Vücut Tipinize Göre Giyinmenizi Sağlayacak 10 Püf Noktası

Kadınlarda vücut tipleri nelerdir?

Aynaya baktığınızda kendinize hayranlık duyacağınız bir görüntüye sahip olmak için öncelikle kendi vücudunuzu tanımanız gerekmektedir.  Sahip olduğunuz vücut tipini tanımak, vücut tipinizin avantaj ve dezavantajlarını bilmek size kıyafet seçimlerinizde kolaylıklar sağlarken hem şıklığa hem de istediğiniz görüntüye ulaşmak artık sizin için basit bir hale gelecektir.

Çok beğendiğiniz bir kıyafeti kendi üzerinizde gördüğünüzde sizde aynı duyguları uyandırmıyorsa vücut tipinizi göz önünde bulundurmadan seçim yaptığınızı düşünebiliriz. Kadınlar farklı beden ölçülerine ve farklı vücut şekillerine sahip olabilirler. Bu nedenle bir elbise her kadında farklı bir görüntü ortaya çıkartabilir. Vücudunuzu tanıyarak yaptığınız kıyafet seçimleriyle mükemmel görüntülere sahip olabilirsiniz.

Kadınların vücutlarını tanıması, vücut tiplerini belirlemesi kıyafetler arasından doğru seçimler yapılması önemli bir konu haline gelmektedir.  Vücut tiplerinizi belirlerken ilk yapmanız gerekenlerden biri ölçümdür.  Vücudun omuz, göğüs, bel ve kalça kısımları atlama yapılmadan ölçülmelidir. Yapılan ölçümler vücudunuzu tanımada ve kıyafet seçimlerinizde size yardımcı olacaktır.

Vücut ölçülerinize ve vücut tiplerinize göre doğru giyinmenizi sağlayacak püf noktaları :

1-) Uzun Boylu Kadınların Dikkat etmesi Gerekenler                      

Kıyafet seçimlerinde tek renkten yana olmak uzun boylu kadınları daha da uzun göstereceğinden renk seçimlerinde cesur davranarak farklı renkleri bir arada kullanabilirsiniz. Aynı zamanda uzun elbiseler de vücudu olduğundan daha uzun gösterir. Olduğunuz gibi görünmek için belinize bir kemer takmak muhteşem bir dokunuş olacaktır.

Bol ve geniş paçalı modeller siz uzun boylu kadınlarda şahane bir görüntü ortaya çıkartıyor.

Uzun boylu ve oldukça ince bir yapıya sahipseniz olduğunuzdan daha kalın görünmek isteyebilirsiniz. Pileli, fırfırlı kıyafetlere yönelmek sizin için bir çözüm yolu olabilir.

Etek tercih edecekseniz boy ölçüsüne oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Etek boyu en uzun ayakkabı üstünde olmalı ve yere değmemelidir.

Fit bir yapıya sahipseniz desen konusunda çekingen olmanıza gerek yok. Geometrik desenler,enine-boyuna desenler, naif veya büyük desenler  vücudunuza yakışacaktır.

2-) Kısa Boylu Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Kıyafetleriniz arasında seçim yaparken tek renk kullanmak olduğunuzdan daha uzun görünmenizi sağlayacaktır.  Aynı zamanda fazla ve karışık desenlerden oluşan kıyafetleri tercih etmek sizi daha basık ve kısa gösterecektir. Bu nedenle çok karışık renkli ve desenli kıyafetleri tercih etmekten kaçının

Kısa boylu kadınlar için benimsenmiş kurallardan biri topuklu ayakkabı giymektir. Olduğunuzdan uzun görünmek için sağlığınızı da göz ardı etmeyerek çok yüksek topuklu olmayan ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Pantolon ve etek tercihlerinizi yüksek belden yana kullanarak bacak boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.  Pantolon seçimlerinizi bilek altında bitenlerden yana kullanın. Kısa pantolonlar boyunuzu daha da kısa gösterecektir.

Büyük aksesuarları tercih etmekten kaçının. Büyük çanta ve takılar yerine daha ufak çantalarla birlikte sade takılar tercih edebilirsiniz.

3-) Bacak Boyu Vücuduna Göre Uzun Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Pantolon seçimlerinizi düşük belden yana kullanın. Yüksek bel pantolonlar bacaklarınızı olduğundan daha uzun gösterir.

Kemer kullanırken kalın değil ince olmasına dikkat edin. İnce kemerler belinizin daha aşağıda görünmesini sağlayabilir.

Uzun takılar, fularlar vücudunuzun üst kısmını daha uzun göstermenize yardımcı olabilir.

Üst kıyafet seçimi yaparken kısa olmamasına özen gösterin. Alt kıyafetlerinizde çizgili desenleri tercih etmezken üst giyimde çizgili kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

4-) Bacak boyu Vücuduna Göre Kısa Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Pantolonların, eteklerin üzerine kısa üstler kullanmaya özen gösterin. Gömlek, bluz ve tişörtlerinizi pantolon ve eteklerinizin içine sokarak kullanın. Kısa üstler bacaklarınızın olduğundan uzun görünmesini sağlayabilir.

Pantolon ve eteklerinizi yüksek bel kullanın. Kemer kullanacağınız zaman ise kalın olmasına özen gösterin. Boyuna çizgili alt kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Ayakkabı seçiminizi topuklulardan yana kullanmak bacak boyunuzu daha uzun gösterebilir.

5-) Omuzları Geniş Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Omuz genişliğinizin göze batmaması için üst kıyafet seçimi yaparken kesinlikle dar kıyafetlerden uzak durmalısınız. Dar üstler tercih etmek vücudunuzu üçgen şeklinde gösterebilir. Kalın askılı kıyafetlerden de uzak durmakta fayda var. Kalın askılar omuzları daha çok ortaya çıkartabilir.

Bluz ve gömlekler dar olmadığında size oldukça yakışacaktır. Yaka detayına dikkat ederek daha çok v yakalı bluz ve gömlekler tercih edebilirsiniz.

Takı tercihlerinizde uzun dikkat çekici kolyeler kullanırsanız şık bir görüntüye ulaşırken aynı zamanda ilgiyi omuzlarınızdan takılarınızın üzerine çekebilirsiniz.

Salaş tişörtler kısa ceketler omuzlarınızın genişliğini ortaya çıkarmazken size de hoş bir görüntü sağlayabilir.

6-) Omuzları Dar Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Omuzlarınızı olduğundan geniş göstermek için üst kıyafet seçimlerinizde vatkalı, büzgülü yani omuz detaylı kıyafetler kullanabilirsiniz.

Belinize oturacak pantolon ve etekler tercih ederek alt kısmınızın olduğundan daha dar bir görünüme sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Gösterişli ayakkabılar ve aksesuarlar kullanarak dikkatleri omuzlarınızın dışına çekebilirsiniz.

7-) Büyük Göğüslere Sahip Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Üst kıyafet seçimlerinde dar kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Dar kıyafetler göğüslerinizin büyüklüğünü ortaya çıkarabileceği gibi olduğundan da büyük gözükmesine yol açabilir.

Toparlayıcı kumaşlardan yapılmış iç çamaşırları ve kıyafetler kullanılmalı, göğüs bölgesi açıkta kalıyorsa hareketli takılar kullanarak dikkatleri takılara çekmek işinize yarayabilir.

Belden oturtmalı elbiseler tercih edebilirsiniz.

8- ) Küçük Göğüslere Sahip Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Düşük yakalı, fırfırlı ve büzgülü kıyafetler göğüslerin olduğundan geniş görünmesine sebep olabilmektedir. Dikkatleri göğüs bölgesinden uzaklaştırmak için kol ve omuz detaylı kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Göğüslerinizin olduğundan büyük görünmesini istiyorsanız üst kıyafet seçimlerinizde açık renklileri veya enine çizgili kıyafetleri tercih edebilirsiniz.  Aynı zamanda bol kıyafetler giymekten de kaçının.

9-) İnce Bele Sahip Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Belinizin inceliğini ortaya çıkaracak belinize oturan kıyafetler tercih edin. Belinizi ortaya çıkaracak aksesuarlar olarak kemerleri kullanabilirsiniz.

Çok ince bir bele sahipseniz basenleriniz genişse etek seçimlerinizde belinize tam oturacak çan etekleri tercih edebilirsiniz.

Belinize oturan belden sonra bollaşan elbiseler tercih ederek belinizin inceliğini ortaya çıkartabilirsiniz.

10-) Kalın Bele Sahip Olan Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler

Kalın bir bele sahipseniz belinizi daha ince göstermek için tüyolar!

Elbise kullanırken belinizi ince bir kemer yardımıyla olduğundan ince gösterebilir, zarif bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Kemer seçiminde kıyafetlerinizle aynı veya yakın tonlarda renklere sahip olmalarına dikkat edin.

Yüksek bel pantolon ve etekler kullanarak belinizin olduğundan daha ince görünmesini sağlayabilirsiniz. Yüksek bel pantolon ve eteklerin altına topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Etek veya pantolon kullanırken üst kıyafetlerinizi vücudunuza oturacak parçalardan seçin.  Üst kıyafet seçerken dikkat çekecek yaka veya omuz detaylı kıyafet seçimlerinde bulunarak gözleri belinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Vücut Tiplerine Göre Kombin Önerileri

İpek Tunik


1-) Uzun Boylu Kadınlar için Kombin Önerisi

Üst olarak Melike Tatar’ın özenle ürettiği mint yeşili ve birçok farklı renk barındıran tunik güzel bir seçim olacaktır. Önü kare desenli, farklı renklerden meydana gelen bu tunik ipek kumaştan oluşmaktadır.  Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Mavi Pantolon

 

Alt olarak ise Melike Tatarın sizlere sunmuş olduğu beyaz renkli salaş ve oldukça rahat olan bu pantolon mint yeşili tuniğin altına gayet uyumlu bir pantolon olacaktır. Üstelik farklı renkleri de mevcut olan bu pantolona ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. İki parça bir araya geldiğinde hem şık hem de spor bir kombin olabilmektedir.

 

 

 

Fırfırlı Gri Elbise


2-) Kısa Boylu Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın Özenle üretip sizlere sunmuş olduğu gri elbise tek renk barındırdığından boyunuzun daha uzun görünmesini sağlayabilir. Bunun yanı sıra elbiseyi takı, ayakkabı ve çanta kombinlerinizle zenginleştirerek hem günlük hem de şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Lacivert Şal

 

Gri elbisenin üzerine lacivert ve ütü gerektirmeyen bu şal oldukça hoş bir görüntü sağlayacaktır. Başka renkleri de mevcut olan bu ürünü incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Mira Çanta

 

 

Elbise ve şalın devamında küçük bir çanta güzel bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Gömlek


3-) Bacak Boyu Vücuduna Göre Uzun Olan Kadınların için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünlerinden olan boyuna çizgili bu gömlek vücudunuzun olduğundan daha uzun ve bacak boyunuzla  orantılı bir şekilde görünmesini sağlayacaktır. Üstelik farklı renkleri de bulunan bu ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Mavi Pantolon

 

İhtiyacınız olan çizgili gömleğin altına rahat bir pantolon. Koyu veya açık mavi seçenekleriyle ürünü detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Taş Bluz


4-) Bacak boyu Vücuduna Göre Kısa Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünlerinden olan taş rengi bluz rahat ve spor kombinlerinizin baş tacı olabilir. Önü arkasından daha kısa olan bu ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Kot Etek

 

Püskül detaylarına sahip olan bu eteğin belini isteğinize göre yüksekliğini ayarlayarak bluzla birlikte kullandığınızda bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

Lila Gömlek

 

 

5-) Omuzları Geniş Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünlerinden olan bu gömlek salaş durduğundan omuzlarınızın genişliğini ortaya çıkarmaz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Bej Jean

 

Gömleğinizin altına yakışacak olan jean  tam da bu! Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Leo Bej Şal

 

 

Bej rengindeki bu şalla kombininizi tamamlamaya hazırsınız! Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Taş Gömlek

6-) Omuzları Dar Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünlerinden olan omuz detaylı bu gömleğe dolaplarınızda yer açarak omuzlarınızın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Hardal Pantolon

 

Gömlek ve bej rengine sahip bu pantolonla birlikte hem rahat hem de şık bir kombine sahip olabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Mor Elbise

7-) Büyük Göğüslere Sahip Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Beli lastikli olan bu elbiseyi tercih ederek hoş bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

Kara İncili Beyaz Kemer

 

Melike Tatar’ın ürünü olan bu kemer ile kombininizin eksik parçası tamamlandı bile! Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Pembe Gömlek

😎 Küçük Göğüslere Sahip Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünü olan bu gömlekle kendinizi çok rahat hissedeceksiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Sare Pantolon

 

 

Paçaları lastikli olan bu pantalonu daha detaylı incelemek için buraya tıklayınız.

 

 

 

 

Bej Elbise

9-) İnce Bele Sahip Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Belinde hem lastik hem de kemeri bulunan bu elbiseyle belinizin inceliğini ortaya çıkarın. Ürünü detaylı incelemek için buraya tıklayınız.

 

 

 

 

Luna Çanta

 

Omuz askısı da bulunan bu çantayı daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Pembe Tunik

 

10-) Kalın Bele Sahip Olan Kadınlar için Kombin Önerisi

Melike Tatar’ın ürünü olan tunik bel bağcığı ile belinizi sararak olduğundan ince görünmesini sağlayacaktır. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Lastikli Pantolon

 

Tunikle birlikte ekru pantolon size şık bir görünüm sağlayacaktır. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu