Evde Söz İçin Elbise Önerileri

Evde Söz İçin Elbise Önerileri

Söz evlenme hazırlığı yapan kişilerin gerçekleştirdiği merasimlerden birisidir. Söz töreninde genellikle kızın istenmesi ve söz yüzüğünün takılması gerçekleşir. Söz töreni genellikle evde aile arasında yapılır. Bu nedenle de nişan ve düğün merasimleri için tercih edilen kıyafetlerde görülen şatafat söz kıyafetlerinde çok görülmez. Ancak söz kıyafetinin seçimi de kadınların zorlandığı konular arasında yer alır çünkü her kadın sözünde güzel görünmek ister. Bu nedenle de evde söz için elbise önerileri araştırmaya başlarlar.

Evde söz yapmayı düşünen kişilerin değerlendirebilecekleri öneriler şunlardır;

Bebe yaka ve yarasa kol

Söz için giymeye uygun olan bu elbiseler Melike Tatar elbise modelleri arasından seçilerek sözlerde giyilebilir. Elbise modellerinin farklı renk ve bedenlerini firmanın koleksiyonunda bulmakta mümkündür.

Beli Büzgülü Söz Elbiseleri

Evde yapılacak söz törenleri için beli büzgülü olarak tasarlanmış elbiseler tercih edilebilir. Farklı kumaş renklerine sahip olarak üretilen bu elbiseler bellerindeki büzgü sayesinde bayanlar tarafından ayarlanabilme özelliğine sahiptirler. İnce bele sahip bayanlar tarafından bu elbiseler tercih edildiğinde büzgü daraltılarak belin inceliği sergilenebilir.

Ayrıca beli büzgülü elbise modellerinde tercih edilen düğme detaylarıyla elbisenin şıklığı tamamlanır. Söz töreninde beli büzgülü elbiseye sahip olmak isteyenler zevklerine göre renk seçimi yaparak bedenlerine uygun elbiseyi sipariş edebilirler.

Desenli Söz Elbiseleri

Sözde gelin adaylarının giyebilecekleri elbise önerilerinden birisi de desenli elbiselerdir. Bu elbiseler sahip oldukları desenler sayesinde cıvıl cıvıl bir görünüm sağlarlar. Özellikle yaz aylarında yapılacak sözler için ideal modellerdir. Desenli olarak tasarlanan bu elbiselerde görülebilecek desenler ise çiçek desenleridir.

Sözde giymeye uygun desenli elbiselerde desen ve elbise rengi zevke göre tercih edilebilir. Açık renkli elbiseleri tercih edenler pembe veya beyaz zemin üzerinde desenli açık renk elbiseleri tercih edebilirler. Koyu renk sevenler ise siyah veya mor zemin üzerine çiçek desenleri bulunan elbise modellerini tercih edebilirler. Bu elbiseler düz veya desenli eşarplarla kombin yapılarak sözlerde kolaylıkla kullanılabilir.

Yarasa Kollu Söz Elbiseleri

Kız isteme ve yüzük takma töreninde giyecek elbiseye ihtiyaç duyan bayanlar yarasa kollu söz elbiselerini satın alabilirler. Yarasa kollu elbiseler özellikle kolları ince olan bayanlarda şık durur. Yarasa kol olarak tasarlanan elbiseler dökümlü kolları sayesinde dikkatin kol bölümüne çekilmesini yardımcı olurlar. Özellikle tesettür elbise tercih eden kişilerin zevkine hitap edecek özelliklere sahiptirler. Yarasa kollu elbiseyi söz töreninde giymek isteyenler Melike Tatar tesettür elbise bölümünü inceleyerek zevklerine uygun seçim yapabilirler.

Pliseli Söz Elbiseleri

Sözlenecek kişilerin sevdikleri kişinin ailesinin de bulunduğu söz töreninde tercih edebilecekleri elbiselerden birisi de pliseli elbiselerdir. Bu elbiseler eteklerindeki pliseler sayesinde gelin adayının şık görünmesini sağlarlar. Ayrıca tasarım tarzlarının etkisiyle eşarp, ayakkabı ve takı gibi aksesuarlarla kolaylıkla kombin yapılabilirler. Söz elbisesini pliseli modellerden yana kullananlar mor, ekru, siyah, bej, gül, gri, pudra ve mint gibi renklerde pliseli elbiseleri Melike Tatar ürünleri arasında bulabilirler.

Volanlı Söz Elbiseleri

Elbisede rahatlığı arayan kişiler söz için volanlı elbiselerden seçebilirler. Böylelikle ayakta kaldıkları süre boyunca rahatsız olmazlar ve hareketleri kısıtlanmaz. Bunun yanı sıra volanlı elbiseler gösterişli görünümden de uzaklaşılmasını sağlar. Özellikle çok fazla dikkat çekmek istemeyen bayanlar tarafından seçilebilir. Volanlı elbiseye ihtiyaç duyanlar omzu veya kolları volanlı elbiseleri seçerek söz dışında da diledikleri zaman kullanabilirler.

Düz Renk Söz Elbiseleri

Sadelik kadınların büyük bir bölümünün tercih ettiği giyim tarzıdır. Bu tercih söz töreni için de geçerli olabilir. Sözün de sade olmayı seçen kişiler düz renkli söz elbiselerini satın alarak giyebilirler. Düz renk olarak tasarlanan elbiseler geniş renk yelpazesine sahiptir ve bu sayede her zevke hitap eden elbise çeşidini bulmak mümkündür.

Düz renk söz elbisesi arayanların seçebilecekleri renkler arasında şunlar bulunur;

  • Siyah
  • Lila
  • Vişne çürüğü
  • Mor
  • Mavi
  • Mint
  • Pudra
  • Gri
  • Beyaz
  • Kırmızı

Söz elbiselerinin düz renk ancak dikkat çekici olmasını isteyenler mor, vişne çürüğü ve kırmızı renkleri tercih ederken sade tercih edenler siyah, bej veya gri seçebilirler.

Bebe Yaka Söz Elbiseleri

Bebe yaka günümüzde elbiselerde kullanılan yaka türleri arasında bulunur. Kullanıldıkları elbiselerin sevimli ve ilgi çekici görünmesine yardımcı olurlar. Söz elbisesinin bebe yakalı olmasını isteyenler Melike Tatar elbiseleri arasında bebe yakalı modelleri bulabilirler. Bu modeller gelin adaylarının damat tarafına hanım hanımcık bir görüntü sergilemesine yardımcı olur. Bebe yaka modelli söz elbiselerinde ise mint, pudra, taş ve bej renkleri tercih etmeleri mümkündür.

Kemerli Söz Elbiseleri

Söz elbisesi arayanların değerlendirebilecekleri elbise önerileri arasında kemerli söz elbiseleri de bulunur. Bu elbiseler kumaş ve renk gibi detayların yanı sıra sahip oldukları şık kemerleriyle dikkat çekerler. Gelin adaylarının hoş bir görünüm sergilemesine yardımcı olan bu elbiselerin kemerinin bele göre ayarlanması mümkündür. Ayrıca söz merasimi sonrasında da günlük hayatta kullanmak için tercih edilebilecek ürünlerdir.

Düğmeli Söz Elbiseleri

Sözlenecek kişiler elbise tercihlerini düğmeli elbiselerden yana kullanabilirler. Bu elbiselerle düğmeler bele kadar, göğüs bölümüne kadar ve boydan boya olacak şekilde modele göre değişiklik gösterir. Söz elbisesi arayanlar düğmeli modelleri inceleyerek gözlerine hitap edenleri ve kendilerine yakışacağını düşündüklerini seçebilirler.

Koton, şifon, keten ve kot kumaştan üretilen düğmeli elbiseler Melike Tatar elbiseleri arasında bulunur. Bu modeller tek renk veya renkli olarak giyim tarzına ve zevkine göre belirlenebilir. Ayrıca farklı bedenlere uygun olacak düğmeli elbiselerinde firma kategorisinde bulunması mümkündür.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu