ahengi ba z alınarak şekillenmiştir. Renkli elbiselere, ayakkabılar, çantalar ve çeşit çeşit aksesuarlarda eşlik etmektedir.

Yaz Renkleri Nasıl Kombinlenmeli?

Bu yazın favori renklerinden olan pembe, nötr renkli şortlarla düğmeli bir gömlek veya çiçekli bir yaz elbisesi veya gündelik kot pantolon ile kombinlenebilir ve parlak pembe bir çanta ile kombin tamamlanabilir.

Yeşil, bu soluk, yaylı ton, parlak pembe kadar kendine dikkat çekmeyebilir, ancak kesinlikle kendi yolunda öne çıkıyor. Deve, ten rengi veya bej gibi, adaçayı renkleri ile kullanılabilir. Gök mavi ise hem tek başına hem de daha göz alıcı tonlar için arka plan rengi olarak çok iyi çalışır. Aslında, parlak pembe ile özellikle harika görünüyor ve hemen hemen istediğiniz herhangi bir renkle nötr bir renk tonu olarak giyilebilir.

Bununla birlikte, onu giymenin en sevdiğimiz yolu, kobalt veya gök mavisi ve altın takılar gibi diğer mavi tonlarıdır. Sarıya gelince, soğuk alt tonlu olanlar en iyi nergis, limon veya süper parlak sarı renkte görünürken, düğün çiçeği, altın Başak ve bal tonları sıcak alt tonlarda daha iyi çalışır.

Melike Tatar ile trend ve yeni gelen yaz kombinlerini incelemek için ziyaret edin
https://www.meliketatar.com/yeni-gelenler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu