Elbise Altına Ayakkabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elbise Altına Ayakkabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elbiseler bayanlar tarafından günlük ve özel zamanlar için tercih edilen giyim ürünleri arasında yer alır. Giyim için tercihini elbiseden yana kullananlar elbiselerinin ayakkabıları ile uyumlu olmasını tercih ederler. Ayakkabı ve elbisenin uyumlu olması şık ve zarif görüntü sağladığı için önemlidir. Bu nedenle elbise giymek isteyenlerin ayakkabı seçiminde dikkat etmesi gerekenler vardır. Elbise altına ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Elbise türü
  • Elbise rengi
  • Elbise özellikleri
  • Elbisenin kullanım alanı
  • Elbiseyle uyumluluk
  • Şık görüntü oluşturma

Bu detaylar dikkat edilerek elbiselerle iyi bir kombin oluşturacak ayakkabıların seçilmesi mümkün olur. Ayakkabı seçilirken mümkünse elbise kişilerin yanında bulundurularak seçim yapılması ayakkabıyı bulmayı kolaylaştırabilir.

Elbise Türüne Göre Ayakkabı Seçimi

Elbiselerin altına ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken kriterlerden en önemlisi elbisenin türüdür. Ayakkabının elbisenin türüne uyumlu olması elbise ile ayakkabının dışarıdan bakan gözler tarafından uyumlu ve güzel görünmesine yardımcı olur. Elbise türüne uygun olmayan ayakkabını seçilmesi kadınların rüküş olmalarına ve bu nedenle rakipleri tarafından olumsuz bir fikir kazanmalarına neden olur. Elbisenin abiye, şifon, uzun, midi boy, tesettür, günlük veya spor olması dikkate alınarak ayakkabının seçilmesi mümkündür.

Abiye Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Elbiseye uygun ayakkabı seçimi için dikkat edilmesi gereken en önemli kriter elbisenin türüdür. Abiye elbiseler kadınlar için üretilen elbise türleri arasında bulunur. Bu nedenle abiye elbise giymeyi tercih edenlerin abiyelerine uygun olacak ayakkabıları seçmeleri gerekir.

Abiye elbiseler düğün, kına veya nişan gibi özel günlerde kullanılan gösterişli elbiselerdir. Bu nedenle ayakkabılarda da gösteriş ve dikkat çekicilik ön plana çıkarılmalıdır. Bunun için parlak renkler, taşlar ve boncuklar ayakkabılarda vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer almalıdır. Abiye elbiseler için tercih edilebilecek ayakkabı türleri arasında ise bilekten kemerli ayakkabı, rugan ayakkabı, dolgu topuk ayakkabı ve ince topuklu ayakkabılar vardır.

Ayakkabı seçimi

Şifon Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Elbisenin türüne göre ayakkabı seçmek isteyenler şifon elbise giymeyi tercih etmişlerse ayakkabılarının şifona uyumlu olmasına dikkat etmek zorundadır. İnce ve uçuş uçuş olma özelliğine sahip olan elbiseler açık ayakkabı, ince bantlı ayakkabı, sandalet, babet, dolgu ve kalın topuklu ayakkabılar uyumlu olarak kullanılabilirler. Şifon elbiseler için bu ayakkabı türleri arasından seçim yapılırken elbisenin rengine uygun olmasına da dikkat edilmelidir.

Tesettür Elbiseler İçin Ayakkabı Seçimi

Tesettür elbiseler genellikle tesettür giyimi seçen kadınların giydikleri elbiseler arasında bulunur. Tesettür elbise giyen kadınlar ayakkabılarının da tesettüre uygun olmasını isterler. Bu nedenle ayakkabı seçiminde daha titiz davranırlar. Tesettür elbiselere uygun olabilecek ayakkabı türleri arasında ise şunlar bulunur;

  • Uzun topuklu ayakkabılar
  • Kalın topuklu ayakkabılar
  • Spor ayakkabılar
  • Düz taban ayakkabılar
  • Simli topuklu ayakkabılar
  • Bantlı ayakkabılar

Bu ayakkabılarda genellikle uzun topuklu modeller tercih edilir. Tesettür nedeniyle elbise boyu uzun olacağı için ayakkabının uzun topuklar sayesinde elbise altında görünmesi ve rahat kullanılması sağlanabilir.

Uzun Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Uzun elbiseleri giymeyi seven bayanlar ayakkabı seçimini nasıl yapacakları konusunda tereddüt ederler. Çünkü elbiseye uygun ayakkabının seçilmemesi kullanımda zorluğa neden olur ayrıca görünümün rüküş olmasını sağlar. Bu nedenle uzun elbise giyen kadınların elbiselerine uygun olacak ayakkabıyı satın almaları gerekir. Uzun elbiseler için ideal olan ayakkabı türleri ise şunlardır; stiletto, sandalet, bilek botu, yüksek topuklu ayakkabı, spor ayakkabı ve platform topuklu ayakkabılardır.

Elbise Rengine Göre Ayakkabı Seçimi

Elbise türünün yanı sıra ayakkabı seçiminde elbise rengine de dikkat etmek gerekir. Ayakkabı ve elbise renginin birbirine uyumlu olması kadınların bulundukları ortamlarda elbise ve ayakkabıları sayesinde güzel görünmelerine yardımcı olur. Elbise ile alakasız renkteki ayakkabının giyilmesi dikkat çekse de rüküş görünüm oluşturduğu için kişiler hakkında olumsuz intiba oluşturabilir.

Açık renkli elbiseler için bordo, kırmızı, lacivert veya siyah gibi koyu renkli ayakkabıların seçilmesi daha uygundur. Ayrıca koyu renk elbise türleri içinse zıtlık oluşturacak açık renkli ayakkabılar tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra elbise ve ayakkabının aynı renkte seçilmesiyle kombin oluşturmak da mümkündür.

Siyah Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Kadınların giymeyi seçtikleri elbiseler arasında siyah elbise modelleri ilk sırada yer alır. Siyah elbiselerin kiloları kamufle etmesi ve zarif görünüş sağlaması tercih edilmesinin temel nedenlerindendir. Siyah elbiseler için ayakkabı seçerken elbise boyu dikkate alınabileceği gibi renkte dikkate alınabilir. Siyah renkteki elbiseler için popüler tercih siyah ayakkabıdan yanadır. Bunun yanı sıra pudra, krem, bej, gri, ekru ve ten rengi ayakkabılar da tercih edilebilir.

Elbisenin Kullanım Alanına Göre Ayakkabı Seçimi

Giyilen elbisenin kullanılacağı alan ayakkabı seçimini kolaylaştırıcı etkendir. Örneğin elbise günlük olarak evde veya dışarıda giyilecekse elbise altına spor ayakkabı, sandalet veya babet tercih edilebilir. Ancak elbise düğün veya nişan için tercih edilen abiye elbise ise daha şık ve gösterişli ayakkabı alınması gerekir. Bu durumda da taşlı, simli ve boncuklu ayakkabılar seçilebilir. Ayrıca ayakkabıların parlak renkli olmaları gerekir. İş hayatında elbise tercih edildiğinde ise sade renkli topuklu ayakkabı, ince bantlı ayakkabı veya rugan ayakkabı seçilebilir.

Elbise Altına Spor Ayakkabı Giyilir Mi?

Elbise denilince akla elbise altına giymek için topuklu ayakkabı tercih etmek gelir. Ancak elbiselerle birlikte spor ayakkabıların giyilmesi de mümkündür. Spor ayakkabı tercihi sayesinde kadınlar rahat hareket ederek bulundukları ortamlarda zorluk yaşamazlar. Özellikle uzun saatler sürecek aktivite ve düğünler için spor ayakkabı tercihi yorulma olasılığını azaltır. Özellikle uzun etekli şifon, abiye ve farklı kumaşlardan hazırlanan elbiseler altında ayakkabı görülmeyeceği için rüküş görüntü oluşturmaz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu